Bovenooglidcorrectie

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Bovenooglidcorrectie

Waarom Clinic63

Wil je met een van onze artsen kennismaken? Plan een gratis consult de online module!

Specialist in bovenooglidcorrecties met ervaren artsen
Beoordeeld met een 8,8
Minder vermoeide ogen
Blijvend resultaat

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een ooglidcorrectie?

Een overschot aan huid bij de bovenoogleden kan zorgen voor een oudere en vermoeide blik. De huid van de oogleden is zeer dun en kan naarmate de tijd haar elasticiteit verliezen. Wanneer de huid ouder wordt, verslapt het onderhuidse bindweefsel en kan het onderliggende vetweefsel naar voren worden geduwd. Dit kan klachten geven zoals een beperking van het zicht, hoofdpijn en een zwaar gevoel rondom de ogen. Dit kan een reden zijn om een bovenooglidcorrectie door middel van plastische chirurgie te overwegen. Bent u benieuwd wat Clinic 63 voor u kan betekenen? Bekijk dan nu deze pagina over de bovenooglidcorrectie! 

Voordelen behandeling

Voor de behandeling heeft u een deskundig gesprek met de arts. Wanneer u vragen heeft, kunt u deze stellen. Tijdens het gesprek krijgt u te horen of u moet stoppen met het gebruik van bepaalde medicijnen. Denk bijvoorbeeld aan Marcoumar, Cumarine, Ascal, kinderaspirine, APC en Sinaspril. Daarnaast raden we u aan om voor de bovenooglidcorrectie behandeling te stoppen met roken. Nicotine kan namelijk problemen opleveren bij de wondgenezing. 

De behandeling

Vooraf aan de behandeling zullen uw oogleden worden schoongemaakt en afgetekend met inkt. Om littekens zoveel mogelijk te beperken, worden de snijlijntjes in de oogplooien getekend. De oogleden worden plaatselijk verdoofd. Na de uitwerking zult u die niet meer voelen. Met een mesje zal het overschot aan huid worden verwijderd. Dit gaat eventueel gepaard met een te veel aan vetweefsel. Na de ingreep zullen de kleine bloedvaatjes worden dichtgebrand en zal het sneetje gehecht worden. Om de zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan, koelen we de oogomgeving meteen na de behandeling. Een bovenooglidcorrectie kan tussen de 30 en 45 minuten duren..

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Herstelperiode bovenooglidcorrectie

Na gemiddeld zeven dagen bent u weer welkom bij Clinic 63 om de hechtingen te laten verwijderen. Daarnaast zullen eventuele opgelopen wondjes met pleisters worden bedekt. Wij raden aan om niet alleen naar de afspraak te komen en altijd iemand bij u te hebben die met u mee terug reist. In de eerste zeven dagen raden we ook aan om niet te gaan zwemmen of make-up te dragen. Douchen is wel mogelijk, maar bedek dan goed uw oogleden. Het is wel mogelijk om te werken, maar vermijd het tillen van zware voorwerpen. Nadat de hechtingen bij u zijn verwijderd, kunt u bovenstaande activiteiten weer rustig opbouwen en uitvoeren. 

Bovenooglidcorrectie: voor en na foto’s

Clinic63 voert jaarlijks honderden ooglidcorrecties uit. Enkele voor en na foto’s zijn hieronder in de slider te zien. Daarnaast delen we, uiteraard met toestemming, resultaten van cliënten op onze socialmediakanalen en vind je voor en na foto’s in onze brochure.

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is niet geschikt voor iedereen. Tijdens een gratis consult met onze arts neemt hij of zij samen met jou een medische vragenlijst door. De arts zal vragen stellen over jouw gezondheid, medische achtergrond en het medicijngebruik. Op basis van deze informatie en jouw klachten bepaalt de arts of  jij in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie.

In 5 stappen een nieuwe, verjongende blik 

Wil jij een ooglidcorrectie behandeling ondergaan? In onderstaand stappenplan leggen we stap voor stap uit wat dat voor jou betekent. In grote lijnen vind je hier informatie over het proces dat begint bij het consult en eindigt bij het verwijderen van de hechtingen. Tijdens het consult met de arts worden deze stappen ook allemaal gedetailleerd uitgelegd.

bovenooglidcorrectie

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Clinic63

Consult

Een consult bij Clinic63 is altijd gratis. Een van onze deskundige artsen staat je graag tijdens dit consult te woord en zal luisteren naar jouw wensen. Een consult kun je gemakkelijk zelf online inplannen of je kunt bellen, whatsappen of mailen via onze contact pagina.

Tijdens het consult zal de arts luisteren naar je verhaal en bespreken wat het te verwachten resultaat zal zijn. De arts legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en waar je rekening mee dient te houden betreft de voor- en nazorg van de behandeling. Je medisch dossier wordt doorgenomen om je eventuele medicijnen gebruik te bespreken en voor foto’s te maken. Tot slot beantwoordt de arts al jouw vragen zodat jij met een gerustgesteld en veilig gevoel de behandeling kan ondergaan.

Voorafgaand aan de behandeling

Voordat je de behandeling ondergaat is het belangrijk dat je rekening houdt met een hersteltijd na de behandeling. Wanneer je kinderen hebt, is het sterk aan te raden om bijvoorbeeld iemand anders de dag na de ingreep op te laten passen. Je mag namelijk niet bukken en zwaar tillen. Daarnaast raden wij het aan om litteken creme en bevroren erwten in huis te halen om de oogleden thuis mee te koelen. Wij adviseren je om tijdig te stoppen met de volgende producten:

  • Stop minimaal 2 weken voor de behandeling met roken. Nicotine vernauwt de bloedvaten en dit kan het genezingsproces van de ooglidcorrectie verstoren.
  • Stop tijdig (het liefst 5 dagen) voorafgaand aan de behandeling met het drinken van alcohol. Alcohol verdunt je bloed en kan lijden tot bloedingen tijdens of na de ingreep.
  • Gebruik je bloedverdunnende medicijnen? Overleg met je huisarts of je hier tijdelijk mee mag stoppen. Net als met alcoholgebruik kan dit leiden tot bloedingen en complicaties tijdens of na de ooglidcorrectie.

De behandeling zelf

De behandeltijd van de ingreep duurt tussen de 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk of je een boven- en/of onderooglidcorrectie ondergaat.

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gedesinfecteerd en tekent de arts met een steriele marker het huidoverschot af. Op deze manier ziet de arts na de verdoving precies welk overschot aan huid verwijdert dient te worden tijdens de operatie. Wanneer het te behandelen gebied is afgetekend, wordt het lokaal verdooft zodat jij geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Clinic63 verkiest lokale verdoving boven algehele narcose. Algehele narcose heeft een grotere impact op je lichaam en dit gaat gepaard met grotere risico’s op complicaties. Lokale verdoving zorgt hierdoor voor minder impact op het lichaam en minder risico’s.

Wanneer de verdoving is ingewerkt wordt het huidoverschot en indien aanwezig het overschot aan vetweefsel in de oogleden verwijdert. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na één a twee weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

ooglidcorrectie

Na de behandeling

Na de ooglidcorrectie mag je niet zelf naar huis rijden. Zorg er dus voor dat je begeleiding bij je hebt of iemand die je wegbrengt en ophaalt.

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag de oogleden koelen met bevroren erwten. Je mag na de ooglidcorrectie niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

FAQ

Hieronder vind je veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie behandeling:

Wat kost een ooglidcorrectie

De bovenooglidcorrectie kosten liggen op €850,- per behandeling. Wanneer uw zicht ernstig wordt beperkt door bijvoorbeeld verlamming of verslapping, is het mogelijk dat de behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Hier gelden echter wel regels voor. Voldoet u aan deze criteria? Dan wordt uw bovenooglidcorrectie helemaal vergoed. U kunt dit nakijken bij uw zorgverzekeraar. Het eerste consult is bij Clinic 63 altijd gratis!

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

In sommige gevallen is het mogelijk om een beroep te doen op een ooglidcorrectie vergoeding. Het is belangrijk dat je dit altijd samen met de zorgverzekeraar regelt. Voor een vergoeding heb je namelijk eerst een medische indicatie nodig van een arts. Deze moet aan één van de volgende twee voorwaarden voldoen:

  • Er is sprake van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte die vanaf de geboorte al wordt meegedragen.
  • Er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking. Concreet betekent dit dat de onderrand van het bovenste ooglid (of huidplooi) bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil hangt (Zorgwijzer, 2023).

Het is belangrijk om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor de eisen. Vraag de arts om een verwijzing en laat de zorgverzekeraar deze goedkeuren. Wanneer dit niet gebeurt, heb je ook geen recht op een vergoeding.

Contact

Wilt u een bovenooglidcorrectie uitvoeren? Vraag dan eerst een gratis consultgesprek aan! Daarin kunt u uw wensen voorleggen en vertellen wat uw verwachtingen zijn. Doordat we verschillende behandelingen aanbieden, kan dat bij u zorgen voor een frisse blik. Wij geven dus ook graag advies over alle mogelijkheden wat betreft onze behandelingen.