TCA peeling

Heb je last van oneffenheden op de huid, of zou je graag zien dat je huid een egalere kleur heeft? Met een TCA peeling kun je dit resultaat gemakkelijk bereiken. TCA staat voor trichloroacetic acid, wat engels is voor Trichloorazijnzuur. Dit is een azijnsoort waar de huidstructuur strakker en egaler van wordt. Clinic63 hanteert een easy TCA peeling; dit resulteert in een frissere en jongere uitstraling van de huid. De easy TCA peeling is geschikt voor alle huidtypen. Naast het verhelpen van oneffenheden kan een TCA peeling ook uitgevoerd worden wanneer je last hebt van pigmentvlekken, een rokershuid, een zwangerschapsmasker en zelfs acne littekens. Voor een optimaal resultaat worden peelings in kuurvorm aanbevolen.

Wat is een TCA peeling?

Tijdens de behandeling van de TCA peeling ervaar je een warm, branderig en trekkerig gevoel. Dit betekent dat de behandeling goed werkt. Na de peeling wordt de huid behandeld met een crème, het zogenaamde Post Peel Mask, die de pijn stopt en ontstekingen van de huid voorkomt.

Oriënterende fase met betrekking tot een TCA peeling

Ben je aan het overwegen om eventueel een TCA peeling te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met een van onze specialisten.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een TCA peeling?

De TCA peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die een mooiere en strakkere huid wil. De peeling heeft een sterk verfrissend effect en is naast het gelaat ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De conditie van de huid verbetert significant van de TCA peeling. Hieronder zijn enkele voordelen va neen TCA peeling te vinden.

  • Frissere en jongere uitstraling van de huid;
  • Verbetering van de conditie van de huid;
  • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën;
  • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels;
  • Verminderen van pigmentvlekken.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een TCA peeling?

Tijdens een gratis consult met onze arts neemt hij of zij samen met jou een medische vragenlijst door. De arts zal vragen stellen over jouw gezondheid, medische achtergrond en het medicijngebruik. Op basis van deze informatie en jouw klachten bepaalt de arts of  jij in aanmerking komt voor een TCA peeling.

Consult en voorbereiding op een TCA peeling

Clinic63 adviseert om eerst een afspraak te maken voor een gratis consult. De behandelaar informeert je uitgebreid over de TCA peeling, bekijkt of het een geschikte behandeling voor je is en bespreekt het te verwachten resultaat. Daarnaast word je uitgebreid geïnformeerd over de nazorg. Tevens is het in sommige gevallen noodzakelijk de huid voor te bereiden op de peeling door middel van gebruik van een Skin Tech Blending Bleaching cream. Wanneer dit het geval is dien je zeker 2 weken voor start van de eerste peeling twee keer daags aangebracht te worden. Deze crème is bij ons in de kliniek verkrijgbaar.

Hoe verloopt de behandeling?

Een TCA peeling bij Clinic63 duurt ongeveer 20 minuten. Voor een optimaal resultaat raden wij het aan om na 2 tot 4 weken terug te komen voor een interval behandeling (herhaling). Na deze periode zal je al snel de prachtige resultaten van de sessies zien!

Voordat de behandeling daadwerkelijk plaatsvindt, wordt de huid altijd eerst gereinigd en voorbereid op de behandeling. Nadat dit is gedaan, wordt de trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit zorgt in eerste instantie voor een brandend gevoel op de huid. De huid wordt vervolgens gekoeld. Het brandende gevoel zal dan ook snel verdwijnen. Hierna wordt een speciale zelf aangebracht op de huid. Indien u een optimaal effect wilt, is het soms beter om te kiezen voor een TCA peeling kuur. Meestal wordt aangeraden om ongeveer een 2 weken tot een maand tussen de verschillende behandelingen in te laten zitten.

Waar moet je na een TCA peeling rekening mee houden

Na de behandeling zal de huid wat rood zijn, trekkerig aanvoelen en er kan een lichte zwelling optreden. De dag na de behandeling zal de huid ‘barsten’ waarna je hoogstwaarschijnlijk zal vervellen. Tevens is deze huidreactie goed voor het proces. Na het vervellen kan de huid droog en schilferig aanvoelen. Clinic63 adviseert om tijdens het vervellen, wat enkele dagen tot een week kan aanhouden, niet aan de huid te zitten. De totale herstelduur van de behandeling is ongeveer 2 weken.

Clinic63 adviseert tot 4 weken na de TCA peeling geen zonnebank te bezoeken en 4 tot 6 weken voor en na de behandeling de huid zo min mogelijk tot niet bloot te stellen aan de zon. Je dient een goede SPF te smeren na de behandeling.

Op de dag van de TCA peeling en tot 48 uur na de peeling is het niet verstandig make-up te gebruiken, de huid heeft baat bij voldoende rust. Een voedende hydraterende crème of andere neutrale crème of zalven zonder parfum zoals Vaseline, kun je gebruiken bij een trekkerige huid.

Onze specialisten

Dr. Sameer Rana

Cosmetisch arts BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary

Premium Cosmetisch arts BIG: 09911187401

Drs. Stephanie Maziers

Cosmetisch arts BIG: 79928153701

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragen over? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Voor de TCA peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Dankzij deze stof wordt de zogenaamde watermantel van de eiwitten in de huid afgebroken. Deze stof zorgt er voor dat het wateromhulsel. De huidlaag droogt op en wordt afgestoten. Hierdoor sterven de cellen dus in de oppervlakkige huidlaag. Er zal daarom een nieuwe huidlaag worden aangemaakt. Wanneer de dode huidlaag wordt afgestoten, zal eronder een nieuwe huidlaag komen. Deze nieuwe huidlaag heeft een mooiere structuur en heeft daarnaast ook een egalere tint.

Let op dat de TCA peeling de huid egaler maakt, maar niet helpt tegen huidverslapping. Wil je huidverslapping tegen gaan? Bekijk onze andere behandelingen eens.

Om een nog mooier resultaat te krijgen, is het mogelijk om de TCA peeling te combineren met andere behandelingen. De TCA peeling zal zorgen voor een jeugdigere en frissere uitstraling van de huid in het gezicht. Houd er echter rekening mee dat diepe rimpels niet verdwijnen, daarom kiezen veel mensen er voor om deze peeling te combineren met fillers of een laser behandeling.

In principe is de TCA peeling geschikt voor iedere huid. Deze behandeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid behoorlijk dun is. Voorbeelden van dergelijke dunne plekken zijn de hals en de handruggen.

Voordat de behandeling daadwerkelijk plaatsvindt, wordt de huid altijd eerst gereinigd en voorbereid. Nadat dit is gedaan, wordt de trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit zorgt in eerste instantie voor een brandend gevoel op de huid. De huid wordt vervolgens gekoeld. Het brandende gevoel zal dan ook snel verdwijnen. Hierna wordt een speciale zelf aangebracht op de huid. Indien u een optimaal effect wilt, is het soms beter om te kiezen voor een TCA peeling kuur. Meestal wordt aangeraden om ongeveer een maand tussen de verschillende behandelingen in te laten zitten.

Prijzen van een TCA peeling zie je hier. De prijs is afhankelijk van welke behandelaar je kiest: huidtherapeute of arts.

Heb je meer vragen over een TCA peeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle