Hyaluronzuur filler

Wat is een hyaluronzuur filler?

Clinic63 maakt gebruik van hyaluronzuur fillers. Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid dat afneemt naarmate we ouder worden. Hyaluronzuur is onder andere verantwoordelijk voor het hydrateren en de veerkracht van de huid. Diit zorgt ervoor dat uw huid volume heeft en er jeugdiger uitziet. 

De behandeling

Bij Clinic63 heeft u voorafgaand aan de behandeling eerst een consult gesprek met de arts. De arts luistert naar uw wensen en stelt samen met u een behandelplan op. De behandeling kan direct na het consult gesprek worden uitgevoerd. Tijdens de behandeling wordt het gebied indien u dit wenst verdoofd, hierdoor zal u zo min mogelijk pijn van de behandeling ervaren. Tijdens de behandeling injecteert de arts de benodigde hoeveelheid hyaluronzuur filler. 

Voor welke gebieden wordt een hyaluronzuur filler gebruikt?

Een hyaluronzuur filler kan gebruikt worden voor rimpelopvulling maar kan ook gebruikt worden om mooie contouren aan uw gezicht te geven. Heeft u bijvoorbeeld een kleinere kin? Dan kan dit mooi gecorrigeerd worden met een hyalurzonuur filler. Hieronder vindt u een totaal overzich van de gebieden die Clinic63 dagelijks behandeld: 

 • Jukbeenderen
 • Wangen
 • Traangoot / wallen onder de ogen 
 • Lip opvulling 
 • Neuslippenplooi
 • Neuscorrectie 
 • Mondhoeken
 • Marionetlijnen 
 • Kincorrectie 
 • Kaaklijn 

Hoe lang blijft het resultaat van een hyualuronzuur filler behandeling?

Het resultaat van een hyaluronzuur filler is direct na de behandeling zichtbaar. De langdurigheid van het resultaat is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe snel uw lichaam de filler afbreekt. Gemiddeld blijft het resultaat 6 tot 12 maanden zichtbaar. Een permanente filler is in Nederland verboden en maakt Clinic63 geen gebruik van!

Welke filler gebruikt Clinic63? 

Clinic63 maakt gebruik van de HA-filler. Deze filler staat bekend om zijn langdurige resultaat. De HA-filler is een filler die al jaren gebruikt wordt en getest is op zijn effectiviteit en veiligheid. 

Nazorg

U mag 2 tot 4 uur na de behandeling geen make-up aanbrengen op de prikgaatjes. Wacht minimaal 24 uur met het bezoek aan een sauna of het nemen van een heet bad. 

 • Dit is een gemiddelde indicatie: dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten. 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en risico’s van een hyaluronzuur filler behandeling?

Het kan zijn dat de huid wat rood en gezwollen is na de behandeling. Er kunnen blauwe plekken of kleine bloeduitstortingen ontstaat op de injectieplek van de huid. Dit trekt na enkele dagen weg. Hyaluronzuur is een natuurlijk product waardoor een allergische reactie zeer zeldzaam is. 

 

fillers behandeling

 

Waarom kiest men voor fillers?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand er voor kan kiezen om een zogenaamde filler behandeling te ondergaan. Fillers komt uit het Engels en kan worden vertaald als opvulling of rimpelvullers. Fillers zijn onder andere dus geschikt om rimpels mee op te vullen maar ook om bepaalde gebieden extra te accentueren met behulp van fillers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de jukbeenderen, lippen of de wangen.Wat is uw reden om te kiezen voor de filler behandeling? Onze artsen kunnen u bij de eerder genoemde wensen helpen.

Wat is het verschil tussen permanente en semi-permanente fillers?

Tegenwoordig worden er alleen nog semi-permanente fillers gebruikt. Dit heeft als reden dat de permanente fillers sinds een aantal jaar verboden zijn. De gezondheidsinspectie en Consumentenbond waren het er over eens dat deze permanente fillers niet veilig waren. Daarom zijn alle cosmetische klinieken overgestapt op semi-permanente of tijdelijke fillers. Het resultaat van deze behandeling houdt normaal gesproken ongeveer 1 jaar aan. Hoe lang dit exact is, kan per persoon verschillen.

Hyaluronzuur of een andere filler?

Er bestaan verschillende soorten fillers. Het is in sommige gevallen ook mogelijk uw eigen lichaamsvet te gebruiken als filler. Dit wordt ook wel lipofilling genoemd. Dit is de meest natuurlijke filler die er is. Bij lipofilling wordt een gedeelte van uw vet verwijderd uit uw lichaam. Deze wordt op de gewenste plek ingebracht. Houd er echter rekening mee dat ongeveer 70% van het getransplanteerde eigen vet na verloop van tijd wordt afgevoerd door uw eigen lichaam. De bekendste soort filler is Hyaluronzuur. Er bestaan daarnaast ook verschillende andere merken fillers. Voorbeelden hiervan zijn Restylane, Juvederm, Ermervel en Radiesse.

Kan een filler behandeling ongedaan gemaakt worden?

Er zijn bepaalde stoffen die de filler behandeling ongedaan kunnen maken bij een Hyaluronzuur filler, kan vervolgens de stof Hyazon worden ingespoten om het Hyaluronzuur af te breken. Binnen enkele uren tot enkele dagen zal de filler dan uit uw lichaam verdwijnen. Veel klinieken kiezen voor Hyaluronzuur, omdat dit een stof is die van nature in de huid voorkomt. De kans op allergische reacties is hierdoor minimaal.

Fillers zijn voor verjonging van het gezicht?

Zowel botuline toxine als fillers worden gebruikt om het gezicht er jonger uit te laten zien. Een voordeel van deze twee soorten injectables is dat ze na elkaar kunnen worden gebruikt en dat er sprake is van een tijdelijke werking. Hierdoor is het echter wel nodig om regelmatig een nieuwe afspraak te maken voor een filler of botuline toxine behandeling.

Welke injectable zorgt bij u voor het mooiste resultaat?

Er zijn verschillende injectables die u kunt gebruiken, om er weer jonger en frisser uit te zien. Er zijn daarnaast ook verschillende merken waarmee gewerkt kan worden. Samen met de arts kunt u tijdens een consult bespreken wat uw wensen zijn. Aan de hand van verschillende criteria wordt besproken hoe er een mooi en natuurlijk resultaat behaald kan worden. Zaken die de arts mee laat wegen, zijn bijvoorbeeld uw leeftijd, de kwaliteit van uw huid, de diepte van uw rimpels en of u wel of niet rookt. De arts zal de volgende zaken laten meewegen in zijn keuze voor bepaalde injectables: roker/niet-roker, leeftijd, eerdere behandelingen met fillers, kwaliteit van de huid, verwachtingspatroon, diepte van rimpels etc.

Start typing and press Enter to search