Ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie behandeling is één van de meest populaire cosmetische ingrepen. Het is mogelijk dat u deze behandeling overweegt, omdat u door overhangende oogleden niet meer goed ziet. Het is echter ook mogelijk dat u er nog geen last van heeft, maar dat u het er niet mooi uit vindt zien. De behandeling is dan van cosmetische aard. Welke reden u ook heeft voor een ooglidcorrectie, Clinic63 is de aangewezen kliniek om deze ingreep te ondergaan. 

In onze kliniek onderscheiden wij twee ooglidcorrecties:

  • Bovenooglidcorrectie
  • Onderooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Een overschot aan huid bij de bovenoogleden kan zorgen voor een oudere en vermoeide blik. De huid van de oogleden is zeer dun en kan naarmate de tijd haar elasticiteit verliezen. Wanneer de huid ouder wordt, verslapt het onderhuidse bindweefsel en kan het onderliggende vetweefsel naar voren worden geduwd. Dit kan klachten geven zoals een beperking van het zicht, hoofdpijn en een zwaar gevoel rondom de ogen. Vaak is dit aanleiding tot een bovenooglidcorrectie door middel van plastische chirurgie. Vooraf aan de behandeling zullen de oogleden worden schoongemaakt en afgetekend met inkt. Om littekens zoveel mogelijk te beperken, worden de snijlijntjes in de oogplooien getekend. De oogleden worden plaatselijk verdoofd die u na uitwerking niet meer voelt. Met een elektrische mes zal het overschot aan huid en spier worden verwijderd met eventueel een te veel aan vetweefsel. Na de ingreep zal de huid worden dicht gehecht. Een bovenooglidcorrectie kan tussen de 30 en 45 minuten duren.

Onderooglidcorrectie

Veel mensen krijgen last van wallen onder de ogen. Dit wordt veroorzaakt door vochtophoping of door het afzakken van het plaatselijke vet rondom de ogen. Daarnaast zal de kringspier rondom de ogen in de loop der jaren afnemen, waardoor het onderooglid losser komt te liggen. Dit is operatief te corrigeren met behulp van een onderooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie zal plaats vinden als vast wordt gesteld dat de oorzaak komt door overtollig huid en vetafzakking. Vooraf aan de behandeling zullen de oogleden worden schoongemaakt en plaatselijk verdoofd. Om littekens zoveel mogelijk te beperken, wordt er vlak onder de onderste wimperrand gesneden. Het overtollige huid en vet wordt verwijderd en het huid wordt dicht gehecht aan de wimperrand. Een onderooglidcorrectie duurt gemiddeld 1 uur.

 

 

Vooraf aan uw ooglidcorrectie 
Vooraf aan de behandeling vindt er een deskundig consult gesprek plaats met de arts. Als u vragen heeft, kunt u deze hier stellen. De arts zal u tijdens de behandeling vertellen het gebruik van bepaalde medicijnen te stoppen. Deze bestaan onder andere uit Cumarine, Marcoumar, Sinaspril, Ascal, APC en Kinderasperine. Er wordt aangeraden om tijdig te stoppen met roken, omdat nicotine problemen kan opleveren bij de wondgenezing. Ook dient er geen make up gedragen te worden tijdens de behandeling.

Na de behandeling
De hechtingen bij een bovenooglid correctie zijn niet oplosbaar. Deze worden na zeven dagen op de kliniek verwijderd. Eventuele wondjes zullen met pleisters worden bedekt. Het is aan te raden om niet alleen naar huis te reizen na de behandeling. Zorg altijd dat u begeleiding bij u heeft.

Zwemmen en make-up aanbrengen worden ten zeerste afgeraden totdat de hechtingen zijn verwijderd. Douchen mag, maar zorg dat u uw oogleden bedekt. Werken is toegestaan, maar vermijd het tillen van zware voorwerpen.

De duur van het resultaat
Het resultaat van een bovenooglid correctie is vaak langdurig. In enkele gevallen zijn er herhaal behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Complicaties en nazorg
Zoals bij alle chirurgische ingrepen zijn er enkele risico’s op complicaties, maar deze komen zelden voor. Enkele complicaties die voor kunnen komen zijn nabloedingen en infecties. In beide gevallen wordt u aangeraden om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Complicaties zoals het moeilijk openen en sluiten van de oogleden, roodheid en zwellingen zullen binnen enkele dagen tot weken wegtrekken.

 

Ooglidcorrectie klinieken vergelijken?

Wanneer u een ooglidcorrectie overweegt, zal u direct opvallen dat er behoorlijk veel klinieken zijn die deze cosmetische ingreep uitvoeren. Om er voor te zorgen dat u kiest voor de beste kliniek, met een eerlijke prijs, is het mogelijk om ooglidcorrectie klinieken te vergelijken. Door de klinieken te vergelijken op verschillende criteria, is het mogelijk om een weloverwogen keuze te maken. Onder andere op de website Kliniekervaringen.nl staan duizenden ooglidcorrectie ervaringen van mensen die u zijn voorgegaan.

Clinic63 is erg trots op de hoge klanttevredenheid. Elke dag stellen wij weer in het werk om deze hoge klanttevredenheid te waarborgen. Op Kliniekervaringen.nl hebben wij een score van ruim een 9. Dit cijfer is gebaseerd op onder andere de volgende criteria:

  • Het resultaat van de behandeling.
  • De voorzorg en nazorg.
  • De telefonische bereikbaarheid.
  • De prijs-kwaliteit verhouding.
  • Of u de kliniek zou aanraden bij vrienden en familie.

U kunt onder andere op deze site en verschillende ooglidcorrectie fora kijken om te bepalen bij welke kliniek u deze ingreep wilt ondergaan.

Hoe zit het met een eventuele ooglidcorrectie vergoeding?

In sommige gevallen is het mogelijk om een beroep te doen op een ooglidcorrectie vergoeding. Het is belangrijk dat u dit altijd van tevoren overlegd met uw zorgverzekeraar. Een ooglidcorrectie is een operatie die aan de oogleden wordt gedaan. Door de arts wordt het teveel aan huid, spieren en vetweefsel verwijderd. Dit kan nodig zijn als u niet meer goed ziet door uw oogleden. Voor een vergoeding van de ooglidcorrectie is een medische indicatie nodig. Deze medische indicatie kunt u krijgen van uw arts.

Waar vindt u ooglidcorrectie ervaringen?

Voordat u er voor kiest om iets aan uw onderoogleden of bovenoogleden te doen, kunt u het beste altijd een beroep doen op de ooglidcorrectie ervaringen van anderen. Door deze ervaringen goed te bestuderen, is het mogelijk om een beter beeld te krijgen van de behandeling. Daarnaast kunt u ook een beter beeld krijgen van het resultaat dat u mag verwachten. De belangrijkste websites om dergelijke ervaringen te vinden zijn:

  • Kliniekervaringen.nl
  • Ooglidcorrectie forum(s)

Waar staan ooglidcorrectie voor en na foto’s

Bij Clinic63 worden jaarlijks honderden ooglidcorrecties uitgevoerd. Het is mogelijk om duidelijke ooglidcorrectie voor en na foto’s te vinden op websites als Kliniekervaringen.nl en de eerdere genoemde fora. Tijdens het consult kunt u uw wensen voorleggen met betrekking tot de behandeling. Daarnaast wordt door de arts een reëel beeld geschetst van het resultaat dat u mag verwachten. We nodigen u dan ook graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult.

Ooglidcorrectie consult

Voordat u er voor kiest om een ooglidcorrectie behandeling te ondergaan, is het belangrijk dat u bij ons op consult komt. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kunt u uw wensen voorleggen en uitspreken wat uw verwachtingen van de behandeling zijn. Wij bieden diverse behandelingen aan welke kunnen zorgen voor een frissere blik. We geven u dan ook graag advies over de mogelijkheden betreffende deze behandeling.

De ooglidcorrectie prijzen?

Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan. De ooglidcorrectie prijzen kunt u vinden in het prijslijsten overzicht.

Start typing and press Enter to search