Litteken correctie

Een litteken geneest soms niet op de manier zoals u het voor ogen had. Dit kan verschillende klachten veroorzaken. Bij Clinic63 kunnen we chirurgisch uw litteken corrigeren zodat u hier geen klachten meer van ervaart en het litteken mooier geneest.

Litteken correctie behandeling

Voordat u een litteken correctie ondergaat wordt er eerst een consult ingepland bij de arts. De arts luistert naar uw wensen en kijkt naar de behandelmogelijkheden. Zodra een litteken correctie door middel van een chirurgische ingreep mogelijk is, kan de behandeling worden ingepland. Zodra u komt voor de behandeling wordt eerst het gebied plaatselijk verdoofd. Tijdens de operatie wordt het oude litteken verwijdert. Hierna wordt met een onderhuidse hechting de wond gesloten. Het kan zijn dat de arts het nodig vindt om het gebied nog te hechten met hechtdraad dat na een paar dagen verwijdert moet worden. De duur van de behandeling is afhankelijk van hoe uitgebreid de operatie is.

Nazorg en risico’s
Clinic63 raadt het sterk aan om voor en na de operatie te stoppen met roken. Dit staat bij aan een beter herstel. Daarnaast wordt zelfstandig reizen per auto, fiets of openbaar vervoer sterk afgeraden, dit is niet verantwoord na de ingreep. Zoals bij iedere operatie is er een kleine kans op een nabloeding of een wondinfectie. Alle risico’s en bijwerkingen worden uitgebreid tijdens het consult besproken.

Start typing and press Enter to search