Acne behandeling

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoening. Acne is een aandoening van de talgklier en wordt gekenmerkt door puisten, pukkels en mee-eters. Een van de belangrijkste oorzaken bij het ontstaan van acne zijn: een overmatige talgklierproductie, afsluiting van de talgklier en een teveel aan bacteriën in de talgklier. Wanneer het (overmatige) talg niet door de uitgang van de talgklier kan, doordat deze is verstopt, ontstaat er een pukkel. De bacteriën die in de talgklier zitten zorgen voor een ontstekingsreactie waardoor er puisten ontstaan. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de rug en in de nek omdat hier veel talgklieren in de huid zitten. Acne komt vooral tussen de leeftijd van 12-24 jaar voor en betreft ongeveer 85% van de pubers en jongvolwassenen. Het is belangrijk dat acne snel behandeld wordt omdat onbehandelde acne voor littekens kan zorgen. In de meeste gevallen gaat acne voor het 25e levensjaar weg. In sommige gevallen kan acne chronische zijn en ook nog op oudere leeftijd bestaan. Dit wisselt zich vaak af in goede maar ook slechtere periodes. Hierbij lukt het meestal met behulp van de juiste behandeling en thuis verzorging producten de acne rustig te krijgen.

Behandeling tegen acne

Er zijn bij acne verschillende behandelmogelijkheden zoals peeling, diepte reiniging (het uit reinigen van de onzuiverheden), microdermabrasie of SkinPen. De keuze welke behandeling het beste bij uw huid past, hangt af van de ernst van de acne, aanwezigheid van littekens, leeftijd, eerdere behandelingen, uitgebreidheid en/ of aanwezigheid van ontstekingen. De huidspecialist zal een behandelplan op stellen afgestemd op uw huid, om zo het beste resultaat te bereiken.  Om het resultaat van de behandeling te versterken is een juist thuisgebruik van producten essentieel. 

Duur en prijs van de acne behandeling

Dit beide hangt af van het te behandelen gebied en de soort behandeling. 

Vergoeding bij acne behandeling

Clinic63 is erkend bij alle zorgverzekeraars. Deze behandeling kan mogelijk vergoed worden door je zorgverzekeraar. Kijk uw zorgverzekering na hoeveel vergoeding u heeft, dit verschilt namelijk per verzekering en per polis. 

Advies:

  • Knijp de onzuiverheden niet zelf uit. Talg kan hierdoor niet alleen naar buiten gedrukt worden maar kan ook naar binnen gedrukt worden.  Hierdoor kunnen er onderhuids nog meer ontstekingen ontstaan, waardoor er meer risico is op littekens.
  •  Ga niet onder de zonnebank of overmatig in de zon. UV-straling kan in het begin voor verbetering van acne zorgen maar op langer termijn wordt de huid dikker waardoor onzuiverheden minder makkelijk de huid uit kunnen en gaan ophopen in de huid.
  • Indien u sterk het vermoeden heeft dat de acne verergert wordt door het eten van bepaalde voedingsmiddelen, is het verstandig om deze voedingsmiddelen voor een bepaalde tijd te vermijden om te kijken of de acne verminderd. 

Start typing and press Enter to search