Aptos draadlift

De Aptos draadlift behandeling is effectief voor huidverstrakking en huidverjonging. Met behulp van veilige oplosbare hechtdraadjes met kegeltjes wordt de huid op een subtiele manier gelift. Deze behandeling kan ingezet worden op plekken waar de huid verslapt is zoals de onderkin, hals of wenkbrauwen. Het kan daarnaast ook gebruikt worden om bijvoorbeeld de neus of de wenkbrauwen te liften.

Wat is een draadlift?

Een draadlift is een zeer effectieve en revolutionaire behandeling waarmee de huid verstrakt en gelift wordt zonder dat hier een operatie zoals aan klassieke facelift voor nodig is. Aptos draden zijn een soort hechtdraden die met een canule onder de huid worden aangebracht. In de huid zorgen de draden voor elastine en collageen aanmaak. Elastine is een eiwit dat voorkomt in bindweefsel en het zorgt ervoor dat de huid terugkeert naar zijn of haar oorspronkelijke vorm en de huid zijn stevigheid behoudt. Collageen is ook een eiwit dat zich van nature in ons lichaam bevindt en verantwoordelijk is voor de stevigheid van je huid.Naarmate je ouder wordt, maakt de huid minder elastine en collageen aan waardoor de huid verslapt raakt.

De Aptos draden worden onder de huid geplaatst en hebben kleine haakjes waardoor de huid strak getrokken wordt. Naast deze directe lift zorgen de draden ervoor dat je huid collageen en elastine aan gaat maken waardoor je ook een natuurlijke lift zal krijgen. Een draadlift geeft gemiddeld een lang resultaat. Aptos draden zijn een vorm van hechtdraden en lossen vanzelf op onder de huid. De draden zullen gemiddeld na 18 maanden oplossen, dit verschilt per persoon. Het resultaat van de collageen en elastine aanmaak zal langer zichtbaar zijn, dit kan enkele jaren mee gaan.

Oriënterende fase met betrekking tot een Aptos draadlift

Ben je aan het overwegen om eventueel een Aptos draadlift te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan een Aptos draadlift vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan de ingreep worden ingepland. Hiervoor kom je dus op een ander moment terug naar de kliniek.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een Aptos draadlift?

 Wanneer je last hebt van huidverslapping kun je in aanmerking komen voor een Aptos draadlift. De Aptos draadlift wordt niet alleen uitgevoerd om de huid te liften bij huidverslapping, maar wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld de wenkbrauwen te liften wanneer je last hebt van laagstaande wenkbrauwen.

Alle behandelmogelijkheden zie je hier:

  • Huidverslapping
  • Facelift
  • Wenkbrauwlift
  • Strakkere kaaklijn
  • Neuslift

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een Aptos draadlift

Tijdens het consult beoordeelt de arts of je geschikt bent voor de Aptos draadlift, het advies van de arts is altijd leidend. Een Aptos draadlift wordt niet uitgevoerd wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Een Aptos draadlift is namelijk een cosmetische ingreep wat niet is toegestaan tijdens je zwangerschap en bij het geven van borstvoeding.

Consult & voorbereiding voor een Aptos draadlift

Een consult bij Clinic63 is altijd gratis. Een van onze deskundige artsen staat je graag tijdens dit consult te woord en zal luisteren naar jouw wensen. Een consult kun je gemakkelijk zelf online inplannen of je kunt bellen, whatsappen of mailen via onze contact pagina.

Tijdens het consult zal de arts luisteren naar je verhaal en bespreken wat het te verwachten resultaat zal zijn. De arts legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en waar je rekening mee dient te houden betreft de voor- en nazorg van de behandeling. Je medisch dossier wordt doorgenomen om je eventuele medicijnen gebruik te bespreken. Tot slot beantwoordt de arts al jouw vragen zodat jij met een gerustgesteld en veilig gevoel de behandeling kan ondergaan.

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor een Aptos draadlift. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Hoe verloopt de ingreep?

De behandeltijd van de ingreep duurt tussen de 30 en 60 minuten. Dit is afhankelijk van het gebied waarvoor je komt en de hoeveelheid draden die er nodig zijn.

Tijdens de behandeling worden er eerst voor foto’s gemaakt die in je medisch dossier worden geplaatst. Hierna wordt de huid gedesinfecteerd en de delen die gelift worden zal de arts aanstippen. Hierna wordt het gebied plaatselijk verdoofd zodat je weinig tot niets van de ingreep zal voelen. Nadat de verdoving is ingewerkt, wordt er een kleine incisie in de huid gemaakt. Met een canule worden de Aptos draden onder de huid aangebracht en de huid strak getrokken. De kleine incisie gaatjes worden dicht gemaakt met hechtpleisters. Doordat de incisie gaatjes zo klein zijn, zal er na de behandeling amper tot geen litteken zichtbaar zijn.

Waar moet je na een draadlift rekening mee houden

De nazorg van een Aptos draadlift kent enkele aspecten:

Wij raden het sterk af om zelf na de ingreep naar huis te rijden. Zorg er dus voor dat je begeleiding bij je hebt of iemand die je wegbrengt en ophaalt.

Je dient na de behandeling op je rug te slapen, de draden moeten zich namelijk gaan nestelen in de huid en mogen niet verplaatsen. Na drie tot vier weken zijn de draden genesteld in de huid en wordt er een controle afspraak ingepland met de arts.

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de Aptos draadlift niet bukken en/of zwaar tillen. Je mag na de behandeling geen massages of gezichtsbehandelingen inplannen tot na de controle afspraak.

De incisie gaatjes zijn erg klein maar wij raden het altijd aan om litteken crème te gebruiken wanneer deze dicht genezen zijn om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. 

Onze specialisten

Dr. Sameer Rana

Cosmetisch arts BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary

Premium Cosmetisch arts BIG: 09911187401

Drs. Stephanie Maziers

Cosmetisch arts BIG: 79928153701

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragen over? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

De kosten van de Aptos draadlift vind je hier. Het is afhankelijk van de hoeveelheid draden, het gebied, etc. Een precieze prijsopgave kan de arts maken tijden een gratis en vrijblijvend consult.

Het is bij Clinic63 niet mogelijk om een Aptos draadlift onder algehele narcose uit te laten voeren. Algehele narcose heeft grote impact op je lichaam wat niet nodig is bij deze ingreep, daarnaast komen er veel meer risico’s kijken bij algehele narcose dan bij plaatselijke verdoving.

De duur van een Aptos draadlift is afhankelijk van het het gebied en de hoeveelheid draden die je nodig hebt. Vaak duurt een ingreep tussen de 30 a 60 minuten.

 De hersteltijd van een draadlift verschilt per persoon. De meeste zwelling verdwijnt na een paar dagen. Daarna zal het langzaam verder afnemen en verdwijnt de zwelling na één á twee weken. Na drie tot vier weken zijn de draden genesteld in je huid en wordt er een controle afspraak gepland.

Hoe lang het resultaat blijft verschilt per persoon en is afhankelijk van je lichaam. Gemiddeld blijft het resultaat 3 tot 5 jaar.

Heb je meer vragen over een Aptos draadlift?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle