Ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie behandeling is één van de meest populaire cosmetische ingrepen. Het is mogelijk dat je deze behandeling overweegt, omdat je door overhangende oogleden niet meer goed ziet (medische reden). Het is echter ook mogelijk dat je er geen last van hebt maar dat je het niet mooi vindt (cosmetische reden). Welke reden je ook hebt voor een ooglidcorrectie, Clinic63 is de aangewezen kliniek om deze ingreep te ondergaan. 

Ooglidcorrectie bij Clinic63

Boek een afspraak

Wil je met een van onze artsen kennismaken? Plan een gratis* consult de online module!

*Kosten van een consult zijn €50,-. Wanneer je een behandeling plant, krijg je het consult gratis.

Ooglidcorrecties bij Clinic63

Clinic63 heeft ervaren artsen in dienst voor het uitvoeren van ooglidcorrecties. Zo zijn er drie correcties die we uitvoeren:

 • Bovenooglidcorrectie
  Een overschot aan huid bij de bovenoogleden kan zorgen voor een verouderd en vermoeide blik. De huid van de oogleden is zeer dun en kan naarmate de tijd haar elasticiteit verliezen. Wanneer de huid ouder wordt, verslapt het onderhuidse bindweefsel en kan het onderliggende vetweefsel naar voren worden geduwd. Dit kan klachten geven zoals een beperking van het zicht, hoofdpijn en een zwaar gevoel rondom de ogen. Vaak is dit aanleiding tot een bovenooglidcorrectie door middel van plastische chirurgie.
 • Onderooglidcorrectie
  Veel mensen krijgen last van wallen onder de ogen. Dit wordt veroorzaakt door vochtophoping of door het afzakken van het plaatselijke vet rondom de ogen. Daarnaast zal de kringspier rondom de ogen in de loop der jaren afnemen, waardoor het onderooglid losser komt te liggen. Dit is operatief te corrigeren met behulp van een onderooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie zal plaats vinden als vast wordt gesteld dat de oorzaak komt door overtollig huid en vetafzakking.
 • Boven- en onderooglidcorrectie
  Ook voeren we een combinatie van bovenstaande ooglidcorrecties uit.

 

Voorafgaand aan je ooglidcorrectie 

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een consult met een deskundige arts plaats. Hierin luistert de arts naar je wensen en wordt het te verwachten resultaat besproken. Ooglidcorrecties die we uitvoeren duren meestal tussen de 30 en 60 minuten, afhankelijk van of je een boven- of onderooglidcorrectie ondergaat.

Na de behandeling

De hechtingen bij een bovenooglid correctie worden na zeven dagen op de kliniek verwijderd. Eventuele wondjes zullen met pleisters worden bedekt. Het is aan te raden om niet alleen naar huis te reizen na de behandeling. Zorg altijd dat je begeleiding bij je hebt.

Zwemmen en make-up aanbrengen wordt ten zeerste afgeraden totdat de hechtingen zijn verwijderd. Douchen mag, maar zorg ervoor dat de oogleden bedekt zijn. Werken is toegestaan, maar vermijd het tillen van zware voorwerpen.

De duur van het resultaat
Het resultaat van een ooglid correctie is vaak langdurig. In enkele gevallen zijn er herhaal behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Complicaties en nazorg
Zoals bij alle chirurgische ingrepen zijn er enkele risico’s op complicaties, maar deze komen zelden voor. Enkele complicaties die voor kunnen komen zijn nabloedingen en infecties. In beide gevallen dien je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Complicaties zoals het moeilijk openen en sluiten van de oogleden, roodheid en zwellingen zullen binnen enkele dagen tot weken wegtrekken.

 

Ooglidcorrectie klinieken vergelijken?

Wanneer je een ooglidcorrectie overweegt, zal het je direct opvallen dat er behoorlijk veel klinieken zijn die deze cosmetische ingreep uitvoeren. Om er voor te zorgen dat je kiest voor de beste kliniek, met een eerlijke prijs, is het mogelijk om ooglidcorrectie klinieken te vergelijken. Door de klinieken te vergelijken op verschillende criteria, is het mogelijk om een weloverwogen keuze te maken. Onder andere op de website Kliniekervaringen.nl staan duizenden ooglidcorrectie ervaringen van mensen die je zijn voorgegaan.

Clinic63 is erg trots op de hoge klanttevredenheid en wij streven ernaar deze hoge klanttevredenheid te waarborgen. Op Kliniekervaringen.nl hebben wij een score van ruim een 9. Dit cijfer is gebaseerd op onder andere de volgende criteria:

 • Het resultaat van de behandeling.
 • De voorzorg en nazorg.
 • De telefonische bereikbaarheid.
 • De prijs-kwaliteit verhouding.
 • Of je de kliniek zou aanraden bij vrienden en familie.

Je kunt onder andere op deze website en verschillende ooglidcorrectie reviews kijken om je te helpen bij de keuze van een kliniek. 

Hoe zit het met een eventuele ooglidcorrectie vergoeding?

In sommige gevallen is het mogelijk om een beroep te doen op een ooglidcorrectie vergoeding. Het is belangrijk dat je dit altijd van tevoren overlegd met je zorgverzekeraar. Een ooglidcorrectie is een operatie die aan de oogleden wordt uitgevoerd. Door de arts wordt het teveel aan huid, spieren en vetweefsel verwijderd. Dit kan nodig zijn wanneer je niet meer goed ziet door je oogleden. Voor een vergoeding van een ooglidcorrectie is een medische indicatie nodig. Deze medische indicatie beslist de arts tijdens een consult. 

Waar vind je ooglidcorrectie ervaringen?

Voordat je er voor kiest om iets aan je onderoogleden of bovenoogleden te doen, kun je het beste altijd een beroep doen op de ooglidcorrectie ervaringen van anderen. Door deze ervaringen goed te bestuderen, is het mogelijk om een beter beeld te krijgen van de behandeling. Daarnaast kun je ook een beter beeld krijgen van het resultaat dat je mag verwachten. De belangrijkste websites om dergelijke ervaringen te vinden zijn:

 • Kliniekervaringen.nl
 • Ooglidcorrectie forum(s)

Waar staan ooglidcorrectie voor en na foto’s

Bij Clinic63 worden jaarlijks honderden ooglidcorrecties uitgevoerd. Op onze social media kanalen kun je veel resultaten zien van cliënten die je voor gingen, daarnaast kun je resultaat foto’s vinden in de brochure. Tijdens het consult kun je jouw wensen voorleggen met betrekking tot de behandeling. Daarnaast wordt door de arts een reëel beeld geschetst van het resultaat dat je mag verwachten. We nodigen je dan ook graag uit om langs te komen voor een consultgesprek. 

 

Contact met Clinic63

Wil je graag gebruik maken van onze service en ben je toe aan een ooglidcorrectie? Vragen, opmerkingen of advies nodig? Neem alsjeblieft contact met ons op; wij helpen je graag verder! Ons team staat dagelijks voor je klaar om je te voorzien van uitgebreide informatie. Je kunt op vier verschillende manieren contact met ons opnemen; telefonisch via 0880 157100, via WhatsApp via 06 8680 6911, via e-mail  of via het contactformulier op onze website.

Start typing and press Enter to search