Mini facelift chirurgisch

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Mini facelift chirurgisch

Mini facelift chirurgisch

Naarmate je ouder wordt verslapt de huid en zijn vertekeningen van veroudering te zien. Deze huidverslapping treedt ook op in het gezicht en dit kan je als storend ervaren. Bij Clinic63 kunnen we met een mini facelift de huid van je gezicht liften waardoor de huid er strakker uitziet en je een jeugdigere uitstraling krijgt. Het voordeel van deze behandeling is dat het resultaat blijvend is.

Fillers en Botox kunnen ook lifting geven aan de huid maar zijn maar van tijdelijke aard. Mocht je liever een langer, optimaal resultaat willen dan is een mini facelift een passende behandeling. Meer informatie? Lees dan verder.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat houdt een mini facelift in?

Een mini facelift wordt ook wel een S-lift genoemd. Dit is een minder invasieve facelift dan de klassieke facelift maar met een optimaal resultaat. Er wordt een andere techniek gebruikt om de huid te liften. Bij een klassieke facelift wordt de huid strak getrokken aan de bovenkant van je gezicht langs de haarlijn.

Bij een mini facelift (S-lift) wordt alleen de huid van de kaaklijn en de wangen gelift. De hersteltijd is een stuk korter en daarnaast is het resultaat van een mini facelift vaak veel natuurlijker dan bij een klassieke facelift.

Oriënterende fase met betrekking tot een mini facelift

Ben je aan het overwegen om eventueel een mini facelift uit te laten voeren? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Na dit adviesgesprek kan (indien de arts denkt dat de ingreep geschikt is) de operatie worden ingepland op een andere dag.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een mini facelift?

Tijdens het consult kijkt de arts of een mini facelift geschikt voor je is. Je komt in aanmerking voor een mini facelift wanneer je last hebt van huidverslapping in je gezicht en rondom je kaaklijn. De arts moet voldoende huid weg kunnen halen om de operatie uit te laten voeren. Het kan zijn dat de arts een andere behandeling adviseert.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een mini facelift?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om huidverslapping in het gezicht tegen te gaan. Het kan zijn dat jouw huidverslapping beter te behandelen is met een andere behandeling zoals met injectables, Aptos draadlift of een Plexr Soft Surgery behandeling. De arts kan dit goed beoordelen tijdens een gratis en vrijblijvend consult. Er moet voldoende overtollige huid aanwezig zijn om een mini facelift uit te laten voeren.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Voorbereiding op een chirurgische liplift

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken.

Daarnaast adviseert Clinic63 om tijdig te stoppen met roken (gebruik daarnaast ook geen nicotine pleisters of kauwgom). Nicotine en roken zorgt namelijk voor een slechtere wondgenezing na de operatie.

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Hoe verloopt de behandeling?

De operatie wordt ingepland na een consult gesprek. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Het gebied wordt tijdens de behandeling eerst gedesinfecteerd en afgetekend. Hierna wordt het gebied lokaal verdoofd en zal de arts de overtollige verwijderen en strak trekken waardoor je huid gelift wordt. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na 1 à 2 weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

Mini facelift chirurgisch

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Mini facelift chirurgisch

Nazorg & herstel

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de ingreep niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVC
Beoordeeld met een 8,7

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. Daarnaast moet je een goede zonnebescherming gaan smeren op het litteken na genezing. Houdt het zoveel mogelijk uit de zon voor een optimaal resultaat en ga niet onder de zonnebank.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Drs. K. Aganloo

Drs. K. Aganloo
Plastisch chirurg
BIG: 19912325401

Dr. Sameer Rana
Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Stephanie Maziers
Cosmetisch arts
BIG: 79928153701

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Kan er een litteken ontstaan na een mini facelift?

Het kan zijn dat er een klein litteken zichtbaar is na de ingreep. Echter valt dit in de meeste gevallen niet tot amper op doordat het litteken weg valt bij je oor en je haarlijn.

Hoe lang duurt de ingreep?

Voor de ingreep zelf plannen wij ongeveer 45 minuten. De arts beoordeelt de precieze tijdsindicatie tijdens een consult.

Hoe lang is het genezingsproces?

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe snel je lichaam geneest. Na een week kun je alle lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. Gemiddeld duurt het totale genezingsproces 6 weken en duurt het een jaar voordat je het definitieve eindresultaat hebt.

Hoe lang moet ik vrij nemen van mijn werk?

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Ieder lichaam geneest op zijn eigen manier. De ene persoon is na een week hersteld waar sommige pas na 3 weken hersteld zijn. Daarnaast is het afhankelijk van welk beroep je uitvoert. Bij een zitberoep kun je gemiddeld na een week weer aan de slag terwijl je bij fysiek inspannend werk beter langer vrij kunt nemen. De arts kan je hierin een duidelijk en leidend advies geven.

Heb je meer vragen over een chirurgische mini facelift?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!