Vitiligo behandeling

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Vitiligo behandeling

Vitiligo behandeling

Vitiligo wordt gekenmerkt door (meestal) symmetrisch, witte, scherp begrensde laesies die verschillend van vorm en grootte kunnen zijn en zich kunnen uitbreiden. Soms vertonen de laesies gehyperpigmenteerde randen. De kenmerkende plaatsen zijn handen, voeten, op locaties waar herhaaldelijk trauma is geweest, in lichaamsplooien, op slijmvliezen en op sterk gepigmenteerde gedeelten zoals het gelaat. Vitiligo kan op elke leeftijd ontstaan.

Een precieze oorzaak is onbekend, echter is wel bekend dat erfelijke factoren een rol spelen. In sommige gevallen kan Vitiligo door een auto-immuunziekte ontstaan, een stoornis in het afweermechanisme van het lichaam.

Spontaan herstel van Vitiligo is mogelijk, met name bij zonlicht blootgestelde delen. Echter is volledig herstel in de meeste gevallen niet mogelijk. Vitiligo van de lippen, handen en het gezicht herstelt bijna nooit spontaan. Vitiligo die op latere leeftijd ontstaat, treed minder vaak spontane verbetering op. Aannemelijke factoren welke Vitiligo kunnen uitlokken zijn emotionele spanningen, zon verbranding, ernstige ziekten, operaties, zwangerschap en beschadiging van de huid.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Vitiligo behandelen met Excimer laser

Lasers worden veelvuldig gebruikt voor de behandeling van pigmentafwijkingen. De Excimer laser is een uitstekende behandeling wanneer er gebrek of verlies is van pigment in de huid. Er zijn drie typen hypopigmentatie; ten gevolge van een auto-immuunziekte zoals vitiligo, een huidaandoening zoals psoriasis of als gevolg van letsel of schade. In sommige gevallen is de hypopigmentatie permanent, in andere gevallen kan het behandeld worden of zelfs spontaan genezen. Dit hangt af van het type, de ernst en de oorzaak van het probleem.De Excimer laser werkt middels sterk geconcentreerd UV-B laserpulsen, deze techniek stimuleert de aanmaak van pigment. Door het gebundelde licht kan er zeer nauwkeurig behandeld worden, een groot voordeel is dat de bijwerkingen hierdoor nihil zijn.

Huidreactie

De behandeling zelf is pijnloos, direct of kort na de behandeling kan eventueel een warmte sensatie optreden wat voelt als een zon verbranding. Overige huidreacties zijn roodheid, lichte zwelling en een branderig gevoel. In een zeldzaam geval treedt er blaarvorming op, dit is een onschuldige huidreactie en droogt vanzelf in na 1 of 2 dagen. Jeuk en huiduitslag kunnen tevens ook voorkomen, dit is een voorbijgaand verschijnsel en herkend u aan de rode vlekjes en/of bultjes op de behandelde plekken.

Duur en prijs per behandeling

De duur en prijs van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Aanbevolen behandelingen en behandel interval
De aanbevolen hoeveelheid behandelingen is per persoon verschillend.
Het behandel interval is altijd 1 tot 2 keer per week.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Advies

Tijdens de behandelperiode is het van groot belang dat u 6 weken voor en 6 weken na de behandeling niet gaat zonnebaden of gebruik maakt van de zonnebank. Wanneer u medicatie gebruikt, dit graag melden aan uw behandelaar. In sommige gevallen kan het de behandeling beïnvloeden.

Nazorg

Het is belangrijk om na de behandeling onderstaande punten op te volgen voor een optimaal resultaat:

  • Na de behandeling mag u de huid koelen. Dit kan met een koud kompres of een koelelement, zorg ervoor dat het koelelement niet direct in aanraking komt met de huid. Mocht de huid gevoelig blijven herhaal het koelen dan met elke keer 5 minuten rust, totdat de huid is genormaliseerd. Houdt de huid soepel met een hydraterende crème;
  • Directe blootstelling aan UV-straling kan de genezing en de resultaten beïnvloeden. Gebruik daarom voor tenminste 4-6 weken een antizonnebrand product met minimaal factor 30/50 om de huid goed te beschermen tegen UV-straling. Dit betekent dus ook geen zonnebank gebruik;
  • Behandel de huid voorzichtig. Exfolieer de huid gedurende een aantal dagen na de behandeling niet, tot de huid weer tot rust is gekomen;
  • Vermijd het gebruik van irriterende producten met parfum op het behandelde gebied.
Vitiligo behandelen

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Heb je meer vragen over een Vitiligo behandeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!