Mini facelift chirurgisch

Een minifacelift is een gemoderniseerde behandeling van de traditionele facelift.
Tegenwoordig is een facelift zoals vroeger niet meer nodig! Met een kleine incisie kan de huid “opgetild” worden en de slappe huid strakgetrokken worden.

Hoe wordt een mini facelift uitgevoerd? 

Een minifacelift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zo kan een incisie in de haargrens worden toegepast, maar ook aan de zijkant van de oren. Dit is afhankelijk van uw wensen en wat de arts adviseert. Het voordeel van een minifacelift is dat u minder bijwerkingen en risico’s heeft als bij de traditionele facelift. Het litteken is aanzienlijk kleiner en de downtime is ook lager. Naast deze voordelen heeft een minifacelift behandeling een blijvend resultaat in tegenstelling tot bijvoorbeeld fillers.

De behandeling
Er wordt altijd voorafgaand aan de behandeling een consult ingepland met de arts om te kijken naar de behandelmogelijkheden. Tijdens dit consult zal de arts u informeren over alle behandelstappen, het te verwachten resultaat de nazorg en eventuele risico’s. De behandeling neemt ongeveer 1 tot 2 uur in beslag.

Nazorg
U mag na de ingreep niet zelf autorijden, zorg er dus voor dat u er iemand is die u naar huis kan brengen. Ter ondersteuning van het herstel krijgt u een strak drukverband om het hoofd. Dit mag na 24 uur, afhankelijk van wat de arts u adviseert, verwijderd worden. U moet ervoor zorgen dat bij douchen de hechtingen droog blijven. Er wordt altijd een controle afspraak ingepland zodat de arts naar het herstel kan kijken. Tijdens de controle afspraak worden de hechtingen verwijdert. Houdt er rekening mee dat het gezicht na een mini-facelift vaak wat blauw en gezwollen kan worden. Dit trekt na ongeveer 2 weken weg. Door de blauwe plekken en de zwellingen kan het pijnlijk aanvoelen. Hiervoor mag paracetamol geslikt worden.

Start typing and press Enter to search