PRP behandeling haar

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

PRP behandeling haar

PRP haargroei stimulatie bij Clinic63

Wil je jouw haaruitval behandelen met een pijnloze, innovatieve techniek? Een PRP behandeling voor jouw haar is dan dé oplossing. Hiermee stimuleer je de haargroei en ga je haaruitval tegen. Op deze pagina lees je meer over de behandeling, of jij ervoor in aanmerking komt en de nazorg. Lees snel verder!

Ervaren artsen
Beoordeeld met een 8,8
Pijnloze, veilige behandeling
Versterkt je haargroei

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een PRP behandeling voor haar?

Allereerst is het belangrijk te weten wat een PRP behandeling is. PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma. Dit komt voort uit jouw eigen bloed. Hoe dit in z’n werk gaat? De arts neemt eerst bloed bij je af. Dit wordt vervolgens in een speciale centrifuge gecentrifugeerd. Tijdens dit proces wordt het bloedplasma met de bloedplaatjes en sterke groeifactoren gescheiden van de overige bloedcellen. In het gescheiden PRP plasma bevinden zich namelijk de sterke groeifactoren. Deze worden ingezet om beschadigde of verouderde haarzakjes op een snelle manier te laten herstellen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een PRP behandeling?

In het algemeen komt iedereen in aanmerking voor een PRP haar behandeling. Het kan ingezet worden bij erfelijke kaalheid bij mannen en vrouwen. Ook voor broos of beschadigd haar en Alopecia voldoet een PRP behandeling.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een PRP behandeling?

Toch is een PRP behandeling niet altijd een oplossing. Zo wordt de behandeling niet toegepast wanneer jij:

  • Last hebt van bloed- en bloedplaatjesaandoeningen;
  • Chronische leverziekten hebt;
  • Te maken hebt met actieve (hoofdhuid)infecties;
  • Hemodynamische of cardiovasculaire instabiliteit ervaart;
  • Gebruik maakt van antistollingsmedicatie.

Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Samen beoordelen we jouw situatie.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Voorbereiding op de PRP behandeling

Vraag je je af of een PRP behandeling iets voor jou is? Plan dan eerst een consult in met één van onze gespecialiseerde artsen. Tijdens het consult vertel jij al jouw wensen en kijken we samen of jij geschikt bent voor een PRP haargroei behandeling. Staan alle seinen op groen? Dan plannen we de behandeling in.

Hoe verloopt mijn behandeling?

De PRP behandeling voor haar verloopt snel en pijnloos. Wanneer je aankomt op de behandeldag, zal eerst bloed worden afgenomen. Dit wordt vervolgens gecentrifugeerd, waarbij we de meest rijke bloedplaatjes van de andere bloedcellen scheiden. In dit plasma bevinden zich namelijk de groeifactoren die voor haargroei stimulatie zorgen.

Vervolgens prikt onze specialist dit bloedplasma met een heel dun naaldje in jouw hoofdhuid. Hier voel je gelukkig helemaal niets van. Je hebt hierbij de mogelijkheid om te kiezen voor een plaatselijke verdoving. Het bloedplasma voedt de haarzakjes direct. Dit zorgt voor een betere gezondheid en het meteen stimuleren van jouw haargroei.

De PRP behandeling duurt in totaal ongeveer 40 minuten. Houd er rekening mee dat de hoofdhuid de eerste 24 uur erg rood kan zijn.

PRP behandeling

Wat moet ik doen na de behandeling?

Over het algemeen vinden er geen complicaties plaats na een PRP haar behandeling. Omdat eigen bloed wordt gebruikt, is dit de meest veilige en risicoloze behandeling voor haargroei stimulatie. Na de behandeling kun je onze kliniek direct verlaten. Het kan zijn dat de hoofdhuid wat gevoelig is, een rode kleur heeft en een licht gezwollen indruk achterlaat. Dit verdwijnt echter binnen 48 tot 72 uur. Hier hoef je je geen zorgen over te maken.

Na de behandeling kun je meteen je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Na een paar uur is het zelfs weer mogelijk je haar te stylen, je gezicht te wassen en te douchen. Wel raden we aan om in de eerste 48 uur de zon en extreme kou te vermijden. Onze specialist zal dit na de behandeling ook samen met jou doornemen.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

We kunnen het voorstellen dat je misschien nog vragen hebt over de PRP behandeling. Hieronder lees je de meest gestelde.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor optimaal resultaat raden wij vier behandelingen aan. Dit is een indicatie en verschilt per persoon en per huidtype. Ook maakt het uit of de behandeling is ingezet als een op zich staande behandeling of een aanvulling op een haartransplantatie. Op basis van jouw wensen zal onze specialist in het consult aangeven hoe veel behandelingen jij nodig hebt. In veel gevallen worden de eerste twee behandelingen om de maand gedaan. Daarna kan dit om de drie á vier maanden. Dit leidt vaak tot het beste resultaat.

Is een PRP behandeling pijnlijk?

Nee, een PRP behandeling is volledig pijnloos. Je kunt er voor kiezen om de hoofdhuid tijdens de PRP behandeling tijdelijk te verdoven. Daarnaast is de kans op infecties klein. We maken namelijk alleen maar gebruik van jouw eigen bloedplasma.

Wat kost een PRP haar behandeling?

De kosten van één PRP behandeling voor haarverbetering liggen op €350,-. Kies jij voor vier behandelingen? Dan heb jij recht op het PRP behandelingspakket en betaal jij per behandeling €300,-.

Zijn de resultaten van een PRP behandeling blijvend?

Nee, over het algemeen niet. Een PRP behandeling voor haarverbetering zetten we in om haaruitval te verminderen en haargroei te stimuleren. De behandeling is echter geen blijvende remedie tegen kaalheid. Het is per persoon en de hoeveelheid behandelingen afhankelijk hoe lang het resultaat zichtbaar blijft.

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail via info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij helpen je graag verder!

Voor welke gebieden gebruiken we laser ontharen?

Laser ontharen bij Clinic 63 kan worden gebruikt voor elk deel van het lichaam, waaronder het gezicht, de benen, de bikinilijn, de oksels en de rug. Zelfs de gevoelige plekken zijn goed behandelbaar met de laser.

Heb je meer vragen over een PRP behandeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!