Kalknagel verwijderen

Heb jij alles al geprobeerd maar kom je maar niet van jouw kalknagels af? Dan wordt het tijd om definitief gedag te zeggen tegen kalknagels. Bij Clinic63 kan je op een effectieve manier jouw kalknagel verwijderen. De behandeling waar Clinic63 gebruik van maakt voor kalknagel verwijderen, is de 1064nm Nd-Yag laser van Alma. Alma staat bekend als het beste en meest effectieve laserapparaat op dit moment. 

Graag geven wij meer informatie en een beter beeld over de door ons aangeboden behandeling. Ben je geïnteresseerd om jouw kalknagel verwijdering bij ons uit te laten voeren? Lees dan snel verder en plan een afspraak in!

Kalknagel verwijder behandeling bij Clinic63

Boek een afspraak

Wil je met een van onze artsen kennismaken? Plan een gratis consult de online module!

Heb jij alles al geprobeerd maar kom je maar niet van jouw kalknagels af? Dan wordt het tijd om definitief gedag te zeggen tegen kalknagels. Bij Clinic63 kan je op een effectieve manier jouw kalknagel verwijderen. De behandeling waar Clinic63 gebruik van maakt voor kalknagel verwijderen, is de 1064nm Nd-Yag laser van Alma. Alma staat bekend als het beste en meest effectieve laserapparaat op dit moment. 

Graag geven wij meer informatie en een beter beeld over de door ons aangeboden behandeling. Ben je geïnteresseerd om jouw kalknagel verwijdering bij ons uit te laten voeren? Lees dan snel verder en plan een afspraak in!

Wat zijn kalknagels? 

Kalknagels worden ook wel schimmelnagels genoemd en de medische benaming is ‘onychomycosis’. Een kalknagel is een nagel aan één van de tenen, welke vanaf de nagelrand is geïnfecteerd door een schimmel. Door de infectie wordt de teennagel dikker en brokkelig. Daarnaast krijgt een kalknagel vaak een andere kleur, zoals wit-geel, groen of bruin. Soms kunnen kalknagels loslaten. De geïnfecteerde nagel kan jouw gezondheid gelukkig niet schaden, toch is het voor te stellen dat je een behandeling voor jouw kalknagel verwijderen toepast vanwege cosmetische redenen. 

Hoe ziet een behandeling van een kalknagel verwijderen er uit?

Het gebruik van de Alma laser om jouw kalknagel te verwijderen is een zeer effectieve manier om van de brokkelige, verdikte nagels af te komen. Tijdens deze behandeling wordt door middel van een laser, de harde buitenschel van de schimmelsporen gebroken en het gebied onder het nagelbed verwarmd. Daarna worden de ongewenste micro-organismen onschadelijk gemaakt waardoor de schimmel gedood wordt. Door de laser die gebruikt wordt tijdens de kalknagel verwijderen kan er een branderig gevoel ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf. 

Het verwijderen van kalknagels is een snelle behandeling. Het effect van deze snelle behandeling is pas na zeven tot negen maanden zichtbaar. De nagel dient namelijk eerst volledig uit te groeien, hierdoor is het effect niet direct zichtbaar. 

Kalknagel verwijderen
2 voeten (10 teennagels)€125,- per behandeling
1 voet (5 teennagels)€75 – per behandeling
1 nagel€25 – per behandeling

Aanbevolen behandelingen en behandel interval voor kalknagel verwijderen 

Voor een optimaal resultaat raden we 5 tot 5 behandelingen aan, met een interval van 2 weken. Echter, is deze indicatie gemiddeld, dit is persoon verschillend. Uiteraard gaat de specialist met je in gesprek om verwachtingen te peilen en staat de specialist natuurlijk altijd voor je klaar voor adviezen en vragen over een kalknagel verwijderen. 

Advies vooraf de behandeling van kalknagel verwijderen 

Het is noodzaak om de betreffende nagel(s) alvorens de behandeling bij de pedicure of de pedoloog te laten frezen. Zo dun mogelijk. Dit houdt in dat alle aangetaste delen van jouw nagel zo precies en dun mogelijk worden gevijld. Dit zorgt ervoor dat de laserstraal van de Alma laser het gebied diep genoeg bereikt voor een optimaal resultaat. Daarnaast raden wij aan om schone sokken mee te nemen. 

Optimaal resultaat bij kalknagel verwijderen

Natuurlijk willen wij altijd het beste resultaat behalen dat mogelijk is; dat de kalknagel verwijderen volledig lukt en de schimmel helemaal verdwijnt. Er zijn zelf een aantal dingen waar je rekening mee kan houden na behandeling, om ervoor te zorgen dat jouw nagels niet weer geïnfecteerd worden:

 • Was lakens en sokken (waar de voeten tegen aankomen) op minimaal 60 graden;
 • Desinfecteer nagelverzorgingsproducten (zoals een nagelschaartje);
 • Gebruik wegwerpvijltjes bij het vijlen van nagels;
 • Behandel schoenen, slippers, sloffen, sandalen en dergelijke met een antischimmel spray of -poeder;
 • Gebruik geen nagellak gedurende het herstelproces van de kalknagel verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de oorzaken van kalknagels? 

Er zijn meerdere oorzaken van kalknagels, hoewel de meest voorkomende wordt voortgebracht uit schimmelinfecties. Dergelijke schimmelinfecties komen vaker voor bij teennagels dan bij vingernagels. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken, worden kalknagels meestal veroorzaakt door; 

Candida infectie; de naam van de schimmel die deze infectie kan veroorzaken is Candida Albicans. Deze schimmel komt van nature in het lichaam voor, maar zorgt niet voor problemen wanneer het lichaam in balans is. Iedereen heeft van nature schimmels in het lichaam. Deze komen onder andere voor in de darmen, de mond, de huid en de vagina. Deze schimmels hebben zelfs een belangrijke functie in het lichaam. Wanneer de ‘goede schimmels of bacteriën’ en ‘slechte schimmels of bacteriën’ uit balans raken, kunnen schimmels zich gaan koloniseren en kan er een infectie optreden. Ment noemt dit ook wel candidiasis. Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van een schimmelinfectie. Wanneer een dergelijke infectie optreedt in de nagels, kan dit leiden tot het opzwellen en afvallen van de nagels op de tenen en vingers. Soms gaat dit gepaard met veel pijn.

Dermatofyten infectie: Het is ook mogelijk dat je last krijgt van kalknagels door een zogenaamde dermatofyten infectie. Het gaat hierbij om een zeer besmettelijke infectie. Wanneer kalknagels hierdoor veroorzaakt worden, is er sprake van een gist in de nagels. Deze gist komt ook voor in de haren en op de huid. Als je hier last van krijgt, kunnen de nagels dik worden en splijten. Uiteindelijk kunnen de nagels zelfs loslaten. 

Wat zijn de symptomen van kalknagels?

 • Een schimmelinfectie op de nagel is over het algemeen eenvoudig te herkennen. De nagel wordt brokkelig en dik, daarnaast zien wij in sommige gevallen dat de nagel los komt te zitten, of dat de teen pijn gaat doen;
 • Opvallend is dat kalknagels vaker voorkomen bij volwassenen dan bij kinderen. De kans dat een volwassene dit krijgt is zelfs ruim 30 maal groter dan dat een kind dit krijgt. 

Hoe kan ik kalknagels voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen; liever geen kalknagel dan een kalknagel verwijderen, toch? Er zijn een aantal tips waardoor je eventuele besmetting met de schimmel kan voorkomen en uiteindelijk geen behandeling voor kalknagel verwijderen hoeft toe te passen; 

 • Wij raden aan om jouw nagelverzorgingsinstrumenten, zoals een nagelschaartje of een vijl, niet met andere mensen te delen;
 • Daarnaast is het van absoluut belang om jouw huid altijd goed droog en schoon te houden;
 • Hou ook in de gaten dat de nagels ten alle tijden in tact blijven en probeer eventuele beschadigingen aan de nagels (zoals door het dragen van te kleine schoenen) te vermijden;
 • Loop niet op blote voeten in publieke ruimtes, zoals de sportschool;
 • Tot slot is het van belang jouw handen altijd goed te wassen met PH neutrale én antibacteriële zeep.

Waarom Clinic63 kiezen voor een kalknagel verwijderen? 

Clinic63 heeft als kernwaardes kwaliteit, deskundigheid en veiligheid. De Alma laser is op dit moment het beste lasermerk om je kalknagels te laten verwijderen. Onze specialisten zullen altijd een eerlijk en open advies geven waarbij de verwachtingen goed in kaart worden gebracht. Hierdoor weet je vooraf altijd waar je aan toe bent. Wil je een kalknagel verwijderen? Dan ben je bij Clinic63 zeker aan het goede adres! 

Heb je meer vragen over een kalknagel verwijderen? 

Heb je meer vragen of wil je graag informatie verkrijgen over een kalknagel verwijderen, of over één van onze andere behandelingen? Je bent uiteraard altijd welkom om onze specialisten te bereiken! Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. 

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle