Wenkbrauwlift

Heeft u last van laagstaande of gezakte wenkbrauwen? Dat kan erg vervelend zijn! Een wenkbrauwlift door middel van een operatie kan dan een oplossing zijn.

Een wenkbrauwlift is een optie wanneer de volledige wenkbrauw gaat zakken tot op of op de bovenste rand van de oogkas. Daarbij neemt de arts een kleine hoeveelheid huid weg zodat de wenkbrauw op de gewenste plek komt te staan. Voorafgaand aan de behandeling wordt er een consult gesprek ingepland met de arts. Tijdens dit consult luistert de arts naar uw wensen en bekijkt de arts wat de behandelmogelijkheden zijn. Er zijn verschillende behandeltechnieken voor de wenkbrauwlift. De arts kijkt tijdens een consult wat de beste optie voor u is. Dit verschilt per persoon.

Wenkbrauwlift operatie

Wij verzoeken u in de avond van te voren geen oog crème te gebruiken en op de dag van de ingreep geen make-up op te doen. Ook verzoeken wij uw contactlenzen uit te doen. Met een plaatselijke verdoving wordt het gebied van de ogen verdoofd. Hierdoor zal u niks van de ingreep voelen. Tijdens de behandeling haalt de arts de benodigde hoeveelheid huid weg en hecht de huid dicht met fijne hechtingen. Clinic63 raadt het sterk aan om voor en na de behandeling te stoppen met roken, dit bevordert het herstel.

Nazorg
U mag na de ingreep niet zelf autorijden, zorg er dus voor dat u er iemand is die u naar huis kan brengen. Ter ondersteuning van het herstel krijgt u een strak drukverband om het hoofd. Dit mag na 24 uur, afhankelijk van wat de arts u adviseert, verwijderd worden. U moet ervoor zorgen dat bij douchen de hechtingen droog blijven. Er wordt altijd een controle afspraak ingepland zodat de arts naar het herstel kan kijken. Tijdens de controle afspraak worden de hechtingen verwijdert. Houdt er rekening mee dat het gezicht na een wenkbrauwlift vaak wat blauw en gezwollen kan worden. Dit trekt na ongeveer 2 weken weg. Door de blauwe plekken en de zwellingen kan het pijnlijk aanvoelen. Hiervoor mag paracetamol geslikt worden.

Start typing and press Enter to search