Liplift chirurgisch

Vind je de ruimte tussen je neus en je bovenlip te groot? Of wil je graag je bovenlip liften zodat deze minder naar binnen valt? Dan kan een chirurgische liplift geschikt voor je zijn. Tijdens een chirurgische liplift wordt een stukje huid vlak onder je neus weg genomen, hierdoor wordt de afstand tussen je neus en je lippen verkleint. Daarnaast kan je bovenlip omhoog worden gelift waardoor deze optisch groter lijkt. Hierdoor krijg je het effect van een lipfiller maar dan met een blijvend resultaat.

Wat houdt een chirurgische liplift in?

Wanneer je de tussenruimte van je neus naar je lippen te groot vindt, kan dit met een liplift verkleind worden. Er wordt dan operatief een klein stukje huid vlak onder de neus weg genomen. Een bijkomend effect is dat de bovenlip meer gelift wordt waardoor deze meer naar buiten komt te staan, dit zorgt ervoor dat de bovenlip voller lijkt. Het voordeel van een chirurgische liplift is dat het resultaat blijvend is.

Een liplift wordt ook wel een vlinderlift of butterfly lift genoemd. Dit komt doordat de huid vlak onder de neusvleugels verwijdert wordt waardoor het stukje huid wat weggenomen wordt op de vorm van een vlinder lijkt. Dit is een speciale techniek die door weinig artsen in Nederland wordt uitgevoerd, bij Clinic63 zijn we gespecialiseerd in deze techniek.

Oriënterende fase met betrekking tot een chirurgische liplift

Ben je aan het overwegen om eventueel een chirurgische liplift uit te laten voeren? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan (indien de arts denkt dat de ingreep geschikt voor je is) de operatie worden ingepland op een andere dag.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een chirurgische liplift?

Een chirurgische liplift wordt alleen uitgevoerd wanneer de arts denkt dat er voldoende ruimte is en de liplift past bij jouw wensen. De arts beoordeelt dit tijdens een gratis consult.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een chirurgische liplift?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om de lip te liften. Wanneer de ruimte tussen je neus en je lippen te klein is, zal de arts de chirurgische liplift niet aanraden. Eventuele alternatieve behandelingen zijn een liplift met Botox of een filler behandeling, daarnaast kan een Aptos draadlift uit worden gevoerd indien je hiervoor geschikt bent. De arts zal je uitgebreid over de behandelmogelijkheden informeren tijdens een consult.

Voorbereiding op een chirurgische liplift

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden voornamelijk aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Daarnaast adviseert Clinic63 om tijdig te stoppen met roken (gebruik daarnaast ook geen nicotine pleisters of kauwgom). Nicotine en roken zorgt namelijk voor een slechtere wondgenezing na de operatie.

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling wordt ingepland na een consult gesprek. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Algehele narcose heeft een grotere impact op je lichaam en dit gaat gepaard met grotere risico’s op complicaties. Lokale verdoving zorgt hierdoor voor minder impact op het lichaam en minder risico’s.

Wanneer je komt voor de ingreep wordt het gebied eerst gedesinfecteerd en het stukje huid wat de arts zal verwijderen wordt afgetekend. Hierna wordt het gebied lokaal verdoofd en zal de arts vlak onder de neus het overschot aan huid verwijderen. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na 1 à 2 weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

Nazorg en herstel

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de ingreep niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. Daarnaast moet je een goede zonnebescherming gaan smeren op het litteken na genezing. Houdt het zoveel mogelijk uit de zon en ga niet onder de zonnebank voor een optimaal resultaat.

Onze artsen

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Het kan zijn dat er een klein litteken ontstaat vlak onder de neus na de ingreep. In veel gevallen zal dit amper tot niet opvallen. Ook al wordt een liplift altijd door deskundige en ervaren artsen uitgevoerd met de beste zorg, hebben wij geen invloed op de wondgenezing van jouw lichaam. Hierdoor kan Clinic63 niet garanderen dat er geen litteken zichtbaar zal zijn na de ingreep. Wij raden daarom sterk aan om litteken crème te smeren na de ingreep.

Voor de ingreep zelf plannen wij ongeveer 45 minuten. De arts beoordeelt de precieze tijdsindicatie tijdens een consult.

Bij Clinic63 werken wij enkel met plaatselijke verdoving. Algehele narcose is bij Clinic63 niet mogelijk. Wij verkiezen plaatselijke verdoving boven algehele narcose, omdat een algehele narcose gepaard gaat met te grote risico’s die niet nodig zijn bij deze ingreep.

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe snel je lichaam geneest. Na een week kun je alle lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. Gemiddeld duurt het totale genezingsproces 6 weken en duurt het een jaar voordat je het definitieve eindresultaat hebt.

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren. Ieder lichaam geneest op zijn eigen manier. De ene persoon is na een week hersteld waar sommige pas na 3 weken hersteld zijn. Daarnaast is het afhankelijk van welk beroep je uitvoert. Bij een zitberoep kun je gemiddeld na een week weer aan de slag terwijl je bij fysiek inspannend werk beter langer vrij kunt nemen. De arts kan je hierin een duidelijk en leidend advies geven.

Heb je meer vragen over een chirurgische liplift?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze kliniek bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl, whatsapp ons via de whatsapp knop of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle