Botox (Botuline Toxine)

Steeds meer vrouwen en mannen willen de zichtbare tekenen van het ouder worden niet accepteren en zoeken behandelingen die hen er stralend laten uitzien als ze zich voelen. Tijdens het verouderingsproces wordt niet alleen de kwaliteit van de huid zelf minder, maar onderliggende structuren zoals het vetweefsel en de botten nemen in volume af en geven minder steun aan de huid. Zo ontstaan wat men noemt “statische rimpels”. Ook de spieractiviteit verandert, waardoor “dynamische rimpels” ontstaan. Botox vermindert de spierspanning waardoor de dynamische rimpels vervagen. Om natuurlijk ogende, individuele resultaten te verkrijgen, adviseren de artsen van Clinic63 u graag bij de keuze van uw behandeling.

Wat is Botox?

Botuline Toxine wordt vaak Botox genoemd. Botuline Toxine wordt gebruikt om een spier te ontspannen, waardoor rimpels verminderen en uitdrukkingsrimpels vervagen. Hierdoor kunt u een jeugdigere uitstraling krijgen. Botuline Toxine wordt niet alleen gebruikt om rimpels te verminderen, maar ook om van klachten zoals hoofdpijn of overmatige transpiratie af te komen. 

Welk Botuline Toxine merk gebruikt Clinic63?

Bij Clinic63 wordt het merk Azzalure gebruikt voor Botuline Toxine behandelingen. Het merk Azzalure is een van de meest zuivere en sterkste Botuline Toxine producten op dit moment. 

De behandeling 

Wanneer u langs komt voor een Botuline Toxine behandeling heeft u voorafgaand aan de behandeling een gesprek met de arts. De arts luistert naar uw wensen en samen wordt gekeken naar de behandelmogelijkheden. De behandeling kan direct na het consult uitgevoerd worden. Tijdens de behandeling wordt er Azzalure in de spier gespoten waardoor de spier ontspant, dit resultaat is ongeveer na 5 tot 10 dagen zichtbaar. Zodra de spieren ontspannen zijn, heeft de huid de tijd om te genezen waardoor rimpels vervagen of verdwijnen.  

Tijd: 10 minuten

Duur: 3-6 maanden 

Op welke plekken wordt Botuline Toxine gebruikt? 

De plekken waar Botox voornamelijk wordt geïnjecteerd is in de frons, het voorhoofd en de kraaienpootjes. Het resultaat is een zachte en natuurlijke gelaatsuitdrukking met het behoudt van uw natuurlijke mimiek. 

Hier vindt u een overzicht van alle behandelplekken:

 • Voorhoofd
 • Frons
 • Kraaienpootjes
 • Migraine 
 • Wenkbrauwlift
 • Bunny lines (neusrimpels) 
 • Neuslift
 • Mondhoeklift 
 • Liplift 
 • Rokersrimpels 
 • Putjes in de kin
 • Halslift 
 • Tandenknarsen
 • Overmatig transpireren 

Nazorg 

U mag 2 tot 4 uur na de behandeling geen make-up aanbrengen op de prikgaatjes. Het is belangrijk dat u na de behandeling 48 uur geen inspanningen uitvoert waarbij u gaat transpireren. Wacht dus met het bezoek aan een sauna of het nemen van een heet bad. Daarnaast mag u 24 uur niet hard wrijven op het behandelde gebied. 

 • Dit is een gemiddelde indicatie: dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten. 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen & risico’s van een Botox behandeling? 

Botuline Toxine wordt toegediend via een injectie. Hierdoor is er altijd een kans dat er een blauwe plek of kleine bloeduitstorting ontstaat op het punt waar de injectie is toegediend. Meestal verdwijnen deze blauwe plekken binnen 3 tot 5 dagen. Een zeldzame bijwerking is moeite hebben met het ooglid op te tillen of last van hoofdpijn na een botox behandeling. Deze bijwerkingen trekken meestal na een paar dagen weg. 

 Waarom kiest men voor botuline toxine?

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom iemand kan kiezen om een botuline toxine behandeling te ondergaan. Deze behandeling wordt toegepast om rimpels te verminderen. Door het verouderingsproces kunnen rimpels ontstaan. Deze rimpels kunnen erger worden door de levensstijl die iemand aanhoudt, stress en een gedeelte is genetisch bepaald. Met behulp van botuline toxine, een spierverslapper, kunnen deze rimpels worden verminderd.

Deze behandeling wordt echter ook toegepast in diverse andere gevallen:

 • Overmatig zweten
 • Migraine
 • Tanden knarsen

Is botuline toxine permanent?

Een belangrijk voordeel van botuline toxine is dat het product niet permanent is. Het effect van de behandeling zal daarom na verloop van tijd weer vervagen. U kunt er dan voor kiezen om een nieuwe behandeling te ondergaan. Dit geldt ook voor de filler behandeling. Vroeger kon men kiezen tussen permanente en semi-permanente fillers. Tegenwoordig zijn de permanente fillers echter verboden. Het resultaat van een filler en botuline toxine behandeling houdt meestal ontveer 6 tot 12 maanden aan. Hoe lang dit precies is, verschilt per persoon.

Bestaan er verschillende soorten botuline toxine?

Er bestaan verschillende soorten botuline toxine. Clinic63 werkt met een van de bekendste en het sterkste botuline toxine merk Azzalure. Er bestaan echter ook andere merken. Twijfelt u tussen verschillende merken van dit product? Dan nodigen we u graag uit voor een kennismakingsgesprek, waarin de verschillende producten en de voor- en nadelen hiervan worden besproken.

Kan een botuline toxine behandeling ongedaan gemaakt worden?

Wanneer deze behandeling is uitgevoerd, zullen de spieren gedurende een periode van 3 tot 6 maanden verslapt zijn. Uw lichaam maakt de behandeling met botuline toxine daarom uiteindelijk weer ongedaan.

Botuline toxine voor een frissere uitstraling?

Een filler behandeling en botuline toxine behandeling kunnen beide worden gebruikt voor een frissere uitstraling van het gezicht. Een belangrijk voordeel van beide soorten injectables is dat ze een tijdelijke werking hebben en dat het er zeer natuurlijk uit kan zien. Het is om deze reden wel nodig om eenmaal of tweemaal per jaar een nieuwe afspraak in te plannen, om het resultaat te behouden.

Met behulp van welke injectable bereikt u het mooiste resultaat?

Er bestaan dus verschillende soorten injectables. Er wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen fillers en botuline toxine. Welke soort injectables voor u het mooiste resultaat geven, hangt van verschillende zaken af. Tijdens een consult met de arts kunt u bespreken welke behandeling voor u het mooiste resultaat oplevert. Soms is het verstandig om beide injectables te combineren, voor een optimaal resultaat. De arts bespreekt met u hoe een zo mooi en natuurlijk mogelijk resultaat kan worden bereikt. Hierbij worden diverse zaken meegewogen. Het gaat hierbij onder andere om uw leeftijd, de diepte van de rimpels, de kwaliteit van uw huid en of u bijvoorbeeld rookt. De arts zal de volgende zaken laten meewegen in zijn keuze voor bepaalde injectables: roker/niet-roker, leeftijd, eerdere behandelingen met fillers, kwaliteit van de huid, verwachtingspatroon, diepte van rimpels etc.

Start typing and press Enter to search