Onderooglidcorrectie

Waarom Clinic63

Boek een afspraak

Wil je met een van onze artsen kennismaken? Plan een gratis consult de online module!

Veel mensen krijgen last van wallen onder de ogen. Dit wordt veroorzaakt door vochtophoping of door het afzakken van het plaatselijke vet rondom de ogen. Daarnaast zal de kringspier rondom de ogen in de loop der jaren afnemen, waardoor het onderooglid losser komt te liggen. Dit is operatief te corrigeren met behulp van een onderooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie zal plaatsvinden als vast wordt gesteld dat de oorzaak komt door overtollig huid en vetafzakking. Benieuwd wat Clinic 63 voor u kan betekenen met een onderooglidcorrectie? Bekijk dan snel deze pagina!

Vooraf de behandeling

Voordat u een onderooglidcorrectie ondergaat, zult u eerst een gesprek hebben met onze arts. Hier kunt u al uw vragen stellen, zodat er geen onduidelijkheden meer voor u zijn. Daarnaast krijgt u te horen of u moet stoppen met bepaalde medicijnen. Ook raden we u aan om voor de onderooglidcorrectie te stoppen met roken. Bij de wondgenezing kan nicotine namelijk leiden tot problemen.

De behandeling

Vooraf aan de ooglidcorrectie behandeling zullen de oogleden worden schoongemaakt en plaatselijk worden verdoofd. Om littekens zoveel mogelijk te beperken, wordt er vlak onder de onderste wimperrand gesneden. Het overtollige huid en vet wordt verwijderd. De spier wordt aangetrokken en de huid wordt dicht gehecht aan de wimperrand. Een onderooglidcorrectie duurt gemiddeld één uur. Bij een wallen correctie gaan we via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid naar binnen. Er ontstaan geen zichtbare littekens en het sneetje hoeft niet na afloop gehecht te worden. Na de operatie zullen we het ooggebied meteen koelen, zodat de zwelling meteen afneemt.

Herstelperiode onderooglidcorrectie

Nadat uw onderooglidcorrectie er op zit, mag u meteen naar huis. Wel raden we aan om samen met een begeleider te komen, zodat u niet alleen naar huis hoeft te reizen. De eerste dagen kan het zijn dat uw ooggebied blauw en dik is. Dit is heel normaal. Blijft u vooral goed en regelmatig koelen. Na 10 tot 14 dagen  bent u weer bij ons welkom om de hechtingen er uit te halen. Het kan voorkomen dat de huid rondom uw onderooglidcorrectie een tijdje rood blijft. Vooral bij een dunne huid kan dit nog wel maanden duren. Voor de rest geeft een onderooglidcorrectie geen of weinig napijn. Heeft u wel last? Dan kunt u gerust een pijnstiller nemen.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is niet geschikt voor iedereen. Tijdens een gratis consult met onze arts neemt hij of zij samen met jou een medische vragenlijst door. De arts zal vragen stellen over jouw gezondheid, medische achtergrond en het medicijngebruik. Op basis van deze informatie en jouw klachten bepaalt de arts of  jij in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie.

In 5 stappen naar een nieuwe, verjongende blik 

Wil jij een ooglidcorrectie behandeling ondergaan? In onderstaand stappenplan leggen we stap voor stap uit wat dat voor jou betekent. In grote lijnen vind je hier informatie over het proces dat begint bij het consult en eindigt bij het verwijderen van de hechtingen. Tijdens het consult met de arts worden deze stappen ook allemaal gedetailleerd uitgelegd.

Consult

Een consult bij Clinic63 is altijd gratis. Een van onze deskundige artsen staat je graag tijdens dit consult te woord en zal luisteren naar jouw wensen. Een consult kun je gemakkelijk zelf online inplannen of je kunt bellen, whatsappen of mailen via onze contact pagina.

Tijdens het consult zal de arts luisteren naar je verhaal en bespreken wat het te verwachten resultaat zal zijn. De arts legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en waar je rekening mee dient te houden betreft de voor- en nazorg van de behandeling. Je medisch dossier wordt doorgenomen om je eventuele medicijnen gebruik te bespreken en voor foto’s te maken. Tot slot beantwoordt de arts al jouw vragen zodat jij met een gerustgesteld en veilig gevoel de behandeling kan ondergaan.

Voorafgaand aan de behandeling

Voordat je de behandeling ondergaat is het belangrijk dat je rekening houdt met een hersteltijd na de behandeling. Wanneer je kinderen hebt, is het sterk aan te raden om bijvoorbeeld iemand anders de dag na de ingreep op te laten passen. Je mag namelijk niet bukken en zwaar tillen. Daarnaast raden wij het aan om litteken creme en bevroren erwten in huis te halen om de oogleden thuis mee te koelen. Wij adviseren je om tijdig te stoppen met de volgende producten:

  • Stop minimaal 2 weken voor de behandeling met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten en dit kan het genezingsproces van de ooglidcorrectie verstoren.
  • Stop tijdig (het liefst 5 dagen) voorafgaand aan de behandeling met het drinken van alcohol. Alcohol verdunt je bloed en kan lijden tot bloedingen tijdens of na de ingreep.
  • Gebruik je bloedverdunnende medicijnen? Overleg met je huisarts of je hier tijdelijk mee mag stoppen. Net als met alcoholgebruik kan dit leiden tot bloedingen en complicaties tijdens of na de ooglidcorrectie.

De behandeling zelf

De behandeltijd van de ingreep duurt tussen de 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk of je een boven- en/of onderooglidcorrectie ondergaat.

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gedesinfecteerd en tekent de arts met een steriele marker het huidoverschot af. Op deze manier ziet de arts na de verdoving precies welk overschot aan huid verwijdert dient te worden tijdens de operatie. Wanneer het te behandelen gebied is afgetekend, wordt het lokaal verdooft zodat jij geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Clinic63 verkiest lokale verdoving boven algehele narcose. Algehele narcose heeft een grotere impact op je lichaam en dit gaat gepaard met grotere risico’s op complicaties. Lokale verdoving zorgt hierdoor voor minder impact op het lichaam en minder risico’s.

Wanneer de verdoving is ingewerkt wordt het huidoverschot en indien aanwezig het overschot aan vetweefsel in de oogleden verwijdert. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na één a twee weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

Na de behandeling

Na de ooglidcorrectie mag je niet zelf naar huis rijden. Zorg er dus voor dat je begeleiding bij je hebt of iemand die je wegbrengt en ophaalt.

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag de oogleden koelen met bevroren erwten. Je mag na de ooglidcorrectie niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. 

Bovenooglidcorrectie: voor en na foto’s

Clinic63 voert jaarlijks honderden ooglidcorrecties uit. Enkele voor en na foto’s zijn hieronder in de slider te zien. Daarnaast delen we, uiteraard met toestemming, resultaten van cliënten op onze socialmediakanalen en vind je voor en na foto’s in onze brochure.

FAQ

Hieronder vind je veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie behandeling:

Wat kost een ooglidcorrectie

De onderooglidcorrectie kosten bedragen €1.500,-. Tijdens het gratis consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met u bespreken. De arts laat daarnaast een reëel beeld zien van wat u van de behandeling en het resultaat kunt verwachten. Daarom nodigen we u ook graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult bij ons in de kliniek!

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

In sommige gevallen is het mogelijk om een beroep te doen op een ooglidcorrectie vergoeding. Het is belangrijk dat je dit altijd samen met de zorgverzekeraar regelt. Voor een vergoeding heb je namelijk eerst een medische indicatie nodig van een arts. Deze moet aan één van de volgende twee voorwaarden voldoen:

  • Er is sprake van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte die vanaf de geboorte al wordt meegedragen.
  • Er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking. Concreet betekent dit dat de onderrand van het bovenste ooglid (of huidplooi) bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil hangt (Zorgwijzer, 2023).

Het is belangrijk om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor de eisen. Vraag de arts om een verwijzing en laat de zorgverzekeraar deze goedkeuren. Wanneer dit niet gebeurt, heb je ook geen recht op een vergoeding.

Contact

Bent u benieuwd wat wij met een onderooglidcorrectie voor u kunnen betekenen? Kom dan gratis en vrijblijvend op consult. U kunt uw wensen en verwachtingen uitspreken en daarnaast geven wij u graag advies over de mogelijkheden. We zien u graag langskomen in onze kliniek!

Bel ons op 0880 – 157 100

Stuur een WhatsApp naar 06 – 86 80 69 11

Mail ons op info@clinic63.nl

Vul het contactformulier in op onze website

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle