Hyaluronzuur filler

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Hyaluronzuur filler

Hyaluronzuur filler

Heb je last van rimpels in je gezicht of wil je graag delen van je gezicht meer volume geven? Dat kan met een hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid dat afneemt naarmate we ouder worden. Hyaluronzuur is onder andere verantwoordelijk voor het hydrateren en de veerkracht van de huid. Dit zorgt ervoor dat je huid volume heeft en je er jeugdiger uitziet. Een hyaluronzuur filler is daarom een geschikte behandeling om tekenen van veroudering tegen te gaan of bijvoorbeeld je lippen meer volume te geven.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een hyaluronzuur behandeling?

Waarschijnlijk heb je wel eens van de term “fillers” gehoord, maar wat is een filler nu precies? Er zijn veel verschillende soorten fillers. Zo heb je fillers die zorgen voor enkel huidverstrakking (Profhilo) en je hebt fillers die zorgen voor opvulling en volume (hyaluronzuur filler). Op deze pagina leggen we je alles uit over een hyaluronzuur filler behandeling.

Oriënterende fase met betrekking tot een hyaluronzuur filler

Ben je aan het overwegen om eventueel een hyaluronzuur filler behandeling te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan de behandeling in principe direct worden uitgevoerd.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Fillers: voor en na foto’s

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Wanneer kom ik in aanmerking voor een hyaluronzuur filler behandeling?

Het gebruik van een hyaluronzuur filler is tegenwoordig veelvoorkomend en wordt voor verschillende wensen en gebieden gebruikt. Een hyaluronzuur filler kan worden ingezet om rimpels te verminderen/vervagen, maar kan ook worden gebruikt om delen van het gezicht zoals de lippen meer volume te geven. Wanneer iemand last heeft van een lip die wat meer naar binnen valt, kan de lip door middel van een hyaluronzuur filler ook naar buiten worden gelift.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een hyaluronzuur filler behandeling

Het gebruik van een hyaluronzuur filler is erg veilig, echter mag je geen hyaluronzuur filler behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent en/of borstvoeding geeft. Dit komt voort uit het uitblijven van medische onderzoeken naar de veiligheid van het gebruik van hyaluronzuur fillers tijdens de zwangerschap en/of het geven van borstvoeding.

Clinic63

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

De behandeling

Voorbereiding op een hyaluronzuur filler behandeling

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor een hyaluronzuur filler behandeling. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

hyaluronzuur filler

Hoe verloopt de behandeling?

Je kunt ervoor kiezen om de behandeling direct te ondergaan na het consult. Je mag natuurlijk ook op een ander moment terugkomen wanneer jij een weloverwogen besluit hebt genomen. Bij het injecteren van de hyaluronzuur filler wordt er bij Clinic63 gebruik gemaakt van verschillende merken hyaluronzuur.

De arts zal in combinatie met jouw wensen en zijn of haar advies bekijken welk hyaluronzuur merk het best geschikt zal zijn. Door het injecteren van het hyaluronzuur, zal de huid direct meer volume krijgen op de gewenste plek. Vijf tot tien dagen na de behandeling zal het eindresultaat pas zichtbaar zijn. Je huid zal namelijk wat op kunnen zwellen en er kunnen blauwe plekken ontstaan door het injecteren, dit is een normale reactie en zal na enkele dagen weg trekken.

Nazorg

De nazorg van een hyaluronzuur filler behandeling kent enkele aspecten:

  • Het is van belang dat je 2-4 uur na het laten injecteren geen make-up aanbrengt op het behandelde gebied;
  • Zorg ervoor dat je de eerste 48 uur na de behandeling niet transpireert. Neem dus geen warm bad, niet sporten of naar de sauna;
  • Je mag de eerste 24 uur niet (hard) wrijven op de behandelde plek. Let wel op: de adviezen verschillen uiteraard per persoon, vraag dit dus altijd even na bij jouw behandelende arts.

Doordat het hyaluronzuur via een injectie in de huid wordt geplaatst, bestaat er uiteraard een kans dat er een blauwe plek ontstaat op het punt waar de naald de huid heeft geraakt. Deze blauwe plekken verdwijnen over het algemeen binnen vijf dagen.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Waarom kiest men voor een hyaluronzuur filler?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand er voor kan kiezen om een hyaluronzuur filler behandeling te ondergaan. De naam “Fillers” komt voort uit het Engels en kan worden vertaald als opvulling of rimpelvullers. Fillers zijn onder andere dus geschikt om rimpels mee op te vullen maar ook om bepaalde gebieden extra te accentueren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de jukbeenderen, lippen of de wangen. Wat je reden ook is, een van onze artsen adviseert je graag!

Wat is het verschil tussen een permanente filler en een hyaluronzuur filler?

Tegenwoordig worden er alleen nog oplosbare fillers gebruikt. Dit heeft als reden dat de permanente fillers sinds een aantal jaar verboden zijn. De Gezondheidsinspectie en Consumentenbond hebben besloten dat permanente fillers niet veilig zijn, daarom wordt er enkel met oplosbare fillers in klinieken gewerkt. Het resultaat van een oplosbare (Hyaluronzuur) filler houdt ongeveer 6 tot 12 maanden aan. Hoe lang dit exact is, kan per persoon verschillen.

Welke soort filler past het best bij mij?

Er bestaan verschillende soorten fillers. Het is in sommige gevallen ook mogelijk je eigen lichaamsvet te gebruiken als filler. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd. Dit is de meest natuurlijke filler die er is. Bij lipofilling wordt een gedeelte van je vet verwijderd uit je lichaam. Deze wordt op de gewenste plek ingebracht. Houd er echter rekening mee dat ongeveer 70% van het getransplanteerde eigen vet na verloop van tijd wordt afgevoerd door je eigen lichaam. De bekendste soort filler is hyaluronzuur. Welke soort filler het beste is voor jou, bekijkt de arts tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Er zijn verschillende injectables die je kunt gebruiken om er weer jonger en frisser uit te zien. Er zijn daarnaast ook verschillende merken waarmee gewerkt kan worden. Samen met de arts kun je tijdens een consult bespreken wat je wensen zijn. Aan de hand van verschillende criteria wordt besproken hoe er een mooi en natuurlijk resultaat behaald kan worden. Zaken die de arts mee laat wegen zijn bijvoorbeeld je leeftijd, de kwaliteit van je huid, de diepte van je rimpels en of je wel of niet rookt.

Hoe duur is een hyaluronzuur filler behandeling?

Graag verwijzen we je door naar onze prijslijsten pagina. Het is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid ML filler die je nodig hebt. De arts kan tijdens een gratis en vrijblijvend consult zien hoe veel ML filler je nodig hebt voor jouw behandeling.

Kan een hyaluronzuur filler ongedaan gemaakt worden?

Er zijn bepaalde stoffen die hyaluronzuur fillers kunnen laten afbreken. Wij maken gebruik van het middel Hyazon. Wanneer dit wordt geïnjecteerd wordt de hyaluronzuur filler afgebroken. Binnen enkele uren tot dagen zal de filler uit je lichaam verdwijnen. Veel klinieken kiezen voor hyaluronzuur, omdat dit een stof is die van nature in de huid voorkomt. De kans op allergische reacties is hierdoor minimaal.

Zijn fillers voor verjonging van het gezicht?

Zowel Botuline Toxine als fillers worden gebruikt om het gezicht er jonger uit te laten zien. Een van onze artsen kijkt graag mee naar wat het beste is bij jou. Dit is afhankelijk van het “probleem” gebied. 

Heb je meer vragen over een hyaluronzuur filler behandeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!