CO2 laserbehandeling

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Fractionele CO2-laser

Fractionele CO2-laser

De fractionele CO2 laser is fantastisch in te zetten als u huidveroudering wilt aanpakken. De CO2 laser wordt daarom ook actief ingezet bij het verminderen van rimpels, het verstrakken en egaliseren van de huid en het verkleinen van poriën. De CO2 laser zorgt voor een stralende, jongere en frisse huid, zonder dat invasieve methoden worden gebruikt.

De werking van de CO2-laser voor huidverbetering
De CO2 laser straalt licht uit van 10.600 nanometer, wat zich richt op het vocht in de huid. Door het afgeven van het impuls wordt energie van de CO2 laser aangemaakt. Deze laat het vocht in de huid verdampen en bovendien gangen maken in de vorm van een raster. Deze geavanceerde techniek “resurfacing” zorgt ervoor dat er geen thermische schade plaatsvindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Het proces

De laserstraal van de CO2 laser dringt tot diep in de lederhuid, oftewel de dermis, binnen. Hierdoor worden de fibroblasten geactiveerd, waarbij de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Het gezonde weefsel is zo sterk dat het helpt het beschadigde deel en de stevigheid te herstellen.

De techniek is gedurende de jaren verbeterd. Waar voorheen de volledige opperhuid werd wegbrand, wordt de huid nu slechts een fractie aangetast. Het resultaat is een mooie, egale en stralende huid!

Wanneer wordt de CO2-laser gebruikt?

De CO2 laser is geschikt voor iedereen die graag een verbetering van de huid wil verwezenlijken. De huid wordt structureel verbeterd en oogt en voelt gezonder. De CO2 laser wordt dan ook volop ingezet bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, vervagen van littekens, verwijderen van onschadelijke huidaandoeningen, zoals wratjes. Bovendien is de CO2 laser bij uitstek geschikt voor huidverjonging en huidversteviging in het gezicht, decolleté en de handen.

Indicaties voor de fractionele CO2-laser

 • Pigmentatie;
 • Acne- en chirurgische littekens;
 • Grove poriën;
 • Licht- en zon beschadigde huid;
 • Fijne lijntjes en rimpels;
 • Slappe huid;
 • Striae of zwangerschapsstriemen;
 • Oneffenheden van de huid;
 • Verstrakking van de verslapte huid boven de knieën en bovenarmen.

Is de fractionele laser niet iets voor u en zoekt u naar een laser die een nog kortere downtime heeft, maar ook wat minder intensief is? Kijk dan naar de Pixel laser. 

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

CO2 laserbehandeling: voor en na foto’s

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Contra-indicaties voor de CO2 Laser

 • Zwangerschap en borstvoeding;
 • Actieve koortsblaasjes, herpes simplex of wratten in het te behandelen gebied;
 • Gewonde, zonverbrande huid in het te behandelen gebied;
 • Heeft u bepaalde medicijnen geslikt voor uw huid? Neem contact met ons op zodat wij kunnen kijken of een behandeling mogelijk is;
 • Geschiedenis van bestralingstherapie in het te behandelen gebied.

Heeft u recent al een huidbehandeling gehad, en twijfelt u of hiermee rekening moet houden? Geef het even aan bij de arts en dan wordt er samen naar de beste behandeldatum gezocht. 

Duur en prijs van de behandeling

De behandelduur van de CO2 laser is tussen de 30 en 60 minuten. De kosten en de duur variëren aan de hand van het behandelgebied. Onder het kopje staan de actuele prijzen per gebied. U wordt 1 uur van tevoren verwacht, zodat de verdovingscrème aangebracht kan worden.

CO2 laserbehandeling

Aanbevolen behandelingen en eventueel behandel interval

Voor een optimaal resultaat raden we 1 tot 2* behandelingen aan. Een eventuele tweede behandeling kan plaatsvinden na 6 maanden.

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de arts wat u kunt verwachten.

Advies

Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit gevoel kan even aanhouden. 

 • De huid kan aanvoelen alsof deze verbrand is en er ontstaan kleine korstjes. Deze korstjes vallen er na een tijdje af, waarna de huid zich zal gaan vernieuwen.
 • Na gemiddeld 1 á 2 twee weken is de huid weer hersteld. De activiteit van collageen en elastine zal na de behandeling 3 tot 6 maanden aanhouden.

Om het resultaat van de behandeling te versterken, is een juist thuisgebruik van producten essentieel. Vraag de huidspecialist om een huidanalyse op maat en kom erachter welke producten het beste bij uw huid en wensen passen. U moet na een behandeling een anti-zonnebrandcrème SPF50 gebruiken om de kans op pigmentvorming tegen te gaan.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Vragen & antwoorden CO2 laser

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Voor wie is de CO2 laser behandeling minder geschikt?

Voor cliënten met een donkere huid is de behandeling minder effectief, omdat het hyperpigmentatie kan veroorzaken. Er wordt dan ook geadviseerd om bij een donkere huid een chemische peeling in te zetten of een andere intensieve behandeling, zoals microdermabrasie.

Wordt de CO2 laserbehandeling vergoed?

Helaas worden de meeste behandelingen niet vergoed wanneer de behandelingen vallen onder cosmetische ingrepen. Echter kan een verzekeraar soms de behandeling vergoeden bij acne. U hebt daarvoor wel een speciale verzekering moeten afsluiten. Wij kunnen dit in geen geval garanderen. Het is dan ook wijsheid om de polisvoorwaarden te controleren. De arts kan u hierover informeren. De kosten dient u per pin of contant eerst zelf te betalen. Bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

Mag ik in de zon na de CO2 laser?

Bij het ondergaan van een CO2 laser behandeling mag u absoluut minimaal 6 tot 8 weken voor aanvang en na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank. Daarnaast is het erg belangrijk een  anti-zonnebrandcrème SPF50 te gebruiken. 

Wat zijn de risico’s?

Bij de CO2 laser is de kans op complicaties gering. Net zoals bij andere laser behandelingen wordt er gebruik gemaakt van veel warmte. Is er teveel warmte, dan kunnen er brandwonden ontstaan. Het is belangrijk om dit te melden bij de arts. Bij het ontstaan van brandwonden kan er kleurverschil optreden wat enkele maanden kan aanhouden. Na de CO2 laser mag u een tijd niet in de zon en niet onder de zonnebank. De arts zal u hier tijdens het consult uitgebreid over informeren. 

Wanneer wordt de CO2 laser niet uitgevoerd?

Mocht u last hebben van actieve herpes wordt er geen behandeling uitgevoerd.

Hoe bereid ik me voor op een CO2 laserbehandeling?

Het is belangrijk om 6 tot 8 weken voor aanvang niet onder de zonnebank te gaan of in een andere vorm van zon te genieten. Mocht u vitamine A smeren, wordt het aangeraden hier 3 dagen voor aanvang mee te stoppen. U dient er rekening mee te houden dat u na de CO2 laserbehandeling een hersteltijd van ongeveer 2 weken heeft. Plan dus geen belangrijke afspraken direct na de behandeling in. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Oppervlakkige rimpels en kleine onregelmatigheden van de huid kunnen met de CO2 laser al na 1 behandeling verdwijnen. Bij diepere rimpels en (acne)littekens zijn soms 3 sessies vereist, dit met een tussentijd van 1 maand. Huidverbetering treedt op gedurende de maanden, waarbij collageen na ongeveer 3 maanden weer wordt aangemaakt.

Is de CO2 laser pijnlijk?

De CO2 laser behandeling kan als pijnlijk worden ervaren. Na het reinigen van de huid worden de ogen beschermd met een speciale laserbril. De laserkop wordt in een rustig tempo over de huid geschoven, waarbij een hard tikje tegen de huid en een warm branderig gevoel waarneembaar is. Sommige plekjes, zoals rondom de ogen en de bovenlip, zijn wat meer gevoelig tijdens de behandeling.

Hoe ziet mijn huid eruit na een CO2 laser?

De huid ziet er rood uit en kan wat branderig aanvoelen. U krijgt thuisproducten mee die u dient te gebruiken. Na een paar dagen zullen korsten ontstaan en deze kunnen tot 2 weken blijven. Het behandelde gebied gaat ook flink zwellen en er kan wondvocht uitkomen. Als de korsten eraf zijn dan is de huid rood / roze en dit zal ook enkele weken zo blijven. Tot 3 maanden na de behandeling moet de huid goed beschermd worden tegen de zon met minimaal factor 50. 

Heb je meer vragen over een CO2 laserbehandeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!