TCA Peeling

Een TCA (Trichloorazijnzuur) Peeling is een chemische peeling wat de huidstructuur helpt verbeteren, de kleur van de huid egaliseert en oneffenheden vermindert. Clinic63 hanteert de Easy TCA Peeling. Het resultaat is een frissere en jongere uitstraling van de huid.

De Easy TCA Peeling is geschikt voor alle huidtypes. Voor de indicaties pigmentvlekken, rokershuid, zwangerschapsmaskers en acne littekens kunt u ook gebruik maken van de TCA Peeling. Voor een optimaal resultaat worden peelings in kuurvorm aanbevolen.

De TCA peeling

Tijdens de behandeling ervaart u een warm, branderig en trekkerig gevoel. Dit betekent dat de behandeling goed werkt. Na de peeling wordt de huid behandeld met een crème, de zogenaamde Post Peel Mask, die de pijn stopt en ontstekingen van de huid voorkomt.

De effecten van de TCA Peeling zijn:

• Frissere en jongere uitstraling van de huid
• Verbetering van de conditie van de huid
• Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
• Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
• Verminderen van pigmentvlekken

Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de gevolgen van huidveroudering wil verminderen. De peeling heeft een sterk verfrissend effect en is naast het gelaat ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De conditie van de huid verbetert significant van de peeling.

Huidreactie
Na de behandeling zal de huid wat rood zijn, voelt trekkerig aan en er kan een lichte zwelling optreden. De dag na de behandeling zal de huid ‘barsten’ waarna u hoogstwaarschijnlijk zult vervellen en de huid schilferig kan zijn. Na het vervellen kan de huid nog droog en schilferig zijn. Een nieuwe huid is op dat moment in de maak. Clinic63 adviseert om tijdens het vervellen, wat enkele dagen tot een week kan aanhouden, niet aan de huid te zitten. De totale herstelduur is ongeveer 2 weken.

Nazorg
Na de behandeling smeert u minimaal 4 weken lang zonnebrandcrème op uw gezicht met minimaal factor 30 – 50. Breng dit meerdere malen per dag aan. Een spf-factor (SPF staat voor Solar Power Factor) in uw dagcrème is niet voldoende.

Duur van de behandeling
20 minuten

Interval
2 tot 4 weken

Consult
Clinic63 adviseert om eerst een afspraak te maken voor een gratis consult van 10 minuten. De behandelaar informeert u over de behandeling, de te verwachten resultaten en de nabehandeling. Tevens is het in sommige gevallen noodzakelijk de huid voor te bereiden op de peeling d.m.v. gebruik van een Skin Tech Blending Bleaching cream. Deze dient zeker 2 weken voor start van de eerste peeling 2x daags aangebracht te worden en kan bij Clinic63 aangeschaft worden.

Advies
Clinic63 adviseert tot vier weken na de behandeling geen zonnebank te bezoeken en vier tot zes weken voor en na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon. Op de dag zelf liever geen make-up dragen en geen make-up te dragen op de huid gedurende 48 uur na de behandeling. De huid moet namelijk zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Een voedende hydraterende crème of andere neutrale crème of zalven zonder parfum zoals Vaseline, kunt u gebruiken bij een trekkerige huid.

TCA peeling meest gestelde vragen:

Welke stof wordt gebruikt voor de TCA peeling?

Voor de TCA peeling wordt de stof trichloorazijnzuur gebruikt. Dankzij deze stof wordt de zogenaamde watermantel van de eiwitten in de huid afgebroken. Deze stof zorgt er voor dat het wateromhulsel. De huidlaag droogt op en wordt afgestoten. Hierdoor sterven de cellen dus in de oppervlakkige huidlaag. Er zal daarom een nieuwe huidlaag worden aangemaakt. Wanneer de dode huidlaag wordt afgestoten, zal eronder een nieuwe huidlaag komen. Deze nieuwe huidlaag heeft een mooiere structuur en heeft daarnaast ook een egalere tint.

Let op dat de TCA peeling de huid egaler maakt, maar niet helpt tegen huidverslapping.

Kan de TCA peeling worden gecombineerd met andere behandelingen?

Om een nog mooier resultaat te krijgen, is het mogelijk om de TCA peeling te combineren met andere behandelingen. De TCA peeling zal zorgen voor een jeugdigere en frissere uitstraling van de huid in het gezicht. Houd er echter rekening mee dat diepe rimpels niet verdwijnen. Daarom kiezen veel mensen er voor om deze peeling te combineren met fillers of een laser behandeling.

Is de TCA peeling geschikt voor ieder type huid?

In principe is de TCA peeling geschikt voor iedere huid. Deze behandeling kan ook worden toegepast op plekken waar de huid behoorlijk dun is. Voorbeelden van dergelijke dunne plekken zijn de hals en de handruggen.

Hoe ziet de TCA peeling behandeling er uit?

Voordat de behandeling daadwerkelijk plaatsvindt, wordt de huid altijd eerst gereinigd en voorbereid. Nadat dit is gedaan, wordt de trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit zorgt in eerste instantie voor een brandend gevoel op de huid. De huid wordt vervolgens gekoeld. Het brandende gevoel zal dan ook snel verdwijnen. Hierna wordt een speciale zelf aangebracht op de huid. Indien u een optimaal effect wilt, is het soms beter om te kiezen voor een TCA peeling kuur. Meestal wordt aangeraden om ongeveer een maand tussen de verschillende behandelingen in te laten zitten.

TCA peeling consult

Voordat u er voor kiest om een TCA peeling behandeling te ondergaan, is het belangrijk dat u bij ons op consult komt. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kunt u uw wensen voorleggen en uitspreken wat uw verwachtingen van de behandeling zijn. Wij bieden diverse behandelingen aan welke kunnen zorgen voor een mooie huid en een frissere blik. We geven u dan ook graag advies over de mogelijkheden betreffende deze behandeling.

Tijdens het consult wordt besproken welke behandeling het beste bij u past. Daarnaast wordt ook gesproken over het resultaat, de mogelijke risico’s en over de voor- en nazorg. Wij vinden het belangrijk dat u eerlijk advies krijgt. Er wordt tevens bepaald of u een geschikte kandidaat bent voor deze behandeling.

De TCA peeling prijzen?

Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan. De TCA peeling prijzen kunt u vinden in het prijslijsten overzicht.

Start typing and press Enter to search