Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is één van de meest populaire cosmetische ingrepen om overhangende oogleden te verhelpen. Daarnaast kan de correctie ook om cosmetische redenen uitgevoerd worden. Clinic 63 heeft ervaren artsen in dienst die specialist zijn op het gebied van ooglidcorrecties. Lees snel verder voor alle mogelijkheden.

Specialist in ooglidcorrecties met ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,4

Minder vermoeide ogen

Aangesloten bij NVCG

Wat is een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie, ook wel blefaroplastie genoemd, is een chirurgische ingreep die kan worden toegepast op de bovenste, onderste of beide oogleden. Een ooglidcorrectie verjongt het gebied rond de ogen en wordt zowel voor medische en cosmetische redenen uitgevoerd. Hangende oogleden kunnen namelijk voor druk op de ogen en/of hoofdpijn zorgen.

Bij een correctie van het bovenooglid wordt het overschot aan huid verwijderd en kan een gedeelte van de spier worden weggehaald. Heb je te maken met een laaghangende wenkbrauw? Dan wordt deze in veel gevallen gecorrigeerd door de wenkbrauw te liften. Het huidoverschot wordt dan niet verwijderd.

De onderooglidcorrectie wordt anders behandeld. Daar vindt vaak een minimale verwijdering plaats van huid- en vetweefsel om te voorkomen dat het ooglid van de oogbol af gaat staan.

Een derde optie van een ooglidcorrectie is het verwijderen van vet. Hierdoor worden jouw wallen minder prominent zichtbaar. Het ondergaan van een ooglidcorrectie gaat onder plaatselijke verdoving. De tevredenheid van onze cliënten is doorgaans erg hoog na het ondergaan van een ooglidcorrectie.

Voordelen behandeling

 • Een ooglidcorrectie helpt jouw ogen er minder vermoeid en jonger uitzien. Ogen zijn een van de eerste plaatsen die tekenen van veroudering tonen. Met ouder wordende oogleden kunnen je ogen een vermoeide, boze of droevige blik veroorzaken. Een ingreep bij de oogleden voorkomt dit.
 • Een correctie kan worden aangepast op jouw wensen. Wij voeren correcties uit aan bovenoogleden, onderoogleden of beide. Of je nu geholpen wilt worden aan hangende oogleden, wallen onder jouw ogen, overtollige huid of een ander probleem: een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden.
 • Wanneer de huid van het bovenooglid gaat hangen, kan dit invloed hebben op jouw gezichtsveld. Bij een correctie wordt de huid strakker gemaakt, waardoor jouw zicht weer breder wordt.
 • Een ooglidcorrectie heeft een korte herstelperiode. We raden aan om twee weken rust te nemen, maar dagelijkse werkzaamheden en werk kunnen vaak al eerder worden uitgevoerd. Het herstel verloopt vaak pijn- en probleemloos.

Nadelen behandeling

 •  Een ooglidcorrectie kan bijwerkingen veroorzaken. Denk aan zwelling, blauwe plekken, maar ook droge ogen of irritatie. Deze zijn vaak van korte duur.
 • Na de ooglidcorrectie is nazorg nodig om resultaten te behouden, zoals het dragen van zonnebrandcrème en het vermijden van nicotine. Het natuurlijke verouderingsproces gaat echter door, waardoor resultaten op den duur minder zichtbaar kunnen worden.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie

Vrijwel iedereen komt in aanmerking om een ooglidcorrectie behandeling te ondergaan. Zo kun je onder andere een boven- en/of onderooglidcorrectie uitvoeren wanneer je beschikt over de volgende (medische) klachten:

 • Hangende oogleden;
 • Verminderd zicht;
 • Hoofdpijn door hangende oogleden;
 • Vermoeide, droevige, boze of ouder uitziende blik;
 • Prominente aanwezigheid van wallen;
 • Overtollig huid rondom de oogleden;
 • Persoonlijke redenen.

Geïnteresseerd?

Heb je last van een van de genoemde klachten? Boek een gratis consult voor een ooglidcorrectie.

Clinic 63 op Kliniekervaringen

Lees alle ervaringen op Kliniekervaringen.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Hoewel we hierboven zeggen dat vrijwel iedereen in aanmerking komt, zijn er toch uitzonderingen op de regel. Tijdens het gratis consult met onze arts neemt hij of zij samen met jou een medische vragenlijst door. De arts zal vragen stellen over jouw gezondheid, medische achtergrond en het medicijngebruik. Op basis van deze informatie bepalen we of jij in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie.

Welke ooglidcorrecties voert Clinic63 uit?

Clinic 63 heeft gekwalificeerde artsen in dienst die een boven- en onderooglidcorrectie uitvoeren. Ook zijn beide behandelingen te combineren.

Bovenooglidcorrecties

Een huidoverschot bij de bovenoogleden kan leiden tot een verouderde of vermoeide blik. De huid is erg dun en kan eenvoudig haar elasticiteit verliezen. Naarmate het ouder worden van de huid verslapt het onderhuidse bindweefsel en kan dit een stuwende beweging van het vetweefsel veroorzaken. Met een korte ingreep zal onze arts het overtollig vetweefsel weghalen en deze vervolgens hechten. Meer weten? Bekijk onze bovenooglidcorrectie pagina.

Onderooglidcorrectie

Heb je last van wallen? Dit wordt veroorzaakt door vochtophoping of het afzakken van plaatselijk vet rondom de ogen. Daarnaast neemt de kringspier rond de ogen in de loop der jaren af, waardoor het onderooglid losser komt te liggen. Met een operatie, die vergelijkbaar is met een bovenooglidcorrectie, zal het overtollig vetweefsel worden weggehaald. Het onderooglid wordt vervolgens gehecht. Meer weten? Bekijk onze onderooglidcorrectie pagina.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,4

Locaties door heel Nederland

Aangesloten bij NVCG

In 5 stappen naar een nieuwe, verjongende blik

Wil jij een ooglidcorrectie behandeling ondergaan? In onderstaand stappenplan leggen we stap voor stap uit wat dat voor jou betekent. In grote lijnen vind je hier informatie over het proces dat begint bij het consult en eindigt bij het verwijderen van de hechtingen. Tijdens het consult met de arts worden deze stappen ook allemaal gedetailleerd uitgelegd.

Consult

Heb jij klachten rondom de oogleden en wil je dit verhelpen? Wellicht dat een ooglidcorrectie uitkomst biedt. Plan een consult in bij één van onze gekwalificeerde artsen. Dit kan door online het contactformulier in te vullen, ons te bellen, een bericht te sturen op WhatsApp of door een e-mail te sturen.

In het consult neem jij al jouw wensen door met onze deskundige arts. Hierin luistert onze arts naar jouw verhaal en bespreken we samen de verwachte resultaten. De arts legt uit hoe de behandeling in zijn werking gaat, wat de kosten zijn, of jij deze vergoed kan krijgen en vertelt alles over de voor- en nazorg. Daarnaast wordt jouw medisch dossier doorgenomen en bespreken we het medicijngebruik. Tot slot beantwoordt de arts al jouw vragen, zodat jij met een geruststellend en veilig gevoel de behandeling kan ondergaan

Voorafgaand aan de behandeling

Voordat je de behandeling ondergaat, is het goed te beseffen dat de ooglidcorrectie vooral de eerste paar dagen nog invloed kan hebben op jouw dagelijks leven. Wanneer je kinderen hebt, is het sterk aan te raden om iemand anders de dag na de ingreep op te laten passen. Je mag namelijk niet bukken en zwaar tillen, om zo  eventuele beschadigingen aan het ooglid te voorkomen. Daarnaast adviseren we om tijdig te stoppen met de volgende producten:

 • Stop minimaal twee weken voor de behandeling met roken. Nicotine vernauwt bloedvaten, waardoor dit het genezingsproces van de ooglidcorrectie verstoort;
 • Stop vijf dagen voor de behandeling met het drinken van alcohol. Alcohol verdunt het bloed en kan leiden tot bloedingen tijdens of na de ingreep;
 • Gebruik jij bloedverdunnende medicijnen? Overleg met jouw huisarts om hier tijdelijk mee te stoppen. Net als het alcoholgebruik kan dit leiden tot bloedingen en complicaties tijdens of na de ooglidcorrectie behandeling.

De behandeling zelf

De behandeling van een ooglidcorrectie duurt tussen de 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk of je een boven- of onderooglidcorrectie ondergaat. Een ooglidcorrectie behandeling verloopt als volgt:

 • De uitvoerend chirurg tekent met een stift het huidoverschot af, afhankelijk of je een boven- of onderooglidcorrectie ondergaat. Op deze manier ziet hij precies hoe jouw oogleden er uit zien en wat hij bij de correctie moet behandelen;
 •  Wanneer de arts het te behandelen gebied heeft afgetekend, brengt hij een lokale verdoving in. De plek van de verdoving is afhankelijk van het te behandelen gebied. De verdoving bestaat uit adrenaline en lidocaine. Deze twee stoffen zorgen ervoor dat jij geen pijn ervaart tijdens de behandeling en vermindert de bloedtoevoer naar de ogen;
 •  Is de verdoving ingewerkt? Dan begint de chirurg met het desinfecteren van de oogleden. Vervolgens snijd hij het huidoverschot, dat hij van tevoren heeft afgetekend, weg. Daarnaast verwijdert hij het overschot aan vet en bindweefsel;
 •  Tot slot hecht de arts de huid weer dicht. Per ooglid wordt één hechting aangebracht, om zo het genezingsproces te versnellen. De hechtingen zijn niet oplosbaar en worden na 7 dagen door ons verwijderd. Niet-oplosbare hechtingen creëren namelijk een beter eindresultaat. Na het verwijderen van de hechtingen zullen de littekens vanzelf in de plooien van de oogleden verdwijnen.

Na de behandeling

Na een ooglidcorrectie behandeling kun je de kliniek vaak binnen een uur weer verlaten. Wel is het raadzaam om te zorgen dat je wordt gebracht en weer opgehaald. Autorijden is na een ooglidcorrectie namelijk niet toegestaan. Zorg dus altijd dat je begeleiding bij je hebt.

Ontstaan er toch complicaties tijdens de behandeling? Dan is het mogelijk dat we je nog wat langer in de kliniek houden. Zo weten we zeker dat jij de zorg krijgt die jij verdient. Complicaties zoals het moeilijk openen en sluiten van oogleden, roodheid en zwellingen zijn normaal. Deze trekken binnen enkele dagen tot weken weg.

De eerste dagen raden we aan rustig aan te doen. Je kunt gewoon werken, maar vermijd het tillen van zware voorwerpen. Ook douchen is toegestaan, maar zorg ervoor dat je de oogleden bedekt. Wel raden we af om in de eerste 7 dagen geen make-up aan te brengen en niet te zwemmen. Dit is weer mogelijk nadat de hechtingen zijn verwijderd.

Eventuele check-up?

Het resultaat van een ooglidcorrectie is vaak langdurig. In zeldzame gevallen zijn herhaalbehandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Daarnaast heb je altijd het risico op complicaties (nabloedingen of infecties) na de behandeling. Gelukkig zijn deze zeldzaam en komen ze nauwelijks voor. Krijg je hier wel mee te maken? Dan dien je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Ooglidcorrectie: voor en na foto’s

Clinic 63 voert jaarlijks honderden ooglidcorrecties uit. Na het uitvoeren delen we, uiteraard met toestemming, resultaten van cliënten op onze socialmediakanalen en vind je voor en na foto’s in onze brochure. Tijdens het consult leg je jouw wensen voor aan de arts. Samen wordt er een reëel beeld geschetst van het te verwachten resultaat.

Bekijk onze instagram

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie behandeling.

Heb je meer vragen over een ooglidcorrectie?

Ben jij toe aan een medische of cosmetische ingreep aan jouw boven- of onderoogleden? Dan helpt Clinic 63 jou graag verder. Neem voor onze service graag contact met ons op. Wij beantwoorden graag al jouw vragen en geven persoonlijk advies. Ons team staat iedere dag voor je klaar.

Je kunt ons op vier verschillende manieren bereiken:

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle