Oorlelcorrectie

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Oorlel correctie

Oorlelcorrectie

Heb je last van grote oorlellen en wil je dit laten corrigeren? Of heb je last van een uitgescheurde oorlel door een oorbel? Dit kunnen wij gemakkelijk verhelpen met een oorlelcorrectie. Het is een relatief kleine ingreep met een snel herstel!

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een oorlelcorrectie?

Een oorlelcorrectie kan vanwege 2 redenen worden uitgevoerd: het kan een herstel correctie zijn door een uitgescheurde oorlel of een verkleining van de oorlel doordat de grote hiervan je stoort. Grote oorlellen kunnen door verschillende oorzaken komen. Zo kan dit erfelijk bepaald zijn, dit kan komen door het dragen van zware oorbellen of door het verouderingsproces. Wat je wensen ook zijn, een corrigerende operatie aan de oorlellen kan bij Clinic63 uitgevoerd worden.

Oriënterende fase met betrekking tot een oorlelcorrectie

Ben je aan het overwegen om eventueel een oorlelcorrectie te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan wanneer je een weloverwogen beslissing hebt gemaakt de ingreep worden ingepland. Je komt hiervoor op een ander moment terug in de kliniek.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een oorlelcorrectie?

Een oorlelcorrectie wordt uitgevoerd wanneer je oorlellen zijn uitgerekt door te zware oorbellen, ingescheurd zijn of te groot zijn en je ze vanwege cosmetische redenen wil laten verkleinen.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Voorbereiding op een oorlelcorrectie

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor oorlelcorrectie. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken.

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Hoe verloopt de behandeling?

Zodra je voor de ingreep van de oorlelcorrectie komt, worden de oorlellen eerst gedesinfecteerd. Hierna zal de arts het teveel aan huid van de oorlellen aftekenen. De oorlellen worden daarna plaatselijk verdoofd. Hierdoor zal je niks van de ingreep voelen. Het stukje huid zal hierna worden weg gehaald en dicht worden gehecht waardoor je weer tevreden bent over de vorm of de grote van je oorlellen. Een oorlel correctie neemt ongeveer drie kwartier in beslag.

Oorlel correctie

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Oorlel correctie

Herstel en nazorg oorlelcorrectie

Het kan zijn dat je oorlellen na de correctie wat trekkerig en beurs aanvoelen. Er kunnen blauwe plekken ontstaan en dis kan een vervelend gevoel geven. Dit is maar van tijdelijke aard en zal na vijf tot tien dagen weg getrokken zijn. Je oorlellen kunnen daarnaast wat gevoelloos aanvoelen. Iedere chirurgische ingreep heeft een hersteltijd, zo ook een oorlelcorrectie. In principe kun je veel dagelijkse activiteiten weer snel oppakken maar een paar weken nog even met zware inspanning en sporten.

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVC
Beoordeeld met een 8,7

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. Wij raden het aan om 2 weken voor de ingreep en gedurende het herstelproces te stoppen met roken. Roken zorgt voor meer risico op complicaties en een slechte wondgenezing.

Risico en complicaties

Het kan zijn dat er zwellingen, blauwe plekken en bloeduitstortingen optreden na de behandeling. Dit is een normale reactie en trekt na enkele dagen weg. Het kan zijn dat je licht bloedverlies hebt na de ingreep, ook dit is niet zorgwekkend. In een zeer zeldzaam geval kan er keloidvorming en eventueel gevoelsverlies van de oorlel ontstaan. Alle risico’s en bijwerkingen worden tijdens het consult uitgebreid besproken.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Kan ik na een oorlelcorrectie weer oorbellen dragen?

Je mag na 6 maanden weer oorbellen gaatjes laten schieten en oorbellen dragen.

Is het mogelijk om de gescheurde delen van mijn oorlel weer aan elkaar te krijgen?

Ja dat is mogelijk. Er zijn veel verschillende technieken die worden gebruikt bij een oorlelcorrectie. De arts kan de gescheurde delen door een kleine insnijding weer aan elkaar hechten.

Is een oorlelcorrectie ook geschikt om oorlellen te verkleinen?

Ja dat kan. Een oorlelcorrectie kan plaats vinden vanwege verschillende redenen, zo ook wanneer je oorlellen naar jouw mening “te groot” zijn.

Hoe lang duurt een oorlelcorrectie?

Een oorlelcorrectie duurt gemiddeld drie kwartier.

Hoeveel kost een oorlelcorrectie?

De prijs van een oorlelcorrectie vind je hier.

Heb je meer vragen over een oorlelcorrectie?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!