Oorlel correctie

Heb je last van grote oorlellen en wil je dit laten corrigeren? Of heb je last van een uitgescheurde oorlel door een oorbel? Dit kunnen wij gemakkelijk verhelpen met een oorlel correctie. Het is een relatief kleine ingreep met een snel herstel! 

Wat is een oorlel correctie?

Een oorlel correctie kan vanwege 2 redenen worden uitgevoerd: het kan een herstel correctie zijn door een uitgescheurde oorlel of een verkleining van de oorlel doordat de grote hiervan je stoort. Grote oorlellen kunnen door verschillende oorzaken komen. Zo kan dit erfelijk bepaald zijn, dit kan komen door het dragen van zware oorbellen of door het verouderingsproces. Wat je wensen ook zijn, een corrigerende operatie aan de oorlellen kan bij Clinic63 uitgevoerd worden.

Oriënterende fase met betrekking tot een oorlel correctie

Ben je aan het overwegen om eventueel een oorlel correctie te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan wanneer je een weloverwogen beslissing hebt gemaakt de ingreep worden ingepland. Je komt hiervoor op een ander moment terug in de kliniek.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een oorlel correctie?

Een oorlel correctie wordt uitgevoerd wanneer je oorlellen zijn uitgerekt door te zware oorbellen, ingescheurd zijn of te groot zijn en je ze vanwege cosmetische redenen wil laten verkleinen.

Voorbereiding op een oorlel correctie

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor oorlel correctie. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken.

Hoe verloopt de behandeling?

Zodra je voor de ingreep van de oorlel correctie komt, worden de oorlellen eerst gedesinfecteerd. Hierna zal de arts het teveel aan huid van de oorlellen aftekenen. De oorlellen worden daarna plaatselijk verdoofd. Hierdoor zal je niks van de ingreep voelen. Het stukje huid zal hierna worden weg gehaald en dicht worden gehecht waardoor je weer tevreden bent over de vorm of de grote van je oorlellen. Een oorlel correctie neemt ongeveer drie kwartier in beslag.

Herstel en nazorg oorlel correctie

Het kan zijn dat je oorlellen na de correctie wat trekkerig en beurs aanvoelen. Er kunnen blauwe plekken ontstaan en dis kan een vervelend gevoel geven. Dit is maar van tijdelijke aard en zal na vijf tot tien dagen weg getrokken zijn. Je oorlellen kunnen daarnaast wat gevoelloos aanvoelen.

Iedere chirurgische ingreep heeft een hersteltijd, zo ook een oorlel correctie. In principe kun je veel dagelijkse activiteiten weer snel oppakken maar een paar weken nog even met zware inspanning en sporten.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. 

Wij raden het aan om 2 weken voor de ingreep en gedurende het herstelproces te stoppen met roken. Roken zorgt voor meer risico op complicaties en een slechte wondgenezing.

Risico en complicaties

Het kan zijn dat er zwellingen, blauwe plekken en bloeduitstortingen optreden na de behandeling. Dit is een normale reactie en trekt na enkele dagen weg. Het kan zijn dat je licht bloedverlies hebt na de ingreep, ook dit is niet zorgwekkend. In een zeer zeldzaam geval kan er keloidvorming en eventueel gevoelsverlies van de oorlel ontstaan. Alle risico’s en bijwerkingen worden tijdens het consult uitgebreid besproken.

Onze specialisten

Dr. Sameer Rana

Cosmetisch arts BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary

Premium Cosmetisch arts BIG: 09911187401

Drs. Stephanie Maziers

Cosmetisch arts BIG: 79928153701

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragen over? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Je mag na 6 maanden weer oorbellen gaatjes laten schieten en oorbellen dragen.

Ja dat is mogelijk. Er zijn veel verschillende technieken die worden gebruikt bij een oorlel correctie. De arts kan de gescheurde delen door een kleine insnijding weer aan elkaar hechten.

Ja dat kan. Een oorlel correctie kan plaats vinden vanwege verschillende redenen, zo ook wanneer je oorlellen naar jouw mening “te groot” zijn.

Een oorlel correctie duurt gemiddeld drie kwartier.

De prijs van een oorlel correctie vind je hier.

Heb je meer vragen over een oorlel correctie?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle