Kalknagel verwijderen

Voor de behandeling van kalknagels (ook wel schimmelnagels genoemd en de medische benaming is ‘onychomycosis’) maakt Clinic63 gebruik van de ClearChoice methode.

Onbehandelde schimmelnagels of kalknagels kunnen na verloop van tijd geelwit, geelbruin of zelfs bruinzwart van kleur worden. De nagel is vaak ook in sterke mate verdikt. De nagel kan loslaten van de onderlaag en er afvallen. Er groeit vervolgens een nieuwe nagel uit die echter op zijn beurt ook geïnfecteerd zal zijn met de schimmel. Meestal is de grote teen het begin van de infectie. Om dit patroon te doorbreken, is de ClearChoice methode een mogelijkheid.

Kalknagel behandeling

Tijdens deze behandeling wordt door middel van een laser het harde buitenschel van de schimmelsporen gebroken en het gebied onder het nagelbed verwarmd. Daarna worden de ongewenste micro-organismen onschadelijk gemaakt. De nagel wordt warm en dit kan een branderig gevoel opleveren wat direct verdwijnt op het moment dat de laser van de nagel af is. De ClearChoice methode is een snelle behandeling. Het duurt slechts tien minuten per voet.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Dit komt omdat het 7 tot wel 9 maanden kan duren voordat er een volledig nieuwe nagel is terug gegroeid.

Duur en prijs van de behandeling
10 minuten (per voet) en kost 150EUR per voet.

Aanbevolen behandelingen en behandel interval
Voor een optimaal resultaat raden we 3-5* behandelingen aan met een interval van 4 weken.

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Advies vooraf de behandeling

 • U dient bij uw pedicure of podoloog de nagel te laten frezen. Zo dun mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de laserstraal ook daadwerkelijk het gebied bereikt waar het nodig is. Daarnaast wordt het aangeraden om schone sokken mee te nemen.
 • Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om uw lakens en sokken op minimaal 60 graden te wassen. Desinfecteer de instrumenten voor de verzorging van uw nagels, zoals een nagelschaartje. Gebruik wegwerpvijltjes bij het vijlen van uw nagels. Tot slot adviseren wij om schoenen, slippers, sloffen, sandalen en dergelijke te behandelen met een antischimmelspray of -poeder. Geen nagellak gebruiken gedurende het gehele herstelproces.

Vragen & antwoorden kalknagel verwijderen

Wanneer er in het lichaam de balans verstoord raakt, kunnen bepaalde bactieren of schimmels door blijven groeien en problemen veroorzaken. Dit effect kan ook voorkomen in de nagels van uw vingers of tenen. Als hier sprake is, wordt er vaak gesproken van een schimmelnagel of kalknagels. Het officiële woord voor kalknagels is onychomycose. In dit artikel wordt toegelicht hoe u kalknagels verwijderen en voorkomen kunt.

Wat zijn de oorzaken van kalknagels?

Bij volwassenen is de meest voorkomende nagelaandoening onychomycose. Het gaat hierbij om vrijwel alle aandoeningen aan de vingernagels en teennagels.

Dergelijke schimmelinfecties komen vaker voor bij teennagels dan bij vingernagels. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken, worden kalknagels meestal veroorzaakt door:

 • Candida infectie: De naam van de schimmel die deze infectie kan veroorzaken, is Candida Albicans. Deze schimmel komt van nature in het lichaam voor, maar zorgt niet voor problemen, wanneer het lichaam in balans is. Iedereen heeft van nature schimmels in het lichaam. Deze komen onder andere voor in de darmen, de mond, de huid en de vagina. Deze schimmels hebben zelfs een belangrijke functie in het lichaam.
  Wanneer de ‘goede schimmels of bacterien’ en ‘slechte schimmels of bacterien’ uit balans raken, kunnen schimmels zich gaan koloniseren en kan er een infectie optreden. Ment noemt dit ook wel candidiasis.
  Bijna iedereen heeft wel eens last gehad van een schimmelinfectie. Wanneer een dergelijke infectie optreedt in de nagels, kan dit leiden tot het opzwellen en afvallen van de nagels op de tenen en vingers. Soms gaat dit gepaard met veel pijn.
 • Dermatofyten infectie: Het is ook mogelijk dat u last krijgt van kalknagels door een zogenaamde dermatofyten infectie. Het gaat hierbij om een zeer besmettelijke infectie. Wanneer kalknagels hierdoor veroorzaakt worden, is er sprake van een gist in de nagels. Deze gist komt ook voor in de haren en op de huid. Als u hier last van krijgt, kunnen de nagels dik worden en splijten. Uiteindelijk kunnen de nagels zelfs loslaten.

Er bestaan ook nog andere oorzaken van kalknagels, maar deze komen in mindere mate voor.

Wat zijn de symptomen van kalknagels?

Meestal is een schimmelinfectie vrij duidelijk te zien en daardoor eenvoudig te herkennen. Bij een schimmelinfectie op de huid is de huid pijnlijk en rood. Daarnaast jeukt de huid vaak bij dergelijke infecties.

Opvallend is dat kalknagels vaker voorkomen bij volwassenen dan bij kinderen. De kans dat een volwassene dit krijgt is zelfs ruim 30 maal groter dan dat een kind dit krijgt.

Kalknagels behandelen of kalknagels verwijderen?

Over het algemeen zijn kalknagels goed te behandelen. Kalknagels verwijderen is dus vrij effectief. Laat wel altijd eerst door een arts vast stellen of er sprake is van een schimmelnagel door een candida of dermatofyten infectie.

Met een laboratorium onderzoek kan worden bepaald wat de oorzaak is van de kalknagels. Er wordt een monster genomen van de kalknagel, welke wordt geanalyseerd met behulp van een microscoop.

Met behulp van anti schimmel zalven kunnen kalknagels verwijderd worden. Dit werkt over het algemeen vrij goed. In ver gevorderde stadia is het soms ook verstandig om orale anti schimmel medicijnen te nemen. In extreme gevallen is het nodig om de kalknagel in zijn geheel te verwijderen, om verdere verspreiding te voorkomen.

Voorkomen van kalknagels is beter dan genezen?

Er zijn een aantal manieren om te voorkomen dat u last krijgt van kalknagels. Door de volgende tips te volgen, is het meestal mogelijk om schimmelnagels te voorkomen:

 • Deel uw nagelschaartje niet met andere mensen.
 • Voorkomen beschadigingen aan de nagels.
 • Houd uw huid goed droog en schoon.
 • Loop niet op uw blote voeten in publieke ruimtes, zoals de sportschool.
 • Was altijd goed uw handen met een PH neutrale en anti bacteriële zeep.

Kalknagels verwijderen met een laser behandeling bij Clinic63?

Indien u uw kalknagels wilt verwijderen op een mooie manier, kunt u dit het beste doen met een laser behandeling. Jaarlijks kiezen duizenden mensen voor kalknagels verwijderen met laser. De ervaringen met laser behandelingen om kalknagels te verwijderen zijn over het algemeen zeer positief.

Start typing and press Enter to search