Anti-transpiratie

Heb je last van zweet handen, voeten en/of oksels en wil je hier graag vanaf komen? Dan kan Clinic63 je hierbij helpen. Een Botox (Botuline Toxine) behandeling is een bekende behandelmethode tegen overmatige transpiratie, oftewel tegen overmatig zweten. Tijdens deze behandeling wordt er een hoeveelheid Botuline Toxine in de zweetklieren geïnjecteerd, dit zorgt ervoor dat de zweetklieren ‘stil’ worden gelegd. Het resultaat van deze behandeling blijft gemiddeld 6 maanden. Hierna zou je de behandelingen kunnen herhalen om het resultaat optimaal te houden. Een alternatieve behandeling tegen zweet oksels is de Mira-dry behandeling. Dit geeft wel een blijvend resultaat maar is helaas enkel mogelijk bij de oksels.

Behandeling tegen zweten bij Clinic63

Boek een afspraak

Gratis advies op maat van de arts tijdens een kennismakingsgesprek? Plan een gratis consult in via de online module!

Anti-transpiratie Botox

Bij overmatig zweten kan door middel van injectie het zweten worden verminderd of volledig stil worden gelegd. Botuline Toxine werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Botuline Toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. De behandeling die het meest door onze artsen wordt uitgevoerd is de Botuline Toxine anti-transpiratie behandeling van beide oksels. Eventueel kunnen ook handen of voeten behandeld worden. U heeft de eerste keer 4-6 maanden plezier van een Botuline Toxine anti-transpiratie behandeling. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6-12 maanden aan.

Risico’s
Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen mogen niet behandeld worden.

Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline Toxine bij anti-transpiratie behandelingen.

Intakegesprek
Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of u geschikt bent voor een Botuline Toxine anti-transpiratiebehandeling. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn over de behandeling.

Voorbereiding
Het is belangrijk dat uw oksels zijn geschoren. Er is geen verdovingscrème nodig. De Botuline Toxine anti-transpiratie behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact met ons op.

Anti-transpiratie

Waarom zweten we?

Er zijn verschillende termen voor overmatig zweten, waarvan hyperhidrose de bekendste term is. Wanneer iemand zweet, wordt er door de zweetkliertjes vocht afgescheiden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten zweetkliertjes, die overal op de huid voorkomen. Het gaat om eccriene en apocriene zweetklieren.

Welke klieren kunnen zorgen voor overmatig zweten?

Zweten doen we niet zomaar. Het heeft namelijk een functie. De eccriene zweetklieren heeft u over het gehele lichaam. Ze zijn bedoeld om de lichaamstemperatuur in stand te houden. Wanneer het te warm wordt, gaan deze eccriene zweetklieren harder werken en gaat ze zweet produceren. Omdat de huid dan nat wordt, kan deze beter afkoelen. Daarnaast hebben deze zweetklieren nog een functie: ze houden onder andere de handpalmen vochtig. Hierdoor heeft u meer grip bij het vastpakken. Wanneer u erg zenuwachtig bent, kunnen de eccriene huidkliertjes in de handpalmen en in het gezicht extra gestimuleerd worden. Handen kunnen hierdoor ook te vochtig worden, waardoor grip juist minder wordt.

In tegenstelling tot eccriene zweetklieren komen apocriene zweetklieren niet overal over het lichaam voor. Deze zweetklieren beperken zich tot de oksels, huid rond de anus en de huid rond de tepels. Deze klieren zorgen voor de bekende zweetgeur. Wanneer het zweet zich nog in het lichaam bevindt, is dit geurloos. Als iemand echter gaat zweten en het zweet zit op de huid, wordt dit zweet door bacteriën afgebroken. Deze bacteriën zorgen ervoor dat het zweet wordt omgezet in de karakteristieke zweetgeur. Deze apocriene zweetklieren worden in het lichaam ontwikkeld in de puberteit, onder invloed van hormonen. Deze hormonen bestaan namelijk nog niet bij kinderen.

Wat veroorzaakt overmatig zweten?

Normaal gesproken gaat iemand zweten als gevolg van een verhoogde temperatuur van het lichaam. De zenuwen ontvangen een signaal dat de lichaamstemperatuur hoger wordt. De zweetklieren gaan om deze reden zweet produceren. Meestal is de oorzaak van overmatig zweten of hyperhidrosis onbekend. Het is normaal dat iemand zweet produceert, ook wanneer er geen inspanning is. De apocriene zweetklieren zullen namelijk vanaf de puberteit zweet produceren. Indien er niet bekend is wat de oorzaak is van het overmatig zweten, wordt gesproken van primaire hyperhidrosis.

Er wordt gesproken van overmatig zweten, wanneer er meer zweet geproduceerd wordt dan nodig is om het lichaam op een gezonde temperatuur te houden. Het is ook mogelijk dat er sprake is van aandoening. Men spreekt dan van secundaire hyperhidrosis. De volgende aandoeningen kunnen leiden tot secundaire hyperhidrosis:

  • Tuberculose
  • Hartziekten
  • Kanker
  • Psychiatrische aandoeningen
  • Longaandoening
  • Overmatige activiteit van de schildklier

Hoe kunt u overmatig zweten herkennen?

Er zijn verschillende manieren om te herkennen als u meer zweet dan ‘normaal’ zou zijn. Hier zijn verschillende symptomen voor:

  • Er wordt ook bij lage lichaamstemperaturen continu zweet geproduceerd, zelfs bij weinig inspanning of geen inspanning;
  • Ook ’s nachts kunt u last hebben van zweetaanvallen;
  • U heeft bij de voeten (vaak) last van schimmelinfecties.

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle