Femilift vagina verstrakking

Femilift – Geeft u een zeker en vrij gevoel!

Minder volume als gevolg van verlies van collageen door huidveroudering of na een bevalling kunnen een structurele verandering in de vagina en ondersteuning van de urinebuis veroorzaken. Dit kan mogelijk leiden tot stressincontinentie en een reductie van seksuele prikkels. FemiLift is een  innovatieve gefractioneerde laserbehandeling die de aanmaak van nieuw collageen stimuleert en zorgt voor een natuurlijke verstrakking van de vaginawand en vermindering van stressincontinentie.

Hoe werkt FemiLift?
De geleidelijke verhoging van de temperatuur van de vaginawand met behulp van de gefractioneerde laser bevordert de aanmaak en contractie van collageen en elastine. Het weefsel wordt hersteld tot een jeugdige staat en voorzien van dikkere en langere collageen strengen. Dit resulteert in de uiteindelijke verstrakking van de vaginawand, een verbeterde seksuele prikkeling en een afname van stressincontinentie. 

Het behandelprotocol van FemiLift bestaat gemiddeld uit 3 behandelingen met een interval van 4 á 6 weken. De behandeling kan op poliklinisch niveau worden verricht, zonder enige verdoving, is absoluut niet invasief, duurt om de nabij  vijftien minuten en is vrijwel pijnloos. Uw medisch specialist kan u informeren of de behandeling ook voor u geschikt is.

 

Hoe werkt Femilift?

De geleidelijke verhoging van de temperatuur van de vaginawand met behulp van de gefractioneerde laser bevordert de aanmaak en contractie van collageen en elastine. Het weefsel wordt hersteld tot een jeugdige staat en voorzien van dikkere en langere collageen strengen. Dit resulteert in de uiteindelijke verstrakking van de vaginawand, een verbeterde seksuele prikkeling en een afname van stressincontinentie. 

Het behandelprotocol van FemiLift bestaat gemiddeld uit 3 behandelingen met een interval van 4 á 6 weken. De behandeling kan op poliklinisch niveau worden verricht, zonder enige verdoving, is absoluut niet invasief, duurt ongeveer vijftien minuten en is vrijwel pijnloos. 

Een van onze specialisten kan u informeren of de behandeling geschikt voor u is. 

Wat kunt u van de FemiLift verwachten?

  • Afname van droogheid
  • Geen negatieve bijwerkingen
  • Herstellen van de kracht en elasticiteit
  • Vermindering van klachten
  • Snel en nagenoeg pijnloos
  • Veelzijdig te gebruiken bij veel voorkomende klachten
  • Discrete behandeling
2.2

Meest gestelde vragen over de FemiLift

Mag ik behandeld worden als er bij mij een spiraaltje is geplaatst?
Ja.

Doet het pijn tijdens en/of na de behandeling?
De behandeling is in de meeste gevallen volkomen pijnloos. Het is comfortabeler dan het maken van een uitstrijkje.

Hoe lang na de behandeling kan ik geen geslachtsgemeenschap hebben?
Het wordt aangeraden om de eerste 5 dagen geen geslachtsgemeenschap te hebben.

Kan ik bloedverlies hebben?
Dit is zeer zeldzaam

Welke apparatuur wordt er gebruikt?
Het onderdeel van de apparatuur dat in contact komt met cliënten, zowel binnen als buiten de vagina is een eenmalig te gebruiken sonde die het overbrengen van infecties verhinderd. De energie die wordt gebruikt om het gewenste verstevigende effect van de vagina wand en/of een verbetering van urine-incontinentie te bereiken komt van een speciale laser die de vorming van nieuw collageen in het vaginale weefsel actief stimuleert. De uitkomst van de behandeling is een verstrakking, versteviging en een verbeterde elasticiteit van de vaginawand. Dit type laser wordt al ruim 25 jaar  jaar gebruikt bij het verjongen van het gezicht en het reduceren van rimpels.

Ik wil binnen een paar jaar een baby, moet ik wachten?
Het effect van de FemiLift duurt  om de nabij twee jaar. Als u van plan bent binnen twee jaar zwanger te worden, is het aan te raden te wachten tot na de geboorte.

Is er een kans dat ik een infectie kan krijgen door deze behandeling?
Door het gebruik van de eenmalig te gebruiken sonde wordt het risico van een infectieoverdracht voorkomen. Een infectie is dan ook zeldzaam

Als ik last heb van een vaginale schimmel, kan deze dan door de behandeling heviger worden?
Nee,  de vaginale schimmel zal niet verergeren. Maar als u gevoelig bent voor het krijgen van een schimmel is het aan te raden om ongeveer 2 tot 3 dagen voor de geplande laserbehandeling een kuur zoals Canesten, bij de drogist of huisarts te halen.

Kan ik tijdens mijn menstruatie met de FemiLift behandeld worden?
Het is beter om tijdens je menstruatie niet behandeld te worden. Het bloed kan de penetratie van de FemiLift in de vaginale huid belemmeren, waardoor de behandeling aan effectiviteit verliest.

Kan het irriteren bij een blaasontsteking?
De laser behandeling wordt niet geassocieerd met een verslechtering  of irritatie van een blaasontsteking symptomen zoals een verhoogde plas frequentie of een branderig gevoel bij het plassen.

Ik heb last van endometriose. Kan ik dan wel behandeld worden?
In de meeste gevallen wel. Als u last heeft van intense diepe pijn in het bekken tijdens het vrijen dan kan de gynaecoloog het afraden.

Ik gebruik antibiotica, kan ik dan wel behandeld worden?
Ja, u kunt behandeld worden.

Ik onderga laser ontharing voor mijn bikinilijn is het mogelijk om daarna de FemiLift behandeling te doen?
Ja, u kunt behandeld worden.

Ik denk dat ik een SOA heb, kan ik een FemiLift behandeling ondergaan?
Het is aan te raden om hier eerst uitsluitsel over te krijgen alvorens u behandeld wordt met de Femilift.

Hoe diep penetreert de laser?
De laser probe is volledige ingebracht in de vagina tot aan de baarmoederhals. De laserstraal dringt ongeveer 0,5 mm in de vaginale huid, diep genoeg om het niveau van de huid waar nieuw collageen gevormd wordt te bereiken.

Kan er iets mis gaan?
Co2 lasers zijn al 30 jaar in gebruik en hebben aangetoond dat ze zeer veilig en erg effectief zijn bij vele toepassingen waaronder Gynaecologie. Een soortgelijke lasertechniek wordt gebruikt op het gezicht voor verjonging en vermindering van rimpels. Alleen een ervaren arts mag de behandeling met de FemiLift uitvoeren.

Kunt u direct na de behandeling sporten?
De meeste oefeningen kunnen direct worden voortgezet, maar inspannende  en intensive oefeningen moeten gedurende 3 dagen worden gemeden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een maximaal resultaat – en wat is de ideale behandelinterval?
Ongeveer 90% van de behandelde patiënten zullen met 3 behandelingen een goed resultaat bereiken. De FemiLift behandeling blijft effectief gedurende 24 maanden of langer. Echter zijn deze getallen gemiddelde en kan hiervan afgeweken worden.

Kan ik een warme douche of een bad nemen of gebruikmaken van de sauna na de behandeling?
Ja u kunt een warme douche of bad nemen. Daarnaast mag u gebruik van een sauna.

Hoe lang houdt het resultaat van de behandeling aan en wat gebeurt er in de periode daarna?
De effectiviteit van de behandeling houdt 24 maanden of langer aan. Wanneer het resultaat van de behandeling verdwijnt en de hoedanigheid van het vaginale gebied weer in de zelfde staat is als die van voor de behandeling, kan de behandeling worden herhaald. De behandeling kan zonder enig probleem meerdere keren worden herhaald.

Kan elke vorm van anticonceptie zoals de pil of een implantaat een effect hebben op behandeling?
Nee, dit heeft gen effect op de Femilift behandeling.

Zal deze behandeling helpen bij het voorkomen van een verzakking?
De behandeling zou kunnen helpen bij een lichte verzakking, maar het is onwaarschijnlijk dat het een verzakking op lange termijn zal  kunnen worden voorkomen.

Kan ik de FemiLift behandeling laten uitvoeren als ik een hysterectomie heb gehad?
Ja u kunt de Femilift behandeling laten uitvoeren.

Kan ik de FemiLift laten uitvoeren als daarvoor een vaginale chirurgische ingreep heeft plaats gevonden om een verzakking te verhelpen?
Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk , tenzij er er een matje is gebruikt om de verzakking te ondersteunen, dan kan de gynaecoloog ervoor kiezen om de FemiLift af te raden.

Ik heb last van vaginale droogheid. Kan de FemiLift behandeling deze toestand verergeren?
Nee, integendeel het kan helpen om de vaginale afscheiding te verbeteren. Recente studies toonden verbetering in de droogte veroorzaakt door symptomen van menopauze.

Hoe lang na de bevalling moet ik wachten voordat ik de FemiLift behandeling kan ondergaan?
Na een vaginale geboorte, is het raadzaam zijn om 3 maanden te wachten om ervoor te zorgen dat alle littekens van scheuren of inknippen een kans hebben gehad om te genezen en het vaginale weefsel natuurlijk hersteld is.

Kan ik de FemiLift behandeling laten uitvoeren terwijl ik borstvoeding geef?
Ja u kunt de Femilift behandeling laten uitvoeren.

Zijn er speciale instructies van toepassing na de behandeling?
Tot zover slechts één instructie. Vermijd penetratie en geslachtsgemeenschap gedurende 5 dagen.

Is de behandeling pijnlijk voor mijn clitoris?
Nee, de zenuwen van de clitoris liggen veilig en relatief niet in buurt van het te behandelen gebied.

Start typing and press Enter to search