Laser ontharing

Ben je helemaal klaar met het eindeloos scheren en harsen van ongewenste haargroei? Laser ontharen is dé oplossing. Hiermee ben je voor bijna een jaar verlost van alle ongewenste haartjes. Dankzij de nieuwste technologie kun je met elk huidtype, gedurende het hele jaar, bij ons terecht. Geschikt voor elk lichaamsdeel, zelfs de meest gevoelige gebieden. Met deze behandeling bestrijd je permanent ongewenste haargroei effectief en snel. Wil je meer weten over laser ontharen en alle mogelijkheden bij Clinic 63? Lees dan snel verder.

 Inhoudsopgave

 1. Veilig en pijnloos laser ontharen 
 2. Wanneer kom ik in aanmerking voor laser ontharen?
 3. Wanneer kom ik niet in aanmerking voor laser ontharen?
 4. Welke laser behandeling voor ontharen voeren wij uit?
 5. Laser ontharen in 5 stappen
 6. Hoe herstel ik het beste na laser ontharen? 
 7. Laser ontharen: voor en na foto’s
 8. De behandelend arts(en) van Clinic 63
 9. Veelgestelde vragen over laser ontharen

Veilig en pijnloos laser ontharen

Bij laser ontharen in onze kliniek wordt gebruik gemaakt van de Soprano laser. Deze is voorzien van SHR-technologie, wat staat voor Super Hair Removal. Met behulp van lichtenergie wordt warmte aan de huid afgegeven. De behandelaar beweegt continu met de laser over het behandelgebied. De huid warmt op tot 45 graden.

Door de warmte beschadigen de eiwitten in de haarzakjes. Hierdoor sterft het haarzakje langzaam maar zeker af en wordt deze uiteindelijk vernietigd. Zo kan er geen nieuwe haar meer in groeien. Zo geniet je voor een jaar van een gladde huid.

Het unieke aan laser ontharen is dat de laser zich richt op het pigment (melanine) in het haar, en niet op de omringende huid. Dit komt omdat melanine een donkerder pigment is dan de huidskleur. De laser kan hierdoor het haar effectief behandelen, zonder de huid te beschadigen. De selectieve werking laat de huid onaangetast. De behandeling is hierdoor veiliger en minder pijnlijk dan andere ontharingsmethoden.

Voordelen van de behandeling

Een laser behandeling voor ontharen is één van de populairste behandelingen. Het is een effectieve behandeling en biedt verschillende voordelen:

 • Bestrijding tegen ongewenste haargroei. De geavanceerde lichtenergie behandelt haarzakjes eenvoudig en snel. Het haarzakje wordt vernietigd en nieuwe haargroei wordt voorkomen. Gemiddeld na 6 behandeling vermindert de haargroei tot wel 70-80%. Dit is natuurlijk afhankelijk per persoon.
 • Geschikt voor diverse lichaamsdelen. Laser ontharen doen we voor elk lichaamsdeel. Zelfs voor gevoelige gebieden als de nek en de bikinilijn is de laserbehandeling geschikt.
 • Snelle behandeling. Een laser behandeling voor ontharen is kort. De precieze duur is afhankelijk van het te behandelen gebied en van de hoeveelheid haar dat jij wil verwijderen. Dit varieert van een aantal minuten tot enkele uren.
 • 100% veilig en pijnloos. In tegenstelling tot andere lasertechnieken en ontharingsbehandelingen is laser ontharen veilig en pijnloos. De laser straalt alleen warmte uit en het behandelgebied wordt ingesmeerd met een verkoelende gel. Hierdoor voel je nagenoeg niks

Nadelen van de behandeling

Naast dat laser ontharen veel voordelen kent, heeft het ook enkele nadelen:

 • Meerdere behandelingen nodig. Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 6 behandelingen nodig. Dit gebeurt met een behandelinterval van 4 -6 weken voor het lichaam en het gezicht.
 • Kosten kunnen hoog uitvallen. Laser ontharen is vaak duurder dan andere ontharingsmethoden en wordt in de meeste niet vergoed. In dat geval is de investering voor eigen rekening. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen is hier echter wel sprake van. Je dient dan als cliënt zelf een aanvraag in te dienen.
 • Vermijden activiteiten na behandeling. Om het beste resultaat te behalen, vragen we bepaalde activiteiten te vermijden.  Zo beïnvloedt overmatige blootstelling aan hitte door de zon of sauna het resultaat.

Wanneer kom ik in aanmerking voor laser ontharen?

Je komt bij ons in aanmerking voor de behandeling als je last hebt van ongewenste haargroei en op zoek bent naar een permanente oplossing. De laser behandeling voor ontharen is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Ook kan elk haartype worden behandeld.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor laser ontharen?

Over het algemeen is de behandeling geschikt voor verschillende haar- en huidtypen. Wel geldt dat bij donkere haren het laseren met de Soprano laser het grootste effect zichtbaar is. Voor grijzige, witte en lichtblonde haren is de laser minder effectief. De laser kan namelijk moeilijker richten op de haarfollikels.

Verder geldt dat je mogelijk niet in aanmerking komt voor laser ontharen als je medicijnen gebruikt. Deze kunnen de gevoeligheid van de huid verhogen. Wil je graag zeker weten of je in aanmerking komt? Neem gerust contact op met onze specialisten. Wij denken graag met je mee.

Welke laser behandeling voor ontharen voeren wij uit?

Deze behandeling kan op elke plek van het lichaam worden uitgevoerd. Ook voor gevoelige gebieden is het een uitmuntende behandeltechniek. Zo is laster ontharen van het gezicht een veelvoorkomende behandeling. Hiermee verwijderen we jouw donshaartjes op het voorhoofd, de kin en de bovenlip. Dit geldt evenals voor de nek en bikinilijn.

Daarnaast zijn de benen een populaire behandelplek. Het scheren van je benen kost immers veel tijd. Door te kiezen voor de laserbehandeling is dat verleden tijd. Ook is het laser ontharen van de rug een veel uitgevoerde behandeling bij mannen. De rug is immers moeilijk te bereiken en neemt daarom veel tijd in beslag.

Laser ontharen in 5 stappen:

Om inzicht te krijgen in het behandelplan van laser ontharen, laten we hieronder de stappen zien. Clinic 63 neemt je stap voor stap mee in het behandelproces. Zo weet je precies wat je te wachten staat als je kiest voor deze behandeling. Tijdens het consult met de arts worden de stappen nogmaals aan je voorgelegd.

1.  Consult

Voorafgaand aan een laserbehandeling voor ontharen, heb je altijd eerst een consult met de behandelend arts. Dit is een belangrijke eerste stap om te bepalen of deze behandeling geschikt voor jou is. Tijdens dit gesprek bespreek je jouw wensen en vragen we naar je medische geschiedenis. Daarnaast beoordeelt de specialist je huid- en/of haartype.

Ook heb je tijdens dit consult de mogelijkheid om vragen te stellen en eventuele zorgen of angsten te bespreken. De behandelend arts kan je stap voor stap uitleggen hoe het laser ontharen werkt, maar ook wat je kunt verwachten tijdens de behandeling en de nazorgperiode. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen of laser ontharen de juiste keuze is.

2. Voorafgaand aan de behandeling

Om de behandeling snel en soepel te laten verlopen, kun je al enkele voorbereidingen treffen. Het is belangrijk dat jouw haren kort zijn, zodat we het haarzakje goed kunnen bereiken. Daarom adviseren we om maximaal 24 uur voor de behandeling het gebied te scheren. Dit kunnen we ook tijdens de behandeling doen, maar kost meer tijd en zorgt voor irritatie.

Gebruik je medicatie? Bespreek dan van tevoren met jouw huisarts of je deze tijdelijk kunt stopzetten. Sommige medicijnen en aandoeningen hebben invloed op het effect van de behandeling. Daarnaast kan het bijdragen aan pijn en ongemak tijdens de behandeling.

Verder helpt het om makkelijke kleding aan te trekken op de dag van de behandeling. Trek bijvoorbeeld een mouwloos hemd aan onder jouw blouse. Zo kun je deze makkelijk uittrekken en hebben wij genoeg bewegingsruimte. Dan kunnen wij snel beginnen met laser ontharen.

Hoeveel tijd het laser ontharen inneemt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en de hoeveelheid haar. De duur kan dan ook enkele minuten tot één uur in beslag nemen. Het ontharen van de benen zal bijvoorbeeld meer tijd innemen dan het gezicht. Deze procedure bestaat uit de volgende stappen:

3. De behandeling zelf

Hoeveel tijd het laser ontharen inneemt, is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en de hoeveelheid haar. De duur kan dan ook enkele minuten tot één uur in beslag nemen. Het ontharen van de benen zal bijvoorbeeld meer tijd innemen dan het gezicht. Deze procedure bestaat uit de volgende stappen:

 • Voorafgaand aan de behandeling maken we het behandelingsgebied eerst goed schoon. Ook wordt deze geschoren, indien dat nog niet is gedaan. Korte haren zijn namelijk nodig om goed tot de haarzakjes te kunnen doordringen.
 •  Daarnaast brengen wij bij iedereen een gel aan, om de gevoelige huid te beschermen.  Ook glijdt het kopstuk hierdoor makkelijk over de huid.
 • Nu kunnen we overgaan naar de behandeling. De behandelaar zet het laserapparaat op de huid van het behandelgebied. Lichtimpulsen worden afgegeven aan de huid, waardoor melanine in de haarzakjes wordt geabsorbeerd. Hiermee schakelen we haarzakjes uit. Bij de lichtimpulsen komen warmte en prikkels vrij. Dit zal echter niet storend zijn.

4.  Na de behandeling

Is de laser behandeling voor ontharen uitgevoerd? Dan kun je te maken krijgen met lichte bijwerkingen. Zo kan de huid van het behandelgebied rood worden. Ook zijn jeuk en irritatie voorkomende klachten. Deze houden vaak enkele uren aan en verdwijnen vervolgens vanzelf. Ook paracetamol helpt tegen enkele ongemakken.

5. Het resultaat

Na het laser ontharen zal het behandelde gebied geleidelijk aan minder haargroei vertonen. Om de haargroei 70-80% te verminderen, zijn gemiddeld 6 behandelingen nodig. Om dit te behouden raden wij een herhaalbehandeling van 1 keer in het jaar aan. Je lichaam maakt nieuwe haarzakjes aan, waarom een herhaalbehandeling belangrijk is. Al na één behandeling neemt ongewenste haargroei af.

Zijn de effecten na de behandelingen nog niet naar jouw wens? Dan is er de mogelijkheid om een vervolgafspraak in te plannen. Dan bekijken we samen hoe we het gewenste resultaat kunnen verwezenlijken.

Hoe herstel ik het beste na laser ontharen?

Wil je het beste resultaat uit de behandeling halen? Houd dan rekening met het volgende:

 • Vermijd tenminste 4-6 weken directe blootstelling aan Uv-straling. Dit kan de genezing en de resultaten beïnvloeden en kan voor pigmentvlekken zorgen. Gebruik daarom een UV filter om je huid te beschermen en breng geen bezoek aan de zonnebank.
 • Behandel de huid voorzichtig. Raak het zo min mogelijk aan en maak geen gebruik van irriterende huidverzorgingsproducten, parfums of deo met alcohol. Als je deze nodig hebt, zullen wij je daarin adviseren. Zo kan jouw huid weer tot rust komen.
 • Voorkom blootstelling aan hitte. Ook dit kan het resultaat beïnvloeden. Daarom adviseren we om gedurende 48 uur na de behandeling geen sauna te bezoeken of een hete douche te nemen.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over laser ontharen vind je hieronder.

De prijs voor laser ontharen varieert bij Clinic 63 van €39,- tot €€879,- per behandeling. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Zo betaal je natuurlijk meer voor een behandeling van de benen en het gehele lichaam, dan voor het laser ontharen van de bovenlip.

De effecten van laser ontharen zijn langdurig en kunnen wel een jaar aanhouden. Een eenmalige herhaalbehandeling is nodig om dit effect te behouden. Het is belangrijk om te onthouden dat het aantal behandelingen dat nodig is, kan variëren en dat sommige haargroei na verloop van tijd kan terugkeren. Meerdere behandelingen zijn nodig om de resultaten te behouden.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van het behandelgebied en de haarstructuur. Over het algemeen geldt bij Clinic63 dat er gemiddeld 6 behandelingen nodig zijn voor optimaal resultaat. Dit is enkel een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en huidtype verschillen.

Laser ontharen kan enigszins ongemakkelijk aanvoelen, maar de meeste mensen ervaren slechts milde pijn of een tintelend gevoel tijdens de behandeling.

Laser ontharen bij Clinic 63 kan worden gebruikt voor elk deel van het lichaam, waaronder het gezicht, de benen, de bikinilijn, de oksels en de rug. Zelfs de gevoelige plekken zijn goed behandelbaar met de laser.

Ervaring

”Ik kom nu al een paar maanden bij Clinic63 om het haar op mijn onderbenen te laten laseren. Mijn haar is veel minder geworden en ik ben dus erg blij met de resultaten. Ook is het personeel heel erg aardig en fijn om mee te werken”, aldus Kelly over haar behandeling.

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle