MiraDry tegen zweten

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

MiraDry tegen zweten

MiraDry: zweet & geur

Heb je last van overmatig zweten en/of een zweetgeur? En wil je hier graag vanaf komen? Dan is de MiraDry behandeling jouw oplossing! Een MiraDry behandeling is namelijk een permanente oplossing tegen overmatig zweten en/of een zweetgeur bij de oksels. Na de behandeling loop je in het dagelijks leven nooit meer rond met deze vervelende klachten. Met behulp van geluidsgolven worden de zweetklieren in de oksel voor 70% tot 90%  uitgeschakeld. Het is geen operatie, waardoor je niet hoeft te herstellen! Meer weten over alle mogelijkheden? Lees dan snel verder

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een MiraDry behandeling?

Met een MiraDry behandeling kom jij van overmatig zweten (hyperhidrosis) af. Het is een pijnloze oplossing om de klachten rond de oksel te verminderen of zelfs permanent te laten verdwijnen. Bij een MiraDry behandeling worden overactieve zweetklieren met geluidsgolven uitgeschakeld.

De MiraDry laser kaatst de geluidsgolven tegen het onderhuidse vetweefsel in de oksel aan. De golven keren vervolgens weer terug naar buiten. In de tussentijd stuurt de laser weer nieuwe geluidsgolven. Dit leidt tot een botsing tussen beide microgolven, precies op de plek waar de zweetklieren en okselharen zitten. Deze interventie veroorzaakt zoveel schade bij de klieren dat zweet- en geurklieren voorgoed beschadigd blijven.

De okselhuid wordt door oppervlaktekoeling tijdens de behandeling beschermd tegen warmte. De behandeling is daarom pijnloos. Een MiraDry behandeling neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.

Voordelen van de behandeling

Een MiraDry behandeling is de meest effectieve behandeling om van overmatig zweten af te komen. De behandeling kent dus vele voordelen:

  • Onmiddellijk en permanent resultaat. Na de eerste MiraDry behandeling merk je meteen resultaat. Zo geeft één behandeling jou meteen een zweetreductie van 82%. Onderga je de behandeling voor een tweede keer? Dan kan het resultaat permanent zijn. Overleg met onze specialist hoeveel MiraDry behandelingen het beste voor jou werken;
  • Behandeling kost je nauwelijks hersteltijd. Je hoeft na een MiraDry behandeling nauwelijks te herstellen. De meest voorkomende verschijnselen die op kunnen treden, zijn roodheid, blauwe plek  of een kleine zwelling (ter grootte van een tennisbal) bij de oksel;
  • Bestrijding tegen zweet, geuren en okselharen. Deze behandeling zorgt niet alleen voor het definitief verwijderen van zweet- en geurkliertjes. Het helpt ook tegen vieze geurtjes en het verwijderen van 60 tot 70% van je okselharen. Een prettige bijkomstigheid, toch?
  • 100% veilig en pijnloos. Tot slot is een MiraDry behandeling 100% veilig en volledig pijnloos. Eerst verdoven we het te behandelen gebied. Hierdoor zul je tijdens de behandeling geen pijn voelen. Onze ervaren specialisten voeren de MiraDry behandeling uit. Zo ben je gegarandeerd van een veilige behandeling en een resultaat dat jij voor ogen hebt.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Nadelen van de behandeling

Naast de vele voordelen heeft een MiraDry behandeling ook enkele nadelen:

  • Alleen geschikt voor de oksels. Een MiraDry behandeling is alleen geschikt voor het gebied rondom de oksels. Zweet jij op andere gebieden ook overmatig? Dan zijn andere behandelingen aan te raden;
  • De prijzen kunnen relatief hoog zijn. Omdat een MiraDry behandeling een permanent resultaat geeft, zijn de kosten hoger dan andere (tijdelijke) behandelingen. Bij Clinic 63 betaal je voor de eerste behandeling €1.499,-. De tweede behandeling kost €1.000,- .

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Wanneer kom ik in aanmerking voor een behandeling?

 Een MiraDry behandeling is in principe voor iedereen geschikt die last heeft van overmatig zweten rondom de oksel. Een verwijzing van de huisarts is daarbij niet nodig, omdat de behandeling niet vergoed wordt.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een behandeling?

Wil je het overmatig zweten behandelen op plekken die zich niet rondom de oksel bevinden? Dan is een MiraDry behandeling niet de oplossing. We raden aan om dan voor een andere behandeling te kiezen. Daarnaast hanteert Clinic63 een minimale leeftijdsgrens van 18 jaar voor een MiraDry behandeling. Ben je jonger en heb je last van overmatig zweten? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Samen bekijken we welke behandeling wel bij jou past!

Clinic63

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

De MiraDry behandeling in 5 stappen

Voor het ondergaan van een MiraDry behandeling heeft Clinic63 een eigen stappenplan ontwikkeld. Hieronder leggen we stap voor stap uit wat dit voor jou betekent. We beginnen met een gratis consult en eindigen met een lach op je gezicht. Tijdens het consult met de arts worden alle stappen nogmaals gedetailleerd uitgelegd.

MiraDry behandeling

1. Consultant

Voorafgaand aan een MiraDry behandeling, voer je eerst een gratis consult gesprek. Deze kun je eenvoudig aanvragen via het online contactformulier. Ook kun je ons bereiken via e-mail, door ons te bellen of een bericht op WhatsApp te sturen.

Tijdens het gratis consult nemen we jouw wensen door. De specialist die jou zal behandelen, luistert naar jouw verhaal. Samen bespreken we vervolgens de verwachte resultaten van de MiraDry behandeling. De specialist vertelt hoe de behandeling in zijn werking gaat, wat de voor- en nazorg inhoudt en wat de kosten zijn. Tot slot beantwoordt hij al jouw vragen. Zo kun jij met een gerust hart de behandeling ondergaan.

2. Voorafgaand aan de behandeling

Een MiraDry behandeling is geen complexe behandeling. Toch vragen we je om enkele voorbereidingen te treffen. Zo is het belangrijk om je oksels vier tot zes dagen van tevoren te scheren/ontharen. De haren komen in de groeifase, waardoor de zakjes makkelijk worden vernietigd. Tijdens de behandeling zijn er dan geen okselharen aanwezig, waardoor de behandeling sneller verloopt. Ook kunnen we daarmee gemakkelijker het behandelgebied bepalen.

Heb je de oksels niet onthaard? Dan zullen wij dit voor de behandeling doen. Dit neemt wel iets meer tijd in beslag. Dit is alleen in het geval bij het mannelijk geslacht. Tot slot raden we aan om op de dag van de behandeling een mouwloos hemd met makkelijk zittende kleding aan te trekken.

2. Voorafgaand aan de behandeling

Een MiraDry behandeling is geen complexe behandeling. Toch vragen we je om enkele voorbereidingen te treffen. Zo is het belangrijk om je oksels vier tot zes dagen van tevoren te scheren/ontharen. De haren komen in de groeifase, waardoor de zakjes makkelijk worden vernietigd. Tijdens de behandeling zijn er dan geen okselharen aanwezig, waardoor de behandeling sneller verloopt. Ook kunnen we daarmee gemakkelijker het behandelgebied bepalen.

Heb je de oksels niet onthaard? Dan zullen wij dit voor de behandeling doen. Dit neemt wel iets meer tijd in beslag. Dit is alleen in het geval bij het mannelijk geslacht. Tot slot raden we aan om op de dag van de behandeling een mouwloos hemd met makkelijk zittende kleding aan te trekken.

3. De behandeling zelf

Een MiraDry behandeling bij Clinic63 duurt ongeveer anderhalf uur. De behandeling bestaat uit drie verschillende handelingen.

  • Voordat we de behandeling uitvoeren, verdoven we eerst het gebied rondom de oksel. Simpelweg omdat je zo geen pijn ervaart tijdens de MiraDry behandeling. Hierdoor geniet je van maximaal comfort tijdens de uitvoering;
  • Na de verdoving brengen we een tijdelijke ‘tattoo’ aan. Deze geeft duidelijk het behandelingsgebied aan. De grootte van het behandelingsgebied hangt af van jouw oksel-beharingspatroon. Met een marker geven we de grenzen aan en tekenen we het patroon. Het patroon zal bestaan uit kleine streepjes;
  • Is het patroon getekend? Dan voeren we de behandeling uit. We brengen eerst nog een gel aan, zodat het apparaat niet vacuüm zuigt. Het handstuk van de MiraDry laser vuurt de microgolven af in de oksel. Deze golven komen op twee tot vijf mm diepte en beschadigen de zweet- en geurklieren voorgoed.
  • Hierbij hoor je een zacht geluid en ervaar je een licht, warm gevoel. Met het handstuk gaan we het hele te behandelen gebied af. Streepje voor streepje. Dit gebeurt volledig pijnloos en neemt ongeveer 90 minuten in beslag.

1. verdoven

MiraDry tegen zweten
Het okselgebied wordt lokaal verdoofd voor maximaal comfort tijdens het uitvoeren van de behandeling.

1. markeren

MiraDry tegen zweten

Ter voorbereiding wordt een tijdelijke tattoo op de huid geplaatst.

1. laseren

MiraDry tegen zweten

Het gebied wordt behandeld met de MiraDry laser. De laser zorgt ervoor dat de zweet- en geurklieren definitief worden verwijderd in het te behandelen gebied.

4. Na de behandeling

Na ongeveer anderhalf uur zit de MiraDry behandeling er op. Na de behandeling kan er een rode kleur en zwelling ontstaan. Deze gaan we tegen met coldpacks. De klachten duren vaak enkele dagen voordat ze definitief verdwijnen.

De meeste cliënten hervatten de normale activiteiten (zoals werken) meteen. Na de MiraDry behandeling mag je 1 week niet sporten. Werken mag wel, tenzij dit intensief is. Enkele dagen na de MiraDry behandeling kun je nog te maken krijgen met gevoelloosheid, blauwe plekken en gevoeligheid in het okselgebied. Deze trekken vanzelf weg.

Hoe herstel ik het beste na een MiraDry behandeling?

Om je oksels zo goed mogelijk te laten herstellen, adviseren we jou om deze de eerste dagen na de behandeling regelmatig te koelen. Dit kan met coldpacks. Daarnaast is het aan te bevelen het behandelde gebied schoon te houden. Zo voorkom je infecties en bevorder je het herstel van de oksels. Dit kan met water en eventueel desinfecterende zeep. Je krijgt voor 5 dagen antibiotica voorgeschreven om eventuele infectie tegen te gaan.

Ook het scheren van de oksels raden we de eerste vijf dagen nog af. Om irritatie te voorkomen, is het dragen van ruim zittende kleding een slimme zet. Tot slot raden we aan de eerste 5 dagen geen gebruik te maken van deodorant. Pas je al deze nazorg maatregelen toe? Dan zullen je oksels je dankbaar zijn!

Clinic63

5. Het resultaat en eventuele check-up

Zijn de resultaten na 3 maanden nog niet naar wens? Dan kunnen we bij de check-up met de specialist een tweede en wellicht derde afspraak inplannen. Voor de meesten is 1 behandeling voldoende. In sommige gevallen is een 2e afspraak nodig. Of dit nodig is, wordt bij een controle na 4 maanden bepaald door middel van een zweettest, Dan wordt gekeken of de klieren nog actief zijn. Een 3e afspraak komt dus zelden voor.

Geïnteresseerd in een afspraak?

Boek een gratis consult bij Clinic63 om de mogelijkheden voor jouw MiraDry behandeling te bekijken.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragen over? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Wat kost een MiraDry behandeling?

Bij Clinic63 kost één MiraDry behandeling €1.499,-. Wens je een 2e behandeling? Dan betaal je hiervoor nog maar €1.000,-

Hoelang duurt een MiraDry behandeling?

Een MiraDry behandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Afhankelijk van het te behandelen gebied, kan dit iets korter of langer uitvallen.

Is een MiraDry behandeling pijnlijk?

Nee, een MiraDry behandeling is geheel pijnloos. Voor de behandeling wordt verdoving toegediend, waardoor je tijdens de behandeling geen pijn ervaart. Wel kun je tijdens de behandeling te maken krijgen met een warm gevoel door de laser. Dit is echter prima te verdragen..

Is een MiraDry behandeling veilig?

Een behandeling met een MiraDry laser is 100% veilig. De procedure is toegestaan door de Amerikaanse FDA (Food and Drugs Administration) en beschikt ook over het Europese CE keurmerk. Uit de resultaten blijkt dat de behandeling geheel veilig en blijvend effectief is.

Hoe lang is de hersteltijd van een MiraDry behandeling?

De gemiddelde hersteltijd van een MiraDry behandeling is een week. Hierin mag je geen sportieve activiteiten ondernemen. Ook intensief werk wordt afgeraden.

Kan een MiraDry behandeling worden vergoed?

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om een MiraDry behandeling te vergoeden. Controleer dit zelf bij je zorgverzekeraar! Het kan voorkomen dat wanneer je een medische dokters verklaring hebt je de behandeling wel vergoed krijgt.

Heb je meer vragen over een MiraDry?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!