Beautybehandelingen

Ook voor beautybehandelingen met “net een beetje extra” kunt u terecht bij Clinic63. Alle beautybehandelingen hebben als doel een verbetering van de huid en zullen worden afgestemd op uw huidtype om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Medische behandelingen
Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een veilige mechanische peeling die de dode huidcellen verwijdert met behulp van fijne kristallen en zo de huid direct gladder maakt. Met als resultaat een stralende huid.

De behandeling
De huid krijgt eerst een basisreiniging. Daarna begint de Microdermabrasie behandeling. De specialist gaat met een speciaal mondstuk over de huid welke vacuüm trekt. Dit stimuleert een krachtige doorbloeding van de huid, zet aan tot huidstofwisseling en activeert de aanmaak van collagene en elastine vezels. Vervolgens schuurt een stroom van micro-kristallen de huid af. Gebruikte kristallen en loskomende dode huidcellen worden opgevangen in een afvalbakje. Het resultaat na de behandeling is een jongere uitziende huid wat een schoon en fris uiterlijk geeft.

Microdermabrasie is mogelijk voor alle huidtypen. Het is ook effectief voor verstopte poriën, oppervlakkige pigmentstoringen en een zonbeschadigde huid.

Huidreactie
Mogelijke reacties van de huid na de behandeling zijn roodheid, lichte zwelling, korstjes (in geval van een pukkelige huid), schilfertjes (bij een droge huid) en rode strepen. Dit verdwijnt binnen enkele dagen. De rode strepen kunnen tot maximaal een week aanhouden.

Duur behandeling
30 minuten

Voor een optimaal resultaat
3 – 5 behandelingen*

Interval
1 tot 2 weken

Advies
Als u de microdermabrasie behandeling voor het eerst ondergaat, is het advies om voorafgaand aan deze behandeling een consult in te plannen. Tijdens dit consult van 10 minuten legt de specialist de behandeling aan u uit en geeft aan wat u kunt verwachten.

*Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met Clinic63.

Vraag & Antwoord - Microdermabrasie

Microdermabrasie

De microdermabrasie behandeling is erg populair, omdat het snel een heel mooi resultaat geeft. Na één behandeling is vaak al aanzienlijk verschil te zien. Het is daarom mogelijk om de behandeling eenmalig te ondergaan. Daarnaast kan er ook voor worden gekozen om een kuur te doen van meerdere behandelingen, om uw huid een flinke boost te geven.

Wat is microdermabrasie?

Een microdermabrasie behandeling valt onder de zogenaamde mechanische peelings. Dode huidcellen worden verwijderd. De huid wordt onder vacuüm behandeld. Dit gebeurt met een continue stroom van micro-kristallen. Deze kristallen bestaan uit aluminiumoxide. Hierdoor wordt de huid niet beschadigd. Het is op deze manier namelijk mogelijk dat de huid een nauwkeurige peeling geeft. Hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe mooier het resultaat zal zijn. Om deze reden is het het verstandigste om te kiezen voor een microdermabrasie kuur.

Waarvoor is de microdermabrasie behandeling geschikt?

De microdermabrasie behandeling is voor vrijwel iedereen erg geschikt. Met deze behandeling kunnen onder andere de volgende klachten worden behandeld:

 • Schade aan de huid door de zon.
 • Rimpels.
 • Veroudering van de huid.
 • Littekens door acné.
 • Pigmentvlekken.
 • Futloze huid.
 • Onzuivere huid.

Is microdermabrasie pijnlijk?

Microdermabrasie is niet pijnlijk. Door de meeste mensen wordt het zelfs als een zeer ontspannende behandeling ervaren. Dit komt onder andere door de methode die wij toepassen en de apparatuur die wij hiervoor gebruiken.

Wat gebeurt er met uw huid tijdens een microdermabrasie behandeling?

Er wordt in de bovenste huidlaag gewerkt tijdens een microdermabrasie behandeling. Dit wordt ook wel de opperhuid genoemd. De dode huidcellen worden tijdens de behandeling verwijderd, waardoor de huid beter in staat is om bepaalde werkstoffen op te nemen. Dankzij de betere doorbloeding is de huid bovendien beter in staat om nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor kunnen kleine rimpels minder worden, worden poriën kleiner en kunnen pigmentvlekjes verdwijnen. Na de microdermabrasie behandeling zal de huid er strakker, mooie en egaler uit zien.

Hoe ziet de huid er direct na de behandeling uit?

Direct na de behandeling kan de huid even een beetje rood zijn. Dit trekt echter snel weer weg. De roodheid wordt veroorzaakt door de gestimuleerde doorbloeding. Soms komt het voor dat de huid lichtjes schilfert. De reden hiervan is dat de dode huidcellen worden afgestoten en er nieuwe cellen worden gestimuleerd.

Waar moet u op letten na de microdermabrasie behandeling? Microdermabrasie nazorg

Direct na de behandeling is uw huid in staat om werkzame stoffen goed op te nemen. Het is om deze reden belangrijk om goede huidproducten te gebruiken. Het is eventueel ook mogelijk om huidproducten met een laag percentage fruitzuren te gebruiken, om het mooie resultaat vast te houden. Let op dat uw huid direct na de microdermabrasie behandeling ook gevoeliger is voor de zon en UV-straling. Daarom is het belangrijk dat u uw huid goed beschermt, door een goede dagcrème met beschermingsfactor te gebruiken. Probeer de felle zon 2 tot 4 weken na de behandeling te vermijden. Het is ook belangrijk dat u 2 weken voor de behandeling de felle zon vermijd.

Wanneer wordt afgeraden een microdermabrasie te ondergaan?

Er mag geen microdermabrasie behandeling worden uitgevoerd, wanneer er sprake is van één van de volgende zaken:

 • Eczeem.
 • Psoriasis.
 • Moedervlekken.
 • Huidontsteking.
 • Huidkanker.
 • Herpes.
 • Zonverbranding.
 • Koortslip.
 • Rosacea.
 • Acné.
 • Actinische keratose.

De microdermabrasie prijzen?

Wij bieden verschillende soorten microdermabrasie behandelingen aan. De prijzen kunt u vinden in het tarieven overzicht.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Start typing and press Enter to search