Carboxy therapie

Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Hier zijn verschillende behandelmogelijkheden voor. De passende behandeling voor jou ligt aan de reden van je donkere kringen. Zo kan het zijn dat je te weinig volume onder je ogen hebt waardoor de traangoot zichtbaar is. Hiervoor zou een traangoot filler passend kunnen zijn. Het kan ook zijn dat je huid te dun is waardoor je aders onder de ogen doorschijnen. Dit resulteert ook in donkere kringen onder je ogen. Wat de beste behandeling voor je is ziet de arts tijdens een gratis en vrijblijvend consult gesprek. Carboxy therapie is een behandeling voor onder andere huidverjonging en werkzaam tegen de donkere kringen onder je ogen. Hieronder leggen we je graag meer uit over de carboxy therapie behandeling.

Carboxy therapie behandeling bij Clinic63

Boek een afspraak

Gratis advies op maat van de arts tijdens een kennismakingsgesprek? Plan een gratis consult in via de online module!

Wat is carboxy therapie?

Carboxytherapie is een injectable behandeling voor onder andere huidverjonging,  donkere kringen onder de ogen, fijne lijntjes, striae, acne littekens en cellulitis.

De behandeling
Het is een behandeling waarbij onderhuids koolstofdioxide (CO2) gas wordt ingespoten met injecties. Dit is een uiterst veilige methode om de huid te verjongen, verbeteren en om de bloedsomloop te stimuleren.

Het injecteren van koolstofdioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen die co2 (zuurstof) via de longen door ons hele lichaam transporteren lokaal gestimuleerd worden. De carboxytherapie zorgt er zo voor dat deze rode bloedcellen extra zuurstof afgeven in de behandelde zone. CO2 penetreert de rode bloedcellen en reageert met zuurstof waardoor HCO3 (waterstofcarbonaat) wordt gegenereerd. Dit verlaagt weer de pH in de rode bloedcellen. Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof er kan vrijkomen van de oxyhemoglobine.

De vrijgegeven zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie. Over het algemeen geldt: Hoe meer zuurstof, hoe intenser het celmetabolisme en des te sterker het zelf herstellend vermogen van de huid in geval van, bijvoorbeeld huidveroudering, donkere kringen en littekens.

Huidreactie
Direct na de behandeling kunt u korte tijd wat zwelling, roodheid en gevoeligheid ervaren. Dit verdwijnt meestal na één dag. Soms kan een blauw plek ontstaan op de plaats van de injectie. Dit trekt binnen een paar dagen weg. Vermijd gedurende twee weken contact met direct zonlicht.

Duur van de behandeling:
20 minuten

Locatie:
Alleen beschikbaar in Amsterdam.

Interval:
2 weken

Voor een optimaal resultaat:
6 – 10 behandelingen*

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Consult:
Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, adviseren wij een consult vooraf aan de behandeling.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact met ons op.

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle