Wenkbrauwlift chirurgisch

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Wenkbrauwlift chirurgisch

Wenkbrauwlift chirurgisch

Heb je last van laagstaande wenkbrauwen en geeft je dit een norsere en vermoeide blik? We begrijpen dat je dit als storend kunt ervaren. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om je wenkbrauwen te liften, voorbeelden zijn met Botox of Aptos draden. Deze behandelingen zijn van tijdelijke aard en geven maar een subtiele lift. Clinic63 voert ook een chirurgische wenkbrauwlift uit.

Dit geeft een blijvend en effectief resultaat. Graag leggen we je op deze pagina alles uit over een chirurgische wenkbrauwlift.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een chirurgische wenkbrauwlift?

Waarschijnlijk heb je al eens van de term wenkbrauwlift gehoord. Een wenkbrauwlift wordt uitgevoerd wanneer je last hebt van hangende wenkbrauwen. Door laagstaande wenkbrauwen kun je een norsere en vermoeide blik krijgen, daarnaast kan het klachten zoals een druk op de ogen geven.

Er zijn allerlei behandelmogelijkheden om je wenkbrauwen te liften. Op deze pagina leggen we je stappen van een chirurgische wenkbrauwlift uit.

Oriënterende fase met betrekking tot een chirurgische wenkbrauwlift

Ben je aan het overwegen om eventueel een chirurgische wenkbrauwlift uit te laten voeren? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan (indien de arts denkt dat de ingreep geschikt voor je is) de operatie worden ingepland op een andere dag.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een chirurgische wenkbrauwlift?

Een chirurgische wenkbrauwlift komt niet iedereen zomaar voor in aanmerking. De arts beoordeelt dit tijdens een gratis consult. De wenkbrauwlift wordt alleen operatief uitgevoerd wanneer je last hebt van laagstaande en afgezakte wenkbrauwen.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een chirurgische wenkbrauwlift?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om je wenkbrauwen te liften. Het kan zijn dat jouw klachten beter te behandelen zijn met een andere behandeling zoals een wenkbrauwlift met Botox of Aptos draden. Daarnaast kan het zijn dat de arts je eventueel een ooglidcorrectie adviseert in plaats van een wenkbrauwlift. De arts zal dit beoordelen tijdens een gratis consult.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Voorbereiding op een chirurgische wenkbrauwlift

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken.

Daarnaast adviseert Clinic63 om tijdig te stoppen met roken (gebruik daarnaast ook geen nicotine pleisters of kauwgom). Nicotine en roken zorgt namelijk voor een slechtere wondgenezing na de operatie.

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling wordt ingepland na een consult gesprek. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden bij de chirurgische wenkbrauwlift. Zo kan de arts ervoor kiezen om de klassieke directe wenkbrauwlift uit te voeren of de laterale wenkbrauwlift.

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVC
Beoordeeld met een 8,7

Bij een klassieke / directe wenkbrauwlift wordt er een klein beetje huid boven de gehele wenkbrauw weggehaald. Bij de laterale wenkbrauwlift wordt er alleen huid aan de zijkant van de wenkbrauw weggehaald. De keuze van welke lift het beste bij je past hangt af van jouw wensen. Bij een klassieke / directe wenkbrauwlift is het risico iets groter op een zichtbaar litteken, omdat dit net boven de haargrens van de wenkbrauw uit komt. Bij een laterale ingreep wordt de wenkbrauw meer naar de zijkant gelift waardoor het eventuele litteken dat kan ontstaan meer wegvalt in je haarlijn.

Wenkbrauwlift
Bij Clinic63 wordt de chirurgische wenkbrauwlift uitgevoerd onder lokale verdoving. Algehele narcose heeft een grotere impact op je lichaam en dit gaat gepaard met grotere risico’s op complicaties. Lokale verdoving zorgt hierdoor voor minder impact op het lichaam en minder risico’s.

Het te behandelen gebied wordt tijdens de behandeling eerst gedesinfecteerd en afgetekend. Hierna wordt het gebied lokaal verdoofd en zal de arts het overschot aan huid verwijderen. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na 1 à 2 weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Litteken correctie

Wat moet ik doen na de behandeling?

Na de ingreep mag je niet zelf naar huis rijden. Zorg er dus voor dat je begeleiding bij je hebt of iemand die je wegbrengt en ophaalt.

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de ingreep niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Is een het resultaat van een chirurgische wenkbrauwlift blijvend?

Een belangrijk voordeel van een chirurgische wenkbrauwlift is dat het resultaat blijvend is, in tegenstelling tot een behandeling met Botox of Aptos draden. We kunnen het verouderingsproces natuurlijk niet tegen gaan, dus het kan zijn dat naarmate je ouder wordt je de behandeling weer wilt herhalen. Dat is per persoon verschillend en afhankelijk van jouw huid.

Hoe lang duurt een chirurgische wenkbrauwlift operatie?

Voor de ingreep zelf plannen wij 45 minuten tot een uur in.

Hoe lang is het genezingsproces?

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe snel je lichaam geneest. Na een week kun je alle lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. Gemiddeld duurt het totale genezingsproces 6 weken en duurt het een jaar voordat je het definitieve eindresultaat hebt.

Heb je meer vragen over een chirurgische wenkbrauwlift?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!