Tatoeage verwijderen

Soms komt het helaas voor dat een tattoo toch niet zo precies is gezet als je van tevoren had verwacht, of blijk je na een aantal jaar toch spijt te hebben van je tattoo. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om met een laser de tattoo te verwijderen. Een tattoo verwijderen wordt uitgevoerd met een Harmony Laser. De behandeling voor tattoo verwijderen heeft het meest effect voor een tattoo in de kleuren zwart, donkergroen en donkerblauw.

Wanneer je beslist om een tattoo te verwijderen, gaan we uiteraard alvorens de behandeling met je in gesprek. Hiervoor kan je een gratis consult via onze website inplannen. We zullen de mogelijkheden met je bespreken, verwachtingen doornemen en uiteraard advies geven over de behandeling voor tattoo verwijderen. Onze behandelingen worden met specialistische zorg uitgevoerd, met als uitkomst een optimaal resultaat. Wil je graag meer informatie? Bekijk dan snel onderstaande informatie of plan een consult! 

Waarom kiezen mensen ervoor om een tatoeage te verwijderen?

Miljoenen mensen in Nederland hebben één of meerdere tatoeages. Statistisch gezien hebben van de Nederlanders tussen de 18 en 29 jaar, zelfs één op de drie personen een tattoo. Sommige mensen denken jarenlang na over het laten zetten van een tatoeage, andere laten een tattoo impulsief zetten. Hoewel het laten zetten van een tatoeage vaak gelijk staat aan blijdschap en een trots gevoel, kunnen deze gevoelens in de loop der jaren omslaan in een negatieve associatie. 

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou kiezen om een tattoo te laten verwijderen. Meestal is de desbetreffende persoon niet tevreden over de tattoo, bijvoorbeeld doordat deze niet goed is gezet. Daarnaast komt het vaak voor dat een situatie in een persoon zijn of haar leven is veranderd, waardoor de desbetreffende persoon niet langer achter de tattoo staat. 

Wist je dat: er jaarlijks duizenden mensen zijn die hen tatoeage weer laten verwijderen. Het is zelfs één van de meeste uitgevoerde cosmetische ingrepen.

 

Hoe ziet een tattoo verwijderen behandeling er uit?

Een tattoo verwijderen wordt bij Clinic63 uitgevoerd met de Harmony Laser. Met de Harmony Laser worden er kleine laserstralen in de tattoo geschoten. Door het inbrengen van deze laserstralen komt het geïnkte gedeelte van de tattoo in aanraking met de warmte van de laserstraal. De warmte van de laserenergie zorgt ervoor dat de inktkapsels opengebroken worden en de inktdeeltjes zullen hierdoor uit elkaar vallen. De uit elkaar gevallen inktdeeltjes zullen vervolgens door het afweersysteem van het lichaam worden opgeruimd, waarna de tattoo verwijderen behandeling het gewenste effect krijgt.   

Prijs en duur van de behandeling voor tattoo verwijderen

Zowel de prijs en duur van de behandeling voor het verwijderen van een tattoo zijn afhankelijk van de grootte van de te verwijderen tattoo. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen per grootte (in cm²) van de tattoo: 

Aanbevolen behandelingen en behandel interval voor tattoo verwijderen

Clinic63 adviseert om alvorens de behandelingen een gratis consult met één van onze specialisten aan te vragen. Tijdens dit gratis consult, zal de behandelaar een persoonlijk plan voor je opstellen. Dit behandelplan wordt gebaseerd op de grootte van de tatoeage, in combinatie met de inktkleuren en de huidskleur. Tijdens dit consult en in het behandelplan, zal duidelijk worden hoeveel behandelingen aanbevolen worden. De behandelingen hebben een interval van 8-12 weken.

Veelgestelde vragen

Is een tattoo verwijderen pijnlijk?

Eén van de meest gestelde vragen wanneer het op het laten verwijderen van een tatoeage uitkomt, is of de behandeling pijn doet. Dit is per persoon afhankelijk van je pijngrens en de plek van het te behandelen gebied. Het behandelende gebied kan tijdens de behandeling gevoelig aanvoelen, maar dit gevoel trekt vaak snel weer weg. 

Wat zijn de ervaringen van anderen over een tattoo verwijderen?

Jaarlijks kiezen veel mensen voor het verwijderen van hun tattoo. Online zal je vast en zeker al een aantal ervaringen tegengekomen zijn. 

Wij raden aan om via Google te zoeken naar ervaringen die bij tatoeages verwijderen komen kijken. Bestudeer deze ervaringen goed en bepaal daarna of deze ingreep een mogelijkheid voor je zou zijn. Zowel de positieve als negatieve ervaringen kunnen interessant zijn om te lezen. De positieve ervaringen laten vaak zien hoe snel en mooi een tatoeage verwijderd is. De negatieve ervaringen tonen vaker problemen die kunnen ontstaan. Dit laatste komt vaak doordat er voor de behandeling niet is gekozen voor een gekwalificeerde en ervaren specialist. Wanneer je voor Clinic63 kiest om je tattoo te laten verwijderen, kies je voor specialisme, deskundigheid en kwaliteit. Heb je toch twijfels? Ons consult is gratis! 

Welke kleuren kunnen het best verwijderd worden bij de behandeling voor tattoo verwijderen? 

Waarschijnlijk heb je al eens eerder vernomen dat tatoeages met kleuren, lastiger te verwijderen zijn dan zwarte tatoeages. De kleur rood is de lastigste kleur om te verwijderen. 

Waarom is de gebruikte apparatuur belangrijk voor het verwijderen van een tatoeage? 

Voor een tattoo verwijderen is het van groots belang dat de beste apparatuur wordt gebruikt. De ontwikkeling van de lasers voor het verwijderen van tatoeages gaat erg snel. Wij beschikken over de beste laserapparatuur, zodat de tatoeage snel en op een mooie manier kan worden verwijderd.

Hoe reageert de huid na een tattoo verwijderen behandeling? 

Direct na de behandeling voor de tattoo verwijderen zal de huid een witte waas over de tattoo vormen. De behandelde huid zal na de behandeling worden afgeplakt, zodat er geen wrijving ontstaat. Door de tattoo verwijder behandeling zal de huid rood worden en wellicht gaan zwellen. Daarnaast zal de huid erg gevoelig zijn en kan deze eventueel gaan bloeden of blaren gaan vormen. Dit is een normale bijwerking en geneest binnen enkele dagen/weken. 

Wanneer is het niet mogelijk om te kiezen voor een tattoo verwijderen?

De Harmony Laser behandeling kan onder veel omstandigheden worden uitgevoerd voor het verwijderen van jouw tattoo. Echter zijn er een aantal contra-indicaties; de tattoo verwijderen behandeling is dan niet mogelijk. Het uitvoeren van de behandeling is niet mogelijk wanneer je: 

  • Zwanger bent, of borstvoeding geeft
  • Een gewonde, of (zon)verbrande huid hebt op de te behandelen plek 
  • Een geschiedenis van bestralingstherapie op de te behandelen plek hebt 
  • Eczeem, psoriasis of een infectie op de te behandelen plek hebt
  • Diabetes hebt 

Twijfel je of de behandeling voor tattoo verwijderen mogelijk is? Natuurlijk mag je altijd contact opnemen en zal de specialist je in het consult tot in details van advies voorzien! 

Waarom Clinic63 kiezen voor een tattoo verwijderen behandeling?

Clinic63 staat bekend om de beste prijs-kwaliteit verhouding voor het verwijderen van tatoeages. Tijdens het eerste consult zal een behandelplan opgesteld worden en wordt er op maat een offerte opgesteld. Naast de beste prijs-kwaliteit verhouding, staat Clinic63 uiteraard bekend om professionele behandelingen die enkel worden uitgevoerd door huidtherapeuten en artsen. Hierdoor ben je verzekerd van de beste zorg door een professioneel opgeleide specialist. Bij Clinic63 wordt gewerkt met de beste apparatuur én A-merken. Binnen onze kliniek kun je altijd eerlijk en deskundig advies verwachten. Wij nemen het vak uiterst serieus en zullen je van A tot Z voorzien in het proces waarbij je niet voor verassingen komt te staan. Wil je een tattoo verwijderen? Plan dan snel jouw eerste consult met ons! 

Heb je meer vragen over een tattoo verwijderen behandeling ? 

Wil je graag meer informatie over het verwijderen van een tattoo? Uiteraard ben je van harte welkom om contact op te nemen! Dit kan via +31 (0)88 0 157 100 of via info@clinic63.nl!  Via de knop boven- en onderaan de pagina, plan je gemakkelijk een consult in! 

Start typing and press Enter to search