Pigmentvlekken verwijderen

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen

Gedurende de dag staan we voortdurend bloot aan (teveel) zonlicht. Met het ouder worden tonen de effecten van teveel zonlicht zich met vlekkerige pigmentvlekken. Pigmentvlekken komen vooral voor in het gelaat, in het decolleté en op de handen. Clinic63 kan deze ontsierende pigmentvlekken behandelen met de Harmony XL IPL Laser, SkinPen of Peeling.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Pigmentvlekken behandeling

Met de Harmony wordt het overtollig pigment op effectieve wijze afgebroken. De roodbruine kleur van de oppervlakkige pigmentvlekken in de huid wordt door middel van speciaal laserlicht geabsorbeerd. De huid daaronder blijft intact. Het resultaat is dat de pigmentvlekken lichter worden. Tijdens deze behandeling vindt bewust een oppervlakkige verbanding plaats op de plek van de pigmentvlek. U merkt een gevoel van warmte door de huid heen gaan. Dit kan wat branderig aanvoelen. De gel die tussen de huid en de laser zit, werkt verkoelend en geleidt het laserlicht beter. Ook wordt de huid naderhand gekoeld en verzorgd.

Deze behandeling is vooral effectief voor enkele vrijstaande pigmentvlekken. Daarnaast is het niet effectief voor de donkere huid. Voor uitleg over de behandeling van pigmentvlekken met SkinPen of Peeling.

Huidreactie
Pigmentaties kunnen in eerste instantie donkerder kleuren en er kunnen korstjes ontstaan. Dit duurt enkele dagen tot twee weken, maar dit verdwijnt vanzelf. Belangrijk is dat u de huid zoveel mogelijk met rust laat door niet aan de korstjes te krabben en contact met direct zonlicht tot 4-6 weken na de behandeling te vermijden. Een brandiger gevoel kan nog 1 tot 2 dagen aanhouden.

Duur en prijs van de behandeling

Zowel de behandelduur, als de prijs verschilt per hoeveelheid pigmentvlekken. 

Aanbevolen behandelingen en behandel interval

Voor een optimaal resultaat raden we 1-4* behandelingen aan met een interval van 4 weken.

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon verschillen. Vraag advies aan de huidspecialist wat u kunt verwachten.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Advies

Vermijd zoveel als mogelijk blootstelling aan UV-stralen (ook geen zonnebank). De UV-stralen kunnen de pigmentvlek donkerder kleuren. Vermijd daarom de zon en gebruik een zonnebrandcrème met factor 30/50.

Nazorg

Het is belangrijk om na de behandeling onderstaande punten op te volgen voor een optimaal resultaat:

 • Na de behandeling mag u de huid koelen. Dit kan met een koud kompres of een koelelement, zorg ervoor dat het koelelement niet direct in aanraking komt met de huid. Mocht de huid gevoelig blijven herhaal het koelen dan met elke keer 5 minuten rust, totdat de huid is genormaliseerd. Houdt de huid soepel met een hydraterende crème;
 • Directe blootstelling aan UV-straling kan de genezing en de resultaten beïnvloeden. Gebruik daarom voor tenminste 4-6 weken een antizonnebrand product met minimaal SPF 30/50 om de huid goed te beschermen tegen UV-straling. Dit betekent dus ook geen zonnebank gebruik;
 • Behandel de huid voorzichtig. Exfolieer de huid gedurende een aantal dagen na de behandeling niet, tot de huid weer tot rust is gekomen;
 • Vermijd het gebruik van irriterende producten met parfum op het behandelde gebied.

Om het resultaat van de behandeling te versterken is een juist thuisgebruik van producten essentieel. Vraag de huidspecialist om een huidanalyse op maat en kom erachter welke producten het beste bij uw huid en wensen passen.

Pigmentvlekken verwijderen

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Vragen & antwoorden pigmentvlekken verwijderen: 

Bij blootstelling aan de zon wordt er een bruine kleurstof in ons lichaam aangemaakt, dit wordt ook wel pigment genoemd. Dit doet uw lichaam niet zomaar, het pigment beschermd uw huid tegen schadelijke straling van de zon. Het pigment dat deze verkleuring in de huid veroorzaakt, is melanine. Het pigment wordt diep in de huid gemaakt en wordt vervolgens verplaatst naar de opperhuid. Het pigment wordt pas zichtbaar, wanneer het de opperhuid heeft bereikt.

Pigmentvlekken verwijderen

De verdeling van pigment is niet altijd gelijkmatig. Denk bijvoorbeeld maar eens aan sproeten. Ook ouderdomsvlekken is een bekend voorbeeld. Meestal ontstaan dergelijke vlekjes na blootstelling aan de zon, maar dat is niet altijd het geval. Het ontstaan van dergelijke pigmentvlekken komt vaker voor bij mensen met een lichte huid dan bij mensen met een donkere huid.

Waardoor kunnen pigmentvlekken worden veroorzaakt?

Pigmentvlekken kunnen op verschillende manieren worden veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaken van pigmentvlekken zijn:

 • Veroudering van de huid;
 • Ontsteking aan de huid;
 • Blootstelling aan de zon;
 • Schommelingen in de hormonen van het lichaam;
 • Genetische aanleg.

In principe zijn dergelijke pigmentophopingen niet schadelijk. Het is echter wel mogelijk dat iemand die ze heeft dit niet mooi vindt en daarom de pigmentvlek wilt verwijderen. Dergelijke vlekken op de huid komen op het gezicht en de handen het vaakste voor. Pigmentvlekken verwijderen met een laser is de meest gekozen methode.

Welke behandeling is geschikt om pigmentvlekken te verwijderen?

Er bestaan verschillende behandelingen om pigmentvlekken te verwijderen. De meest toegepaste methodes zijn:

 • IPL-behandeling;
 • Peelings;
 • Laserbehandelingen.

Laat uw huid voor de behandeling altijd controleren door een arts of dermatoloog. Deze persoon kan vast proberen te stellen of er sprake is van kwaadaardige huidcellen. Als deze namelijk aanwezig zijn en u kiest voor een behandeling om het pigment te verwijderen, dan kan dit deze kwaadaardige cellen aanwakkeren.  Hierdoor kan een melanoom ontstaan, ook wel huidkanker genoemd. Heeft u een donkere huid? Laat u dan ook altijd adviseren door een arts of dit een mooi resultaat geeft.

Pigmentvlekken verwijderen met een peeling

Bij een peeling wordt uw huid behandeld, waardoor de opperhuid zijn bovenste laag huidcellen kwijtraakt. Het pigment dat in deze huidlaag zit, wordt hierdoor verwijderd. Denkt u er over na om pigmentvlekken te verwijderen met een fruitzuurpeeling of TCA peeling? Bij Clinic63 werken verschillende huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kan dan worden besproken wat voor u de beste mogelijkheid is om van het ongewenste pigment af te komen.

Een voordeel van deze peelings is dat naast het verwijderen van pigment ook vaak rimpels worden verminderd. Dit geldt ook voor andere oneffenheden van de huid.

De behandelend arts bepaalt de concentratie van het zuur en de behandeltijd. Onder de behandeltijd wordt de periode verstaan dat het zuur in contact is met de huid.

Pigmentvlekken verwijderen met een laser

De arts die u behandelt stelt van tevoren vast welke behandeling het beste geschikt is voor uw pigmentvlekken. Bij een laserbehandeling wordt er met behulp van een laser getracht de pigmentvlekken te verwijderen. Let op dat wanneer u deze behandeling wilt ondergaan, u een beroep doet op een specialist met voldoende ervaring. Wanneer de behandeling niet goed wordt uitgevoerd, ontstaat namelijk een kans op littekenvorming en andere problemen met de huid.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Heb je meer vragen over pigmentvlekken verwijderen?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!