Acne behandeling

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Acne behandeling

Acne behandeling

Heb je last van acne? En werken zalfjes, reinigingsmiddelen en alternatieve huidverzorgingstips niet? Dan is een acne behandeling dé oplossing voor jou. Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Vooral onder jongeren van 12-24 jaar is dit een veelvoorkomend probleem. 85% van de jongeren loopt hiermee rond. De impact van acne op het zelfvertrouwen en de emotionele gezondheid kan aanzienlijk zijn. Wij begrijpen als geen ander dat je dit probleem wilt behandelen. Benieuwd naar onze verschillende acne behandelingen? Lees dan nu verder.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is acne?

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het wordt veroorzaakt door overactieve talgkliertjes in de huid. Hierdoor hopen talg, dode huidcellen en bacteriën zich op in de haarzakjes. Met verstopte poriën als gevolg. Acne is dan ook een verzamelnaam voor verstopte poriën en ontstekingsreacties, dat zich uit in zichtbare puistjes en mee-eters in het gezicht.

Belangrijkste oorzaken van acne zijn overmatige talgklierproductie, afsluiting van de talgklier en te veel bacteriën in de talgklier. Kan overmatig talg door een verstopping niet door de poriën naar buiten? Dan ontstaat er een pukkel. De bacteriën die in de talgklier zitten, zorgen voor een ontstekingsreactie. De pukkel vormt zich dan naar de welbekende puist.

Acne komt vooral voor in het gezicht, op de rug en in de nek. Hier komen veel talgklieren in de huid samen. Het zorgvuldig en grondig behandelen van acne is erg belangrijk. Onbehandeld acne kan uiteindelijk tot littekens zorgen. Daarnaast ziet het er vaak onverzorgd uit. Een acne behandeling bij Clinic 63 is daarvoor dé oplossing.

Hoe ziet een acne behandeling eruit?

Binnen Clinic 63 zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden. De keuze voor welke behandeling het best bij jouw huid past, is afhankelijk van verschillende factoren. Wat is bijvoorbeeld de ernst van de acne? Verder wordt er gekeken naar jouw leeftijd, eerdere behandelingen, aanwezige ontstekingen en littekens. Onze behandelingen voor acne zijn:

  • Peeling: een peeling is een behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht. Dit is om de bovenste laag van de huid te exfoliëren. Zo worden dode huidcellen verwijderd, poriën ontstopt en ontstekingen verminderd;
  • Dieptereiniging: Een dieptereiniging is een professionele gezichtsbehandeling, waarbij de huid grondig wordt gereinigd om overtollige talg, vuil en bacteriën te verwijderen. Dit kan helpen om verstopte poriën te verminderen en acne te behandelen;
  • Microdermabrasie: Microdermabrasie is een niet-invasieve behandeling, waarbij fijne kristallen op de huid worden gebruikt om de bovenste laag van de huid te exfoliëren. Dit kan helpen om dode huidcellen te verwijderen, de huidtextuur te verbeteren en acne te verminderen;
  • SkinPen: SkinPen is een vorm van microneedling, waarbij kleine naaldjes in de huid worden gebruikt om microscopische gaatjes te maken. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van de huid en kan helpen bij het verminderen van acne-littekens. Ook verbetert het de algehele huidconditie.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Duur en prijs acne behandeling

De acne behandeling neemt gemiddeld 30 minuten tot een uur in beslag. De exacte duur is afhankelijk van de ernst van de acne, het te behandelen gebied en de procedure. Sommige behandelingen zijn korter, terwijl andere meer tijd in beslag nemen.

De prijzen voor de acne behandeling lopen uiteen. In sommigen gevallen worden behandelingen ook door de zorgverzekeraar vergoed. Wij hanteren de volgende prijzen voor een enkele behandeling:

  • Acne reiniging: €50,-
  • Acne peel: €129,-
  • SkinPen: €195,-
  • Microdermabrasie: €60,-
Clinic63

Resultaat acne behandeling

Het resultaat van de acne behandeling is natuurlijk afhankelijk van het type behandeling. Over het algemeen geldt dat peeling, dieptereiniging, microdermabrasie en de SkinPen effectieve behandelingen zijn om acne te verminderen. Ook is het een effectieve behandeling om de huidtextuur te verbeteren en poriën te ontstoppen.

Daarnaast is het eindresultaat natuurlijk ook afhankelijk van andere factoren. De ernst van je acne, leeftijd en huidtextuur zijn daar voorbeelden van. Al na een eerste behandeling zijn veranderingen opmerkbaar. De zichtbaarheid van de resultaten varieert van persoon tot persoon. Sommige mensen zien al direct na de behandeling verbetering. Anderen hebben meerdere behandelsessies nodig om resultaten te zien.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Nazorg acne behandeling

Mogelijke bijwerkingen na een acne-behandeling zijn roodheid, lichte zwelling, gevoeligheid of schilfering van de huid. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en tijdelijk van aard. Ze kunnen doorgaans binnen enkele uren tot enkele dagen vanzelf verminderen. Een goede nazorg zorgt ervoor dat de bijwerkingen snel wegtrekken.

Hydrateer de huid goed en vermijd blootstelling aan de zon. Let daarnaast ook op je voeding. Het kan verstandig zijn bepaalde voedingsmiddelen te vermijden of juist meer van in te nemen. Knijp tot slot onzuiverheden niet zelf uit. Talg kan hierdoor naar binnen worden gedrukt, waardoor onderhuidse ontstekingen ontstaan. Met littekens als gevolg. Door je aan de tips te houden, bevorder je het herstelproces.

Acne behandeling

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Heb je meer vragen over de acne behandeling?

Wil je meer weten over de acne behandeling bij Clinic 63? Of kunnen onze specialisten je voorzien van persoonlijk advies? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze zeer ervaren specialisten werken met geavanceerde behandelmethoden. De behandelingen in onze kliniek zijn veilig, betaalbaar en effectief. Zo ben je zeker van bewezen resultaten voor een scherpe prijs.