Tatoeage verwijderen

Clinic63 kan u helpen bij het verwijderen van een tatoeage of permanente make-up door middel van de Harmony Laser. Met de Harmony laser worden er kleine lichtflitsen op de tatoeage afgevuurd. De inktdeeltjes nemen het licht op en de opgewekte laserenergie breekt de kapsels vervolgens open. Hierdoor valt de inkt als het ware uit elkaar in piepkleine deeltjes. Die worden vervolgens door het afweersysteem van het lichaam aangevallen en opgeruimd.  Deze behandeling is het meest effectief voor de kleuren zwart, donkergroen en donkerblauw.

Huidreactie na de tattoo behandeling

Er is direct na de behandeling een witte waas zichtbaar over de tattoo. De behandelde huid zal na de behandeling worden afgeplakt om te voorkomen dat er wrijving ontstaat. De huid is rood en zal zwellen. De huid is erg poreus, kan gaan bloeden en blaarvorming is ook mogelijk

Contra indicaties

  • Zwangerschap en borstvoeding
  • Gewonde, zonverbrande huid in het te behandelen gebied
  • Geschiedenis van bestralingstherapie in het te behandelen gebied
  • Eczeem, psoriasis of een infectie bij het te behandelende gebied
  • Diabetes 

Aanbevolen behandelingen en behandel interval

Clinic63 adviseert om eerst een consult met een behandelaar aan te vragen. Dit gratis consult duurt tien minuten waarin de behandelaar een persoonlijk behandelplan voor u opstelt op basis van de grootte van de tatoeage, de kleuren die gebruikt zijn en de huidskleur. Ook kan dan een betere schatting gegeven worden over het aanbevolen aantal behandelingen. De behandelingen hebben een interval van 8-12 weken.

Duur en prijs van de behandeling

De behandeling en kosten zijn afhankelijk van de omvang. Kijk onder het kopje prijzen om de prijs per grootte te zien. 

Advies

  • Vermijd minimaal 4 tot 6 weken voor en na de behandeling contact met zonlicht. Stel het behandelgebied zo min mogelijk bloot aan UV-straling zoals een zonnebank. Ook moet de huid 24 uur droog blijven voor de beste genezing. 
  • Kans op littekenweefsel is altijd mogelijk daarom is een anti-litteken crème essentieel. Vraag de huidspecialist hiernaar wanneer u daar interesse in heeft.

Waarom kiezen mensen ervoor om een tatoeage te verwijderen?

Miljoenen mensen in Nederland hebben een tatoeage. Van de Nederlanders tussen de 18 en 29 jaar hebben momenteel zelfs één op de drie personen een tatoeage. Sommige mensen denken jarenlang na over het zetten van een tatoeage. Er worden echter ook een groot aantal tatoeages impulsief gezet. De blijdschap die het hebben van een tatoeage in eerste instantie kan hebben, slaat soms om in een negatieve associatie met de tattoo.

Er zijn dan ook verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een tatoeage te verwijderen. Meestal is de desbetreffende persoon ontevreden over de tatoeage. Dit kan komen, doordat de tatoeage slecht is gezet. Het is ook mogelijk dat er een situatie veranderd is in uw leven, waardoor u niet langer achter de tatoeage staat.

Jaarlijks kiezen duizenden mensen ervoor om een tatoeage te verwijderen. Tatoeage verwijderen is zelfs één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen.

Is tatoeage verwijderen pijnlijk?

De vraag die vaak als eerste wordt gesteld over het verwijderen van tatoeages, is of dit pijnlijk is. Over het algemeen wordt tatoeage verwijderen niet als erg pijnlijk beschouwd. Het verwijderen van een tatoeage voelt als een elastiekje dat op de huid wordt afgeschoten. Vaak vinden mensen het gevoelig op het moment dat het gebied van de tatoeage wordt behandeld, maar trekt dit gevoel ook direct weer weg.

Tatoeage verwijderen ervaringen

Omdat er jaarlijks veel mensen voor kiezen hun tatoeage te laten verwijderen, worden er ook veel ervaringen hierover gedeeld. Onder andere op diverse fora is veel informatie te vinden over de behandeling en over de ervaringen met tatoeage verwijderen.

Het is verstandig om via Google te zoeken naar tatoeage verwijderen ervaringen van anderen. Bestudeer deze ervaringen goed en bepaal daarna of deze ingreep mogelijk iets voor u is. Zowel de positieve als negatieve ervaringen met het verwijderen van een tatoeage kunnen interessant zijn om te lezen. De positieve ervaringen zijn interessant, omdat dit laat zien hoe snel en hoe mooi de tatoeage verwijderd kan worden. De negatieve ervaringen tonen vaak de problemen die kunnen ontstaan, wanneer u niet kiest voor een gekwalificeerde en ervaren specialist.

Welke kleuren kunnen het beste worden verwijderd bij een tatoeage?

Waarschijnlijk heeft u al eens eerder gehoord dat tatoeages met kleuren lastiger te verwijderen zijn, dan zwarte tatoeages. Een zwarte tatoeage is daarentegen eenvoudiger te verwijderen.

De tatoeage kleur die het eenvoudigste te verwijderen is, is dus de kleur zwart. De tatoeage kleur die het moeilijkste te verwijderen is, is rood. Veel tattoo shops geven dit al aan tijdens de behandeling. Het is echter mogelijk dat u dit nog niet eerder heeft gehoord.

Waarom is de gebruikte apparatuur belangrijk voor het verwijderen van de tatoeage?

Het is van essentieel belang dat de nieuwste apparatuur wordt gebruikt voor het verwijderen van tatoeages. De ontwikkeling van de lasers voor het verwijderen van tatoeages gaat erg snel. Wij beschikken over de nieuwste laserapparatuur, zodat de tatoeage snel en op een mooie manier kan worden verwijderd.

Hoeveel kost het verwijderen van een tatoeage?

De kosten die gemoeid zijn met het verwijderen van een tatoeage, zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • De grootte van de tatoeage. Hoe groter de tatoeage, hoe hoger de kosten zullen zijn om de tatoeage te verwijderen.
  • De kleur of kleuren van de tatoeage. Is de tatoeage zwart? Dan zullen de tatoeage verwijderen kosten lager zijn dan wanneer de tatoeage rood is.

Clinic63 staat bekend om de beste prijs-kwaliteit verhouding voor het verwijderen van tatoeages. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt een offerte op maat voor u opgesteld.

Start typing and press Enter to search