Beenvaatjes verwijderen

Beenvaatjes verwijderen

Voor oppervlakkige beenvaatjes gebruiken we bij Clinic63 de LP Yag laser. Dit laserapparaat haalt de behandelaar over de beenvaatjes. Het laserlicht dringt door de huid en zoekt de ‘oxyhemoglobine’ (dit geeft bloed z’n rode kleur) van het bloed op. Dit verwarmt de bloedvaatjes, waardoor de vaatwand samentrekt. Het lichaam ruimt de overblijfselen vervolgens op. Dit proces voelt tijdens de behandeling warm en eventueel branderig aan.

Huidreactie
Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Ook kan er eventueel een lichte zwelling ontstaan. Dit zal 1 tot 2 dagen aanhouden. De bloedvaten kunnen er na de behandeling feller van kleur uitzien. Dit kan enkele weken nodig hebben om weg te trekken.

Duur van de behandeling
20 minuten

Voor een optimaal resultaat
Minimaal 3 behandelingen*

Interval
6 – 8 weken

Advies
Het is belangrijk om na de behandeling de huid te koelen. Dit kan met een koelelement uit de koelkast of vriezer met daaromheen een theedoek zodat de huid niet direct in contact komt met het koelelement. Koel de huid 5 tot 10 minuten en herhaal zolang het nog gloeiend of branderig aanvoelt.

• Wij adviseren u gedurende 48 uur na de behandeling niet te sporten of een sauna te bezoeken. De huid heeft deze tijd nodig om goed te kunnen helen.

• Minimaal 4 weken voor de behandeling en 4-6 weken na de behandeling geen of minimale blootstelling aan uv-stralen. Dit betekent ook geen bezoek aan de zonnebank. Gebruik daarnaast een zonnebrandcrème met spf 30-50.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met Clinic63.

 

Beenvaatjes behandeling

Wanneer iemand last heeft van beenvaatjes, is er sprake van chronisch verwijde haarvaatjes of adertjes in de benen. Meestal worden deze beenvaatjes zichtbaar als kleine, blauwe vaatjes die net onder de huid zitten. De meest voorkomende plekken van deze spataders zijn:

  • Op de bovenbenen.
  • In de knieholtes.
  • Rond de enkels en kuiten.

Meestal ontstaan deze verwijde haarvaatjes door hormoonschommelingen in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn tijdens de zwangerschap. Het is ook mogelijk dat er sprake is van erfelijke aanleg of door een continue en grote druk op het haarvatensysteem. Deze druk kan bijvoorbeeld ontstaan door een staand beroep.

In principe geven deze beenvaatjes geen klachten. Veel mensen ervaren deze spataders echter wel als storend en informeren dan ook naar de mogelijkheden om beenvaatjes te verwijderen.

Beenvaatjes verwijderen met laser?

Voordat er wordt overgegaan tot een behandeling, zal er eerst een uitgebreid intakegesprek plaatsvinden. Tijdens het intakegesprek kunt u uw wensen voorleggen. Daarnaast wordt er tijdens dit consult duidelijk gemaakt wat u van de behandeling kunt verwachten. Ook de eventuele risico’s worden besproken en nazorg instructies worden gegeven.

Wanneer u kiest voor een laserbehandeling om beenvaatjes te verwijderen, zorgt de laser ervoor dat de bloedvaatjes worden verwarmd. Hierdoor trekt de vaatwand dus samen en zal het lichaam uiteindelijk de overblijfselen opruimen. Let op dat u minimaal vier weken voor de behandeling de huid al goed beschermt tegen zonlicht. Indien blootstelling aan de huid onvermijdelijk is, raden we u aan de huid te beschermen met zonnebrand factor 30.

Welke resultaat mag u verwachten bij beenvaatjes laseren?

Wanneer u beenvaatjes laat laseren, zal dit snel een mooi effect geven. De spataders die op deze manier behandeld zijn, zullen voorgoed wegblijven. Houd er echter wel rekening mee dat er na verloop van tijd wel weer nieuwe beenvaatjes kunnen ontstaan. Deze nieuw gevormde beenvaatjes kunnen uiteraard ook weer op deze manier behandeld worden.

Start typing and press Enter to search