Femilift

Ervaar je uiteenlopende vaginale klachten? Wij begrijpen dat vaginale droogheid, (stress)incontinentie, seksuele ongemakken of verslapping van de vagina tot veel ongemak en onzekerheid kunnen leiden. De gevolgen kunnen groot zijn. Gelukkig voor jou bieden wij een effectieve oplossing om jouw klachten verminderen: een Femilift. De Femilift laserbehandeling is dé innovatieve laserbehandeling voor een verstrakking van de vaginawand. Het is effectief, snel en nagenoeg pijnloos. Ben je benieuwd of een Femilift een passende behandeling voor jou is? Plan een vrijblijvend consult in met onze specialisten.

Inhoudsopgave 

 1. Wat is een Femilift? 
 2. Wanneer kom ik in aanmerking voor een Femilift?
 3. Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een Femilift? 
 4. De Femilift laserbehandeling in 5 stappen
 5. Femilift ervaringen
 6. Dit zijn de specialisten van Clinic 63
 7. Veelgestelde vragen over de Femilift

Wat is een FemiLift?

 Femilift is een moderne en veelzijdige laserbehandeling. Het verhelpt uiteenlopende vaginale klachten bij vrouwen. De geavanceerde lasertechnologie draagt bij aan vaginale verjonging en verbetering van de vaginale gezondheid. Stressincontinentie, vaginale droogheid en seksueel ongemak kunnen met een Femilift worden verholpen. Een effectief alternatief voor chirurgische ingrepen.

Tijdens de behandeling geeft de laser gecontroleerde pulsen van warmte-energie af. Deze dringen door in de huid, waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Dit zijn belangrijke stoffen om de elasticiteit en kracht van je vagina te herstellen. Daarnaast helpen ze ook om overige vaginale klachten te verhelpen. De behandeling is snel, pijnloos en effectief.

Voordelen Femilift

Veel vrouwen gingen je voor en hebben gekozen voor een Femilift. Het is een effectieve behandeling en biedt verschillende voordelen, namelijk:

 • Verbeterde vaginale stevigheid en elasticiteit. De behandeling helpt bij het verstrakken van je vaginale weefsels. Elastine en collageen worden aangemaakt en zorgen voor een verbeterde vaginale stevigheid.
 • Verminderde (stress)incontinentie. Doordat de vaginawand wordt versterkt, helpt Femilift bij het verminderen van incontinentie. Je krijgt namelijk een betere controle over je blaas.
 • Verhoogd seksueel genot: Door de vaginale weefsels te verjongen en droogheid te verhelpen, kan het leiden tot een verbeterd seksueel genot.
 • Niet chirurgisch en minimaal ingrijpend. Er is geen operatie nodig om resultaten te behalen. Met een handige laser ervaar je geen pijn tijdens de behandeling. Daarnaast heb je ook geen last van een lange hersteltijd of vervelende bijwerkingen.
 • Korte behandeltijd. Een Femilift duurt slechts 15-30 minuten. Deze wordt 3 keer herhaald om de beste resultaten te behalen.

Nadelen Femilift

De Femilift heeft veel voordelen. Echter is het ook belangrijk om de nadelen in je overweging mee te nemen. Nadelen van de laserbehandeling zijn:

 • Meerdere behandelingen nodig. Voor optimale resultaten zijn gemiddeld 3 Femilift herhaalbehandelingen nodig. De behandeling zelf neemt slechts 15-30 minuten in beslag, maar moet wel meerdere keren worden uitgevoerd. Je zult hiervoor tijd moeten vrijmaken.
 • Wordt vaak niet vergoed. De Femilift behandeling is kostbaar en wordt in de meeste gevallen niet vergoed door een zorgverzekeraar. Ook zijn meerdere behandelingen nodig, waardoor de kosten kunnen oplopen.
 • Niet geschikt voor iedereen. Over het algemeen geldt dat je als vrouw vrij eenvoudig in aanmerking komt voor een Femilift. Geef je borstvoeding, ben je of wil je op korte termijn zwanger worden of heb je andere gezondheidsproblemen? Dan kan het zijn dat je niet in aanmerking voor een behandeling komt.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Femilift?

Een Femilift laserbehandeling is erg effectief voor vrouwen met verschillende klachten. Heb je bijvoorbeeld last van urineverlies, een droge vagina en verslapping? Dan kom je in aanmerking voor een Femilift laserbehandeling. De versterking met collageen biedt een oplossing voor verschillende levensfases; of het nu kom door veroudering, een recente bevalling of door de menopauze.

Door het collageen herstelt de vaginawand en bevordert de bloedsomloop. Ook kan de vagina laseren een uitkomst bieden wanneer je op zoek bent naar een verbeterde continentie.  De Femilift verstevigt  en vernauwt namelijk de vaginawand. Hierdoor wordt je urinebuis beter ondersteund en je bekkenbodem versterkt.

Ook wanneer je op zoek bent naar een effectieve laserbehandeling voor het verhogen van seksueel genot, is Femilift een uitkomst. De laserbehandeling zorgt er niet alleen voor dat de vaginawand herstelt, maar ook verstrakt en verstevigt. De vagina voelt een stuk nauwer aan. Het gevoel bij seks wordt een stuk intenser en zal positieve seksuele prikkels met zich meebrengen!

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een Femilift?

Het is niet mogelijk om een Femilift te laten uitvoeren op het moment dat je menstrueert. Daarnaast raden wij je aan om geen gebruik te maken van een Femilift, als je zwanger bent of de wens hebt om binnen twee jaar zwanger te raken. Het effect van de Femilift kan namelijk 24 maanden of langer aanhouden.

Heb je last van endometriose? Dan kun je enkel een Femilift ondergaan wanneer je last hebt van een diepe pijn in je bekken tijdens het vrijen. Uiteraard is het verstandig om contact op te nemen met jouw arts en jouw medische conditie te bespreken. Daarnaast heb je voorafgaand aan de behandeling altijd een consult met onze chirurg.

De Femilift laserbehandeling in 5 stappen:

Wil je graag weten hoe een Femilift behandeling precies in zijn werk gaat? In het volgende stappenplan leggen we stap voor stap uit welke voorbereidingen je kunt treffen, hoe de behandeling plaatsvindt en welke nazorg erbij komt kijken. Zo weet je precies welke stappen je kunt ondernemen om van vaginale klachten af te komen.

 1. Consult

Voorafgaand aan een Femilift laserbehandeling vindt altijd een consult plaats. Samen met de arts bespreek je jouw medische geschiedenis en huidige medicijngebruik. Ook worden je eventuele klachten en symptomen in kaart gebracht. Om de geschiktheid voor de behandeling te bepalen, kan er ook een lichamelijk onderzoek plaatsvinden.

 Als dat eenmaal is bepaald, leggen we de procedure stap voor stap aan je voor. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Verder worden de verwachtingen van de behandeling met je doorgenomen. Welke resultaten kun je verwachten? En welke mogelijke risico’s en bijwerkingen kunnen optreden? Uiteraard heb je tijdens dit consult ook alle mogelijkheid om vragen te stellen.

2. Voorafgaand aan de behandeling

Belangrijk is om een uitstrijkje op te vragen bij de huisarts en deze mee te nemen naar de afspraak. Je kunt deze ook later te sturen, zolang dit maar voorafgaand aan de behandeling gebeurt. Zijn de waardes niet goed? Dan mag je niet worden behandeld.

Voor het gemak en de gevoeligheid van de vagina kan het fijn zijn om comfortabele kleding te dragen op de dag van de behandeling. Ook is het belangrijk om eventuele crèmes en lotions op het vaginale gebied te vermijden.

Een Femilift is niet volledig pijnloos en kan gevoelig zijn. De ingang van de vagina is namelijk erg gevoelig. De laser wordt echter wel via deze weg ingebracht. Daarom wordt voorafgaand aan de behandeling een verdovende spray aangebracht. Deze spray helpt om de grootste gevoeligheid tijdens de behandeling te verminderen.

3. De behandeling zelf

De Femilift laserbehandeling voeren we binnen onze kliniek al 30 jaar uit met een professionele laser probe. Deze CO2-laser is zeer veilig in gebruik en is erg effectief gebleken bij veel toepassingen, waaronder gynaecologie. Onze ervaren artsen weten precies hoe ze met deze laser moeten omgaan.

Tijdens de Femilift laserbehandeling wordt de laser probe tot aan de baarmoederhals ingebracht. De laser maakt vervolgens gecontroleerde pulsen van warmte-energie, die tot wel 0,5 mm van de huid bereiken. De laser probe draaien we 360 graden rond. Zo behandelen we de gehele vaginawand voor 15-30 minuten.

De impulsen van de laser bereiken de vezels in de diepe huidlaag. De warmte stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in je huid. Deze stoffen zijn belangrijk voor de versterking en verstrakking van het vaginale weefsel. Zo wordt de jeugdige staat van je vagina hersteld en worden klachten verlicht.

 4. Het resultaat

Een Femilift verbetert de vaginale elasticiteit en vermindert droogheid. Veel vrouwen ervaren al bij de tweede behandeling aanzienlijke verlichting. Voor het beste resultaat hanteren wij een behandelprotocol van gemiddeld 3 behandelingen. Daarbij houden we een interval van 4-6 weken aan. Op deze manier krijgt de vaginawand voldoende tijd om te herstellen van de eerdere behandeling.

5. Nazorg

Na een Femilift laserbehandeling is nazorg erg belangrijk. De behandeling is over het algemeen pijnloos. Je kunt achteraf alleen een beetje last hebben van een branderig gevoel, maar je ervaart geen pijn. Je bent daarom vrij om dagelijks activiteiten op te pakken. Echter raden we aan om intensieve oefeningen de eerste 3 dagen na de behandeling te verminderen.

Ook is het raadzaam om geslachtsgemeenschap en penetratie door bijvoorbeeld een tampon de eerste 5 dagen van het behandeltraject uit te stellen. Ook draagt persoonlijke hygiëne met water en milde zeep bij aan een snel herstel. Met beide manieren voorkom je eventuele beschadiging of infectie van je vagina.

Dit zijn de specialisten van Clinic 63

Bij Clinic 63 zijn er meerdere specialisten die een Femilift kunnen uitvoeren. Zij doen er alles aan om de beste resultaten te behalen

Dr. Sameer Rana

Cosmetisch arts BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary

Premium Cosmetisch arts BIG: 09911187401

Drs. Stephanie Maziers

Cosmetisch arts BIG: 79928153701

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragen over? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Femilift is een effectieve behandeling met laserenergie om de kracht en elasticiteit van de vagina te verbeteren. Het wordt toegepast om uiteenlopende klachten te behandelen, waaronder vaginale droogheid, verslapping van de vagina, (stress)incontinentie en seksuele ongemakken.

Bij een Femilift behandeling maken we gebruik van een CO2-laser om gecontroleerde warmtepulsen af te geven aan het vaginale weefsel. Deze energie stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Deze stoffen herstellen, vestigen en verstrakken de vaginale wanden.

De Femilift is over het algemeen niet pijnlijk en goed te verdragen. Er zijn enkele mensen die licht ongemak of warmte tijdens de behandeling ervaren. Om het ongemak te verzachten, wordt een verdovende spray aangebracht.

 Binnen Clinic 63 zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig om het beste resultaat te behalen. Al na 2 behandelingen zul je effecten kunnen opmerken. Tijdens de behandelingen hanteren we een interval van 4-6 weken.

De eerste Femilift behandeling kost bij Clinic 63 €750,-. Voor vervolgbehandelingen betaal je €500,-. Je hebt ook de mogelijkheden om een pakket met 3 behandelingen te kopen. Je betaalt dan €1500. Daarbij betaal je ook eenmalig voor de aanschaf van een eigen opzetstuk van €125,-.

Heb je meer vragen over een FemiLift?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle