Lipofilling

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Lipofilling

Lipofilling behandeling

Heb je last van volumeverlies in je gezicht? Of wil je graag delen van je lichaam meer volume geven zoals je borsten of billen? Er zijn verschillende manieren om meer volume te creëren. Dit kan met fillers maar dit kan ook met je lichaamseigen vet.

Bij lipofilling wordt er gebruik gemaakt van je lichaamseigen vet. In tegenstelling tot een tijdelijke filler geeft lipofilling een blijvend resultaat. Meer weten over een lipofilling behandeling? Lees dan verder.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een lipofilling behandeling?

Naarmate je ouder wordt kan er volumeverlies ontstaan. Hierdoor kun je last krijgen van ingevallen wangen, hollere oogkassen, plattere billen etc. Deze tekenen van veroudering kun je als storend ervaren. Een oplossing hiervoor is lipofilling. Bij lipofilling wordt er door middel van liposuctie eerst vet weg genomen uit een deel van je lichaam, vaak uit de heupen of de buik. Deze vetcellen worden gecentrifugeerd zodat er pure vetcellen overblijven. Deze vetcellen worden daarna op de gewenste plek van je gezicht of lichaam ingespoten. Doordat er lichaamseigen vet wordt gebruikt is deze behandeling 100% natuurlijk en is er geen tot amper risico van afstoting, daarnaast geeft lipofilling het meest natuurlijke resultaat in tegenstelling tot fillers of implantaten.

Oriënterende fase met betrekking tot lipofilling

Ben je aan het overwegen om eventueel een lipofilling behandeling te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan een afspraak inplannen wanneer je een weloverwogen beslissing hebt genomen. Een consult gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Voor de ingreep kom je op een ander moment terug naar de kliniek.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een lipofilling behandeling?

Om een lipofilling behandeling te ondergaan dient er op een bepaalde plek van je lichaam overtollig vetweefsel verwijdert te worden. Vaak zijn dit je heupen of buik. Er moet dus genoeg vetweefsel aanwezig zijn om afgenomen te worden. Dit vetweefsel wordt in een soort centrifuge gedaan waardoor alleen goede vetcellen overblijven. Deze vetcellen worden weer op een gewenste locatie van je lichaam geïnjecteerd.

Graag geven wij een overzicht van alle behandel locaties:

  • Gelaat;
  • Billen;
  • Borsten;
  • Heupen;
  • Buitenste schaamlippen.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een lipofilling behandeling?

Een lipofilling behandeling mag niet worden uitgevoerd wanneer je zwanger bent en/of borstvoeding geeft. Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft mag je geen cosmetische behandelingen ondergaan, waar lipofilling onder valt. Daarnaast kom je niet in aanmerking voor een lipofilling behandeling wanneer er te weinig vetweefsel aanwezig is om af te nemen.

Voorbereiding op een lipofilling behandeling

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor een lipofilling behandeling. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Wanneer je langs komt voor een lipofilling behandeling wordt er altijd vooraf een consult gesprek met de arts gepland. Dit gesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek luistert de arts naar jouw wensen. De arts zal beoordelen of de lipofilling een geschikte behandeling voor je is en er wordt een behandelplan opgesteld. Tijdens dit consult zal de arts je uitgebreid over de stappen informeren. Mocht je vragen hebben, kun je deze tijdens het consult aan de arts stellen. Na het consult wordt de behandeling ingepland.

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Hoe verloopt de behandeling?

Wanneer je komt voor de behandeling zie je de arts weer, voorafgaand hebben jullie nog een kort gesprek en zal het behandelgebied worden gedesinfecteerd en afgetekend. Hierna zal de plaatselijke verdoving worden toegediend zodat je amper tot niks van de ingreep zal voelen. Het gebied zal door de verdoving wat opzwellen. Via een kleine incisie gaat er een canule de huid in die het plaatselijke vet weg zuigt. Na de liposuctie zal de kleine incisie weer worden dicht gehecht.

Het vet wordt hierna gecentrifugeerd waardoor alleen pure en zuivere vetcellen overblijven. Deze vetcellen worden hierna terug geïnjecteerd op het gewenste gebied. Deze vetcellen moeten in het lichaam zichzelf gaan vast nestellen in het weefsel. Helaas blijft nooit 100% van de vetcellen die er terug geïnjecteerd worden zitten. Het lichaam zal een deel van de vetcellen opruimen. Hierdoor zal het op het begin lijken dat er meer vetcellen worden geïnjecteerd dan nodig. Dit wordt dus gedaan, omdat een deel van de vetcellen door het lichaam opgeruimd zullen worden.

Lipofilling

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Lipofilling

Nazorg & herstel

Na de ingreep mag je na goedkeuring van de arts direct naar huis. De eerste 24 uur kan het zijn dat er nog wat vocht of bloed uit de incisies die dicht gehecht zijn komt. Dit is normaal. Het gebied kan wat beurs en gezwollen aanvoelen en er kunnen bloeduitstortingen en blauwe plekken ontstaan. Dit zijn ook normale bijwerkingen en zullen vanzelf weg trekken.

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVC
Beoordeeld met een 8,7

Iedere chirurgische ingreep heeft een hersteltijd, zo ook de lipofilling behandeling. Houd er dus rekening mee dat je minimaal een week last kunt hebben van zwelling en blauwe plekken. De meeste zwelling trekt vrij snel weg, maar een deel van de zwelling zal langzamer weg trekken. Het eindresultaat is pas na 3 maanden tot een jaar goed te beoordelen. Het resultaat van een lipofilling is blijvend. Echter moeten de vetcellen zichzelf bij het terug injecteren gaan nestellen in het vetweefsel. Tijdens dit proces zal je lichaam niet alle vetcellen opnemen, een deel wordt door je lichaam opgeruimd. Het resultaat is hierdoor per persoon verschillend en afhankelijk van hoe je lichaam hierop reageert. De vetcellen die zich nestellen in het weefsel blijven en geven een permanent resultaat, wel blijft het verouderingsproces natuurlijk doorgaan.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Is het resultaat van lipofilling blijvend?

Het resultaat is niet 100% te garanderen, omdat een deel van de ingespoten vetcellen door het lichaam wordt opgeruimd. De vetcellen die zichzelf wel in het lichaam nestelen zullen hier blijven zitten en geven een permanent resultaat. Echter is je levensstijl hierna erg belangrijk: een vetcel is een soort ballon. Wanneer je afvalt, krimpt de ballon. Wanneer je aankomt, vult de ballon zich. Hierdoor is het definitief blijvende resultaat dus afhankelijk van jouw levensstijl.

Mag ik na de behandeling zelf naar huis rijden?

Nee, je mag niet zelf naar huis rijden. Je dient ervoor te zorgen dat iemand je brengt en ophaalt voor de ingreep, je bent niet verzekerd wanneer je zelf gaat auto rijden na de ingreep.

Hoe duur is een lipofilling behandeling?

Graag verwijzen we je door naar onze prijslijsten pagina. De prijs is namelijk afhankelijk van het behandelgebied.

Is een behandeling voldoende om het gewenste volume te krijgen?

Wij kunnen geen resultaat garantie geven bij lipofilling, dat kan geen enkele kliniek of arts je geven. Dit komt omdat het resultaat afhankelijk is van jouw lichaam. Na het injecteren van de vetcellen zal je lichaam een deel van de ingespoten vetcellen opruimen, hier hebben we geen invloed op. De vetcellen die zichzelf nestelen in het bestaande vetweefsel zullen permanent blijven. De arts zal je uitgebreid hierover informeren tijdens het consult.

Is lipofilling voor iedereen geschikt?

Nee, niet iedereen komt in aanmerking voor een lipofilling behandeling. De ingreep kan alleen worden uitgevoerd wanneer er voldoende vetweefsel is om af te nemen. Wanneer je te weinig vetweefsel hebt, kan een arts je adviseren om voor een borstvergroting bijvoorbeeld borstimplantaten te nemen.

Heb je meer vragen over een lipofilling behandeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!