Laserbehandelingen

Clinic63 maakt voor haar laserbehandelingen gebruik van Harmony XL, het meest uitgebreide platform voor laserbehandelingen. Wij hebben gekozen voor de Harmony XL omdat dit apparaat zeer veilig is, dus geen risico op het ontstaan van huidschade. Het is zeer effectief en efficiënt, dus daarom kunnen we sneller en minder vaak behandelen met hetzelfde resultaat, hetgeen u tijd scheelt. Daarnaast is de behandeling veel comfortabeler door de ingebouwde techniek (koeling) waardoor de behandelingen voor u veel aangenamer zijn.

Pigmentvlekken

PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN

Gedurende de dag staan we voortdurend bloot aan (teveel) zonlicht. Met het ouder worden tonen de effecten van teveel zonlicht zich met vlekkerige pigmentvlekken. Pigmentvlekken komen vooral voor in het gelaat, in het decolleté en op de handen.

Clinic63 behandelt deze ontsierende pigmentvlekken met de Harmony XL IPL Laser.

Met de Harmony wordt het overtollig pigment op effectieve wijze afgebroken. De roodbruine kleur van de oppervlakkige pigmentvlekken in de huid wordt door middel van speciaal laserlicht geabsorbeerd. De huid daaronder blijft intact. Het resultaat is dat de pigmentvlekken lichter worden.

Tijdens deze behandeling vindt bewust een oppervlakkige verbanding plaats op de plek van de pigmentvlek. U merkt een gevoel van warmte door de huid heen gaan. Dit kan wat branderig aanvoelen. De gel die tussen de huid en de laser zit, werkt verkoelend en geleidt het laserlicht beter. Ook wordt de huid naderhand gekoeld en verzorgd.

Deze behandeling is vooral effectief voor enkele vrijstaande pigmentvlekken. Daarnaast is het niet effectief voor de donkere huid.

Huidreactie
Pigmentaties kunnen in eerste instantie donkerder kleuren en er kunnen korstjes ontstaan. Dit duurt enkele dagen tot twee weken, maar dit verdwijnt vanzelf. Belangrijk is dat u de huid zoveel mogelijk met rust laat door niet aan de korstjes te krabben en contact met direct zonlicht tot vier weken na de behandeling te vermijden. Een brandiger gevoel kan nog 1 tot 2 dagen aanhouden.

Duur van de behandeling
10 – 20 minuten

Interval
4 – 6 weken

Voor een optimaal resultaat
2 – 3 behandelingen*

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Advies
Vermijd zoveel als mogelijk blootstelling aan uv-stralen (ook geen zonnebank). De uv-stralen kunnen de pigmentvlek donkerder kleuren. Vermijd daarom de zon en gebruik een zonnebrandcrème met spf 30/50.

Nazorg
Het is belangrijk om na de behandeling de huid te koelen. Dit kan met een koelelement of koud kompres uit de koelkast of vriezer met daaromheen een theedoek zodat de huid niet direct in contact komt met het koelelement. Mocht de huid gevoelig blijven, herhaal het koelen dan met elke keer 5 minuten rust, totdat het gevoel is genormaliseerd.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met Clinic63.

Vraag & Antwoord - Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Bij blootstelling aan de zon wordt er een bruine kleurstof in ons lichaam aangemaakt, dit wordt ook wel pigment genoemd. Dit doet uw lichaam niet zomaar, het pigment beschermd uw huid tegen schadelijke straling van de zon.

Het pigment dat deze verkleuring in de huid veroorzaakt, is melanine. Het pigment wordt diep in de huid gemaakt en wordt vervolgens verplaatst naar de opperhuid. Het pigment wordt pas zichtbaar, wanneer het de opperhuid heeft bereikt.

De verdeling van pigment is niet altijd gelijkmatig. Denk bijvoorbeeld maar eens aan sproeten. Ook ouderdomsvlekken is een bekend voorbeeld. Meestal ontstaan dergelijke vlekjes na blootstelling aan de zon, maar dat is niet altijd het geval. Het ontstaan van dergelijke pigmentvlekken komt vaker voor bij mensen met een lichte huid dan bij mensen met een donkere huid.

Waardoor kunnen pigmentvlekken worden veroorzaakt?

Pigmentvlekken kunnen op verschillende manieren worden veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaken van pigmentvlekken zijn:

  • Veroudering van de huid.
  • Ontsteking aan de huid.
  • Blootstelling aan de zon.
  • Schommelingen in de hormonen van het lichaam.
  • Genetische aanleg.

In principe zijn dergelijke pigmentophopingen niet schadelijk. Het is echter wel mogelijk dat iemand die ze heeft dit niet mooi vindt en daarom de pigmentvlek wilt verwijderen. Dergelijke vlekken op de huid komen op het gezicht en de handen het vaakste voor. Pigmentvlekken verwijderen met een laser is de meest gekozen methode om dit te doen.

Welke behandeling is geschikt om pigmentvlekken te verwijderen?

Er bestaan verschillende behandelingen om pigmentvlekken te verwijderen. De meest toegepaste methodes zijn:

  • IPL-behandeling
  • Peelings
  • Laserbehandelingen

Laat uw huid voor de behandeling altijd controleren door een arts of dermatoloog. Deze persoon kan vast proberen te stellen of er sprake is van kwaadaardige huidcellen. Als deze namelijk aanwezig zijn en u kiest voor een behandeling om het pigment te verwijderen, dan kan dit deze kwaadaardige cellen aanwakkeren.  Hierdoor kan een melanoom ontstaan, ook wel huidkanker genoemd. Heeft u een donkere huid? Laat u dan ook altijd adviseren door een arts of dit een mooi resultaat geeft.

Pigmentvlekken verwijderen met een peeling

Bij een peeling wordt uw huid behandeld, waardoor de opperhuid zijn bovenste laag huidcellen kwijtraakt. Het pigment dat in deze huidlaag zit, wordt hierdoor verwijderd. Denkt u er over na om pigmentvlekken te verwijderen met een fruitzuurpeeling of TCA peeling? Bij Clinic63 werken verschillende huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kan dan worden besproken wat voor u de beste mogelijkheid is om van het ongewenste pigment af te komen.

Een voordeel van deze peelings is dat naast het verwijderen van pigment ook vaak rimpels worden verminderd. Dit geldt ook voor andere oneffenheden van de huid.

De behandelend arts bepaalt de concentratie van het zuur en de behandeltijd. Onder de behandeltijd wordt de periode verstaan dat het zuur in contact is met de huid.

Pigmentvlekken verwijderen met laser

De arts die u behandelt stelt van tevoren vast welke behandeling het beste geschikt is voor uw pigmentvlekken. Bij een laserbehandeling wordt er met behulp van een laser getracht de pigmentvlekken te verwijderen. Let op dat wanneer u deze behandeling wilt ondergaan, u een beroep doet op een specialist met voldoende ervaring. Wanneer de behandeling niet goed wordt uitgevoerd, ontstaat namelijk een kans op littekenvorming en andere problemen met de huid.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Start typing and press Enter to search