Mini facelift chirurgisch

Naarmate je ouder wordt verslapt de huid en zijn vertekeningen van veroudering te zien. Deze huidverslapping treedt ook op in het gezicht en dit kan je als storend ervaren. Bij Clinic63 kunnen we met een mini facelift de huid van je gezicht liften waardoor de huid er strakker uitziet en je een jeugdigere uitstraling krijgt. Het voordeel van deze behandeling is dat het resultaat blijvend is. Fillers en Botox kunnen ook lifting geven aan de huid maar zijn maar van tijdelijke aard. Mocht je liever een langer, optimaal resultaat willen dan is een mini facelift een passende behandeling. Meer informatie? Lees dan verder.

Wat houdt een mini facelift in?

Een mini facelift wordt ook wel een S-lift genoemd. Dit is een minder invasieve facelift dan de klassieke facelift maar met een optimaal resultaat. Er wordt een andere techniek gebruikt om de huid te liften. Bij een klassieke facelift wordt de huid strak getrokken aan de bovenkant van je gezicht langs de haarlijn. Bij een mini facelift (S-lift) wordt alleen de huid van de kaaklijn en de wangen gelift. De hersteltijd is een stuk korter en daarnaast is het resultaat van een mini facelift vaak veel natuurlijker dan bij een klassieke facelift.

Oriënterende fase met betrekking tot een mini facelift

Ben je aan het overwegen om eventueel een mini facelift uit te laten voeren? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Na dit adviesgesprek kan (indien de arts denkt dat de ingreep geschikt voor je is) de operatie worden ingepland op een andere dag.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een mini facelift?

Tijdens het consult kijkt de arts of een mini facelift geschikt voor je is. Je komt in aanmerking voor een mini facelift wanneer je last hebt van huidverslapping in je gezicht en rondom je kaaklijn. De arts moet voldoende huid weg kunnen halen om de operatie uit te laten voeren. Het kan zijn dat de arts een andere behandeling adviseert.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een mini facelift?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om huidverslapping in het gezicht tegen te gaan. Het kan zijn dat jouw huidverslapping beter te behandelen is met een andere behandeling zoals met injectables, Aptos draadlift of een Plexr Soft Surgery behandeling. De arts kan dit goed beoordelen tijdens een gratis en vrijblijvend consult. Er moet voldoende overtollige huid aanwezig zijn om een mini facelift uit te laten voeren.

Voorbereiding op een chirurgische mini facelift

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken.

Daarnaast adviseert Clinic63 om tijdig te stoppen met roken (gebruik daarnaast ook geen nicotine pleisters of kauwgom). Nicotine en roken zorgt namelijk voor een slechtere wondgenezing na de operatie.

Hoe verloopt de behandeling?

De operatie wordt ingepland na een consult gesprek. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Het gebied wordt tijdens de behandeling eerst gedesinfecteerd en afgetekend. Hierna wordt het gebied lokaal verdoofd en zal de arts de overtollige verwijderen en strak trekken waardoor je huid gelift wordt. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na 1 à 2 weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

Nazorg en herstel

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de ingreep niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. Daarnaast moet je een goede zonnebescherming gaan smeren op het litteken na genezing. Houdt het zoveel mogelijk uit de zon voor een optimaal resultaat en ga niet onder de zonnebank.

Onze artsen

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Het kan zijn dat er een klein litteken zichtbaar is na de ingreep. Echter valt dit in de meeste gevallen niet tot amper op doordat het litteken weg valt bij je oor en je haarlijn.

Voor de ingreep zelf plannen wij ongeveer 45 minuten. De arts beoordeelt de precieze tijdsindicatie tijdens een consult.

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe snel je lichaam geneest. Na een week kun je alle lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. Gemiddeld duurt het totale genezingsproces 6 weken en duurt het een jaar voordat je het definitieve eindresultaat hebt.

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Ieder lichaam geneest op zijn eigen manier. De ene persoon is na een week hersteld waar sommige pas na 3 weken hersteld zijn. Daarnaast is het afhankelijk van welk beroep je uitvoert. Bij een zitberoep kun je gemiddeld na een week weer aan de slag terwijl je bij fysiek inspannend werk beter langer vrij kunt nemen. De arts kan je hierin een duidelijk en leidend advies geven.

Heb je meer vragen over een chirurgische mini facelift?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze kliniek bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl, whatsapp ons via de whatsapp knop of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle