Femilift

De gevolgen van verslapping van de vagina zijn groot; (stress)-incontinentie en onzekerheid, waardoor seksuele prikkels eventueel uitblijven. Naarmate we ouder worden kan de vaginawand verslappen, voornamelijk na een bevalling kunnen deze klachten ontstaan. Een FemiLift kan deze klachten verminderen. De FemiLift is een innovatieve gefractioneerde laserbehandeling die de aanmaak van nieuw collageen stimuleert en zorgt voor een natuurlijke verstrakking van de vaginawand. Hierdoor zal incontinentie minder vaak voorkomen en worden seksuele prikkels hopelijk weer meer gestimuleerd. Wil je graag de positieve punten van een FemiLift ervaren? Ben je benieuwd of een FemiLift iets voor jou kan doen? Lees snel onderstaande informatie voor de ins en outs en neem contact met ons op!

Femilift bij Clinic63

Boek een afspraak

Wilt u kennismaken? Boek eenvoudig via de online module een gratis consult.

Wat is een FemiLift?

Een FemiLift is een manier om moderne en veelzijdige poliklinische behandeling welke kan bijdragen aan optimale resultaten bij verschillende vrouwelijke klachten. Bij een FemiLift praten we ook wel over een vaginale verstrakking waarbij de vorming van nieuw collageen wordt gestimuleerd. De behandeling gaat erg snel, is pijnloos en erg effectief.

Een korte en bondige samenvatting van wat je van en bij een FemiLift laserbehandeling kunt verwachten:

  • Geen negatieve bijwerkingen
  • Herstellen van de kracht en elasticiteit
  • Vermindering van klachten
  • Snel en nagenoeg pijnloos
  • Veelzijdig te gebruiken bij veel voorkomende klachten
  • Discrete behandeling

Wanneer kom ik in aanmerking voor een FemiLift?

Het inzetten van een FemiLift is voor veel verschillende vrouwelijke klachten erg effectief. Door de versterking van het collageen in de vagina, kan het bijvoorbeeld bijdragen aan een verminderde droogte van de vagina. Dit komt omdat de vaginawand wordt hersteld en er zodoende meer bloed kan stromen. Ook kan het vagina laseren bijdragen aan een verbeterde continentie; door dat de vaginawand steviger wordt na een FemiLift zal de urinebuis beter ondersteund worden en zal de bekkenbodem versterkt worden. Tot slot wordt de vaginawand door een FemiLift niet alleen hersteld, maar ook verstrakt en verstevigd, waardoor de vagina een stuk nauwer aan zal voelen. Door een nauwere vaginale ingang zal het gevoel bij seks een stuk intenser worden; het zal positieve seksuele prikkels met zich meebrengen!

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een FemiLift?

Het is niet mogelijk om een FemiLift te laten uitvoeren op het moment dat je menstrueert. Daarnaast raden wij je aan om geen gebruik te maken van een FemiLift wanneer je op dit moment van plan bent binnen nu en twee jaar zwanger te raken. Het effect van de FemiLift kan namelijk 24 maanden of zelfs langer duren. Wanneer je last hebt van endometriose kan je in principe behandeld worden mits je intense diepe pijn in je bekken tijdens het vrijen ervaart. Uiteraard is het verstandig om contact op te nemen met jouw arts alvorens het consult voor een FemiLift. Daarnaast zal er voorafgaand de behandelingen altijd een gesprek plaatsvinden met onze chirurg.

Hoe verloopt de behandeling?

Door het inbrengen van de laser probe wordt de temperatuur van de vaginawand geleidelijk verhoogd. Met behulp van de gefractioneerde laser bevordert de aanmaak contractie van collageen en elastine. Dit resulteert in herstel van de vaginawand; het weefsel wordt hersteld tot een jeugdige staat en voorzien van dikkere en langere collageen strengen.

De laser probe wordt tot aan de baarmoederhals ingebracht. De laserstraal dringt ongeveer 0,5 mm in de vaginale huid; diep genoeg om het niveau van de huid waar nieuw collageen aangemaakt wordt te bereiken.

Co2 lasers zijn al 30 jaar in gebruik en hebben aangetoond dat ze zeer veilig en erg effectief zijn bij vele toepassingen waaronder Gynaecologie. Een soortgelijke lasertechniek wordt gebruikt op het gezicht voor verjonging en vermindering van rimpels. Alleen een ervaren arts mag de behandeling met de FemiLift uitvoeren.

Het behandelprotocol van FemiLift bestaat gemiddeld uit 3 behandelingen met een interval van 4 á 6 weken. De behandeling kan op poliklinisch niveau worden verricht, zonder enige verdoving, is absoluut niet invasief, duurt ongeveer vijftien minuten en is vrijwel pijnloos.

Wat moet ik doen na de behandeling?

De behandeling is over het algemeen pijnloos en derhalve ben je na de behandelen vrij om uw activiteiten op te pakken. Echter, is het aan te raden om intensieve oefeningen de eerste drie dagen na behandelen te vermijden. Daarnaast is het niet raadzaam om penetratie en geslachtsgemeenschap te hebben binnen de eerste vijf dagen van de behandeling.

Contact met Clinic63

Wilt u graag gebruik maken van onze service en bent u toe aan een lipolaser onderkin of lipolaser buik? Vragen, opmerkingen of advies nodig over een lipolaser behandeling aan uw lichaam of over één van onze andere behandelingen? Neem alstublieft contact met ons op; wij helpen u graag verder! Ons team staat dagelijks voor u klaar om u te voorzien van uitgebreide informatie. U kunt op vier verschillende manieren contact met ons opnemen; telefonisch via 0880 157100, via WhatsApp via 06 8680 6911, via e-mail  of via het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Mag ik behandeld worden als er bij mij een spiraaltje is geplaatst?

Ja.

Kan ik bloedverlies hebben?

Bloedverlies na de behandeling komt zeer zeldzaam voor.

Welke apparatuur wordt er gebruikt?

Het in te zetten hulpstuk, is een laser. De energie die wordt gebruikt bij het laseren, welke in de vorming van nieuw collageen het vaginale weefsel actief stimuleert. Het onderdeel van de apparatuur dat in contact komt met jouw vagina, zal uiteraard eenmalig gebruikt worden om het doorgeven van eventuele infecties te voorkomen.

Als ik last heb van een vaginale schimmel, kan deze dan door de behandeling heviger worden?

Door het inzetten van een Femilift behandeling zal een vaginale schimmel niet verergeren. Wanneer je gevoelig bent voor het krijgen van een schimmel, is het daarentegen wel aan te ramen om een aantal dagen voor de behandeling te starten met een kuur om het te voorkomen, zoals Canesten.

Kan ik tijdens mijn menstruatie met de FemiLift behandeld worden?

Het is beter om tijdens je menstruatie niet behandeld te worden. Het bloed kan de penetratie van de FemiLift in de vaginale huid belemmeren, waardoor de behandeling effectiviteit verliest.

Kan het irriteren bij een blaasontsteking?

De laserbehandeling wordt niet geassocieerd met een verslechtering of irritatie van een blaasontsteking symptomen zoals een verhoogde plasfrequentie of een branderig gevoel bij het plassen.

Ik gebruik antibiotica, kan ik dan wel behandeld worden?

Ja, de behandeling kan worden uitgevoerd wanneer je antibiotica gebruikt.

Ik onderga laserontharing voor mijn bikinilijn, is het mogelijk om de FemiLift behandeling te doen?

Ja, de behandeling kan worden uitgevoerd wanneer je laserontharing behandeling ondergaat.

Ik denk dat ik een SOA heb, kan ik een FemiLift behandeling ondergaan?

Het is aan te raden om hier eerst uitsluitsel over te krijgen alvorens u behandeld wordt met de Femilift.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een maximaal resultaat – en wat is de ideale behandel interval?

Ongeveer 90% van de behandelde patiënten zullen met 3 behandelingen een goed resultaat bereiken. De FemiLift behandeling blijft effectief gedurende 24 maanden of langer. Wanneer de effecten van de behandeling zijn uitgewerkt, kan je ervoor kiezen opnieuw een behandeling te doen.

Kan ik een warme douche of een bad nemen of gebruikmaken van de sauna na de behandeling?

Ja je kan een warme douche of bad nemen. Daarnaast mag je gebruik maken van de sauna.

Kan elke vorm van anticonceptie zoals de pil of een implantaat een effect hebben op behandeling?

Nee, dit heeft geen effect op de Femilift behandeling en de effecten daarvan.

Zal de FemiLift behandeling helpen bij het voorkomen van een verzakking?

De behandeling zou kunnen helpen bij een lichte verzakking, maar het is onwaarschijnlijk dat het een verzakking op lange termijn wordt voorkomen.

Kan ik de FemiLift behandeling laten uitvoeren als ik een hysterectomie heb gehad?

Ja, de FemiLift behandeling kan worden uitgevoerd.

Kan ik de FemiLift laten uitvoeren als daarvoor een vaginale chirurgische ingreep heeft plaats gevonden om een verzakking te verhelpen?

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Echter, wanneer er een matje is gebruikt om de verzakking te ondersteunen, kan de gynaecoloog ervoor kiezen om de FemiLift af te raden.

Hoe lang na de bevalling moet ik wachten voordat ik de FemiLift behandeling kan ondergaan?

Na een vaginale geboorte, is het raadzaam zijn om 3 maanden te wachten om ervoor te zorgen dat alle littekens van scheuren of inknippen een kans hebben gehad om te genezen en het vaginale weefsel natuurlijk hersteld is.

Kan ik de FemiLift behandeling laten uitvoeren terwijl ik borstvoeding geef?

Ja, het is mogelijk om gebruik te maken van de behandeling wanneer je borstvoeding geeft.

Is de behandeling pijnlijk voor mijn clitoris?

Nee, de zenuwen van de clitoris liggen veilig en relatief niet in buurt van het te behandelen gebied; er is dus geen risico voor de clitoris.

Start typing and press Enter to search