Liplift

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Liplift chirurgisch

Liplift

Vind je de ruimte tussen je neus en je bovenlip te groot? Of wil je graag je bovenlip liften zodat deze minder naar binnen valt? Dan kan een chirurgische liplift geschikt voor je zijn. Tijdens een chirurgische liplift wordt een stukje huid vlak onder je neus weg genomen, hierdoor wordt de afstand tussen je neus en je lippen kleiner.

Daarnaast kan je bovenlip omhoog worden gelift waardoor deze optisch groter lijkt. Hierdoor krijg je het effect van een lipfiller maar dan met een blijvend resultaat.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat houdt een chirurgische liplift in?

Wanneer je de tussenruimte van je neus naar je lippen te groot vindt, kan dit met een liplift worden verkleind. Er wordt dan operatief een klein stukje huid vlak onder de neus weg genomen. Daarbij is het een bijkomend effect dat de bovenlip meer gelift wordt waardoor deze meer naar buiten komt te staan, dit zorgt ervoor dat de bovenlip voller lijkt. Het voordeel van een chirurgische liplift is dat het resultaat blijvend is.

Een liplift wordt ook wel een vlinderlift of butterfly lift genoemd. Dit komt doordat de huid vlak onder de neusvleugels verwijdert wordt waardoor het stukje huid wat weggenomen wordt op de vorm van een vlinder lijkt.

Dit is een speciale techniek die door weinig artsen in Nederland wordt uitgevoerd, bij Clinic63 zijn we gespecialiseerd in deze techniek en voeren wij deze behandeling met regelmaat uit.

Oriënterende fase met betrekking tot een chirurgische liplift

Ben je aan het overwegen om eventueel een chirurgische liplift uit te laten voeren? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 ben je altijd van harte welkom voor een gratis adviesgesprek met een van onze gespecialiseerde artsen.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Indien de arts denkt dat de ingreep geschikt voor je is, kan de operatie worden ingepland op een andere dag.

Het consultgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Zo zit je nergens aan vast en kun je altijd nog anders beslissen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een chirurgische liplift?

Een chirurgische liplift wordt alleen uitgevoerd wanneer de arts denkt dat er voldoende ruimte is en de liplift past bij jouw wensen. De arts beoordeelt dit tijdens een gratis consult.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een chirurgische liplift?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om de lip te liften. Wanneer de ruimte tussen je neus en je lippen te klein is, zal de arts de chirurgische liplift niet aanraden. Eventuele alternatieve behandelingen zijn een liplift met Botox of een filler behandeling, daarnaast kan een Aptos draadlift uit worden gevoerd indien je hiervoor geschikt bent. De arts zal je uitgebreid over de behandelmogelijkheden informeren tijdens een consult.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Voorbereiding op een chirurgische liplift

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend werken. De kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen. Deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Arnioca tabletten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Daarnaast adviseert Clinic63 om tijdig te stoppen met roken (gebruik daarnaast ook geen nicotine pleisters of kauwgom). Nicotine en roken zorgt namelijk voor een slechtere wondgenezing na de operatie.

Chirurgische liplift: voor en na foto’s

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling wordt ingepland na een consult gesprek. Aanvankelijk wordt de behandeling uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Algehele narcose heeft een grotere impact op je lichaam en dit gaat gepaard met grotere risico’s op complicaties. Kortom: lokale verdoving zorgt voor minder impact op het lichaam en minder risico’s.

Wanneer je komt voor de ingreep wordt het gebied eerst gedesinfecteerd en het stukje huid wat de arts zal verwijderen wordt afgetekend. Hierna wordt het gebied lokaal verdoofd en zal de arts vlak onder de neus het overschot aan huid verwijderen. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na 1 à 2 weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Als laatste wordt er na 3 maanden nog een controle afspraak ingepland.

Liplift chirurgisch

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Liplift chirurgisch

Nazorg & herstel

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de ingreep niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVC
Beoordeeld met een 8,7

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. Daarnaast moet je een goede zonnebescherming gaan smeren op het litteken na genezing. Houdt het zoveel mogelijk uit de zon en ga niet onder de zonnebank voor een optimaal resultaat.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Is er een litteken zichtbaar na een chirurgische liplift?

Het kan zijn dat er een klein litteken ontstaat vlak onder de neus na de ingreep. In veel gevallen zal dit amper tot niet opvallen. Ook al wordt een liplift altijd door deskundige en ervaren artsen uitgevoerd met de beste zorg, hebben wij geen invloed op de wondgenezing van jouw lichaam. Hierdoor kan Clinic63 niet garanderen dat er geen litteken zichtbaar zal zijn na de ingreep. Wij raden daarom sterk aan om litteken crème te smeren na de ingreep.

Hoe lang duurt de ingreep van een liplift?

Voor de ingreep zelf plannen wij ongeveer 45 minuten. De arts beoordeelt de precieze tijdsindicatie tijdens een consult.

Hoe lang is het genezingsproces?

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe snel je lichaam geneest. Na een week kun je alle lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. Gemiddeld duurt het totale genezingsproces 6 weken en duurt het een jaar voordat je het definitieve eindresultaat hebt.

Hoe lang moet ik vrij nemen van mijn werk?

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Ieder lichaam geneest op zijn eigen manier. De ene persoon is na een week hersteld waar sommige pas na 3 weken hersteld zijn. Daarnaast is het afhankelijk van welk beroep je uitvoert. Bij een zitberoep kun je gemiddeld na een week weer aan de slag terwijl je bij fysiek inspannend werk beter langer vrij kunt nemen. De arts kan je hierin een duidelijk en leidend advies geven.

Heb je meer vragen over een chirurgische liplift?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!