Injectables Behandelingen

Steeds meer vrouwen en mannen willen de zichtbare tekenen van het ouder worden niet accepteren en zoeken behandelingen die hen er stralend laten uitzien als ze zich voelen. Tijdens het verouderingsproces wordt niet alleen de kwaliteit van de huid zelf minder, maar onderliggende structuren zoals het vetweefsel en de botten nemen in volume af en geven minder steun aan de huid. Zo ontstaan wat men noemt “statische rimpels”. Ook de spieractiviteit verandert, waardoor “dynamische rimpels” ontstaan. Rimpelvullers en volumeherstellende fillers zorgen ervoor dat de statische rimpels worden aangepakt, andere injectables verminderen de spierspanning en doen dus de dynamische rimpels vervagen. Om natuurlijk ogende, individuele resultaten te verkrijgen, adviseren de artsen van Clinic63 u graag bij de keuze van uw behandeling.

Injectables
Botuline Toxine

Botuline Toxine

botuline toxine

Botuline toxine

Botuline Toxine wordt gebruikt om de spier te ontspannen, waardoor rimpels verminderen en uitdrukkingsrimpels vervagen. Botuline Toxine wordt vaak gebruikt bij herhaalde spierbewegingen, zoals bij fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Het resultaat is een zachte en natuurlijke gelaatsuitdrukking met behoud van de normale mimiek. Alleen de ingespoten spieren ontspannen de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd.

Bij Clinic63 wordt het merk Azzalure gebruikt voor deze Botuline Toxine behandelingen. Het merk Azzalure is een van de meest zuivere botuline toxine producten op dit moment. Er is al heel veel ervaring met het gebruik van Azzalure voor het behandelen van gelaatsrimpels en dit product wordt aan zeer strenge controles onderworpen.

Tijdens de behandeling wordt met kleine prikjes de spier ingespoten met Azzalure waardoor deze spier ontspant. Met als resultaat dat de rimpel vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Het resultaat is na ongeveer 5 dagen zichtbaar.

Huidreactie
U kunt wat rode plekjes hebben op de behandelde zones. Soms treedt er op de injectieplaats een klein blauw plekje op. Dit trekt meestal binnen twee dagen weg.

De duur van de behandeling
10 minuten

Duurzaamheid
De duur van het effect ligt bij eenmalig gebruik tussen de 3 tot 6 maanden*. Bij regelmatige herhaling van de behandeling zal het cosmetisch effect tot wel zes maanden aanhouden.

Interval
3 maanden

Advies
Clinic63 adviseert u 48 uur na de behandeling geen inspanningen te hebben waarbij u kunt gaan transpireren. Wacht dus met sporten, het bezoek aan een sauna of het nemen van een hete douche.

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met Clinic63.

Vraag & Antwoord - Botuline Toxine

 Waarom kiest men voor botuline toxine?

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom iemand kan kiezen om een botuline toxine behandeling te ondergaan. Deze behandeling wordt toegepast om rimpels te verminderen. Door het verouderingsproces kunnen rimpels ontstaan. Deze rimpels kunnen erger worden door de levensstijl die iemand aanhoudt, stress en een gedeelte is genetisch bepaald. De bekendste rimpels om aan te pakken met behulp van botuline toxine, zijn:

  • Frons rimpel
  • Mondhoeken
  • Voorhoofd rimpel
  • Kraaienpootjes

Er bestaan echter ook diverse andere plekken waar rimpels kunnen ontstaan. Met behulp van botuline toxine, een spierverslapper, kunnen deze rimpels worden verminderd.

Deze behandeling wordt echter ook toegepast in diverse andere gevallen:

  • Overmatig zweten
  • Migraine
  • Tanden knarsen

Welke wensen heeft u met uw gelaat? Onze artsen helpen u hier graag bij.

Is botuline toxine permanent?

Een belangrijk voordeel van botuline toxine is dat het product niet permanent is. Het effect van de behandeling zal daarom na verloop van tijd weer vervagen. U kunt er dan voor kiezen om een nieuwe behandeling te ondergaan. Dit geldt ook voor de filler behandeling. Vroeger kon men kiezen tussen permanente en semi-permanente fillers. Tegenwoordig zijn de permanente fillers echter verboden. Het resultaat van een filler en botuline toxine behandeling houdt meestal ontveer 6 tot 12 maanden aan. Hoe lang dit precies is, verschilt per persoon.

Bestaan er verschillende soorten botuline toxine?

Er bestaan verschillende soorten botuline toxine. Het bekendste merk dat vrijwel iedereen kent, is botox. Er bestaan echter ook andere merken. Twijfelt u tussen verschillende merken van dit product? Dan nodigen we u graag uit voor een kennismakingsgesprek, waarin de verschillende producten en de voor- en nadelen hiervan worden besproken.

Kan een botuline toxine behandeling ongedaan gemaakt worden?

Wanneer deze behandeling is uitgevoerd, zullen de spieren gedurende een periode van 6 tot 12 maanden verslapt zijn. Uw lichaam maakt de behandeling met botuline toxine daarom uiteindelijk weer ongedaan.

Botuline toxine voor een frissere uitstraling?

De fillers behandeling en botuline toxine behandeling kunnen beide worden gebruikt voor een frissere uitstraling van het gezicht. Een belangrijk voordeel van beide soorten injectables is dat ze een tijdelijke werking hebben en dat het er zeer natuurlijk uit kan zien. Het is om deze reden wel nodig om eenmaal of tweemaal per jaar een nieuwe afspraak in te plannen, om het resultaat te behouden.

Met behulp van welke injectable bereikt u het mooiste resultaat?

Er bestaan dus verschillende soorten injectables. Er wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen fillers en botuline toxine. Welke soort injectables voor u het mooiste resultaat geven, hangt van verschillende zaken af. Tijdens een consult met de arts kunt u bespreken welke behandeling voor u het mooiste resultaat oplevert. Soms is het verstandig om beide injectables te combineren, voor een optimaal resultaat. De arts bespreekt met u hoe een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat kan worden bereikt. Hierbij worden diverse zaken meegewogen. Het gaat hierbij onder andere om uw leeftijd, de diepte van de rimpels, de kwaliteit van uw huid en of u bijvoorbeeld rookt.

De arts zal de volgende zaken laten meewegen in zijn keuze voor bepaalde injectables: roker/niet-roker, leeftijd, eerdere behandelingen met fillers, kwaliteit van de huid, verwachtingspatroon, diepte van rimpels etc.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Start typing and press Enter to search