Lipolaser

Gratis advies op maat tijdens een kennismakingsgesprek

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Lipolaser

Lipolaser behandeling

Een nieuwere trend op het gebied van liposuctie; het laten uitvoeren van een lipolaser. Met een lipolaser wordt het vet vloeibaar gemaakt, waardoor de arts het vet gemakkelijk kan verwijderen wat resulteert in een strakkere huid. Bij een lipolaser maakt een chirurg gebruik van lasertechnologie die een speciale laserstraal heeft welke in gemakkelijk kan inwerken op cellen die vet bevatten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een lipolaser? Lees snel de extra informatie en neem contact met ons op!

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een lipolaser behandeling?

Een lipolaser behandeling kan worden ingezet voor voor twee doeleinden, namelijk het verwijderen van plaatselijke vetophopingen en het verstrakken van je huid. De lipolaser kan uit worden gevoerd met plaatselijke verdoving. Wat zo fijn is aan deze behandeling is dat de ingreep niet zoveel impact heeft op je lichaam, doordat je plaatselijk verdoofd wordt. Bovendien is de behandeling ook minder intensief dan de klassieke liposuctie, waarbij de herstelperiode veel langer is. De lipolaser zorgt voor collageen aanmaak waardoor je huid strakker en steviger wordt.

Oriënterende fase met betrekking tot een lipolaser

Ben je aan het overwegen om eventueel een lipolaser behandeling te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan de behandeling in principe direct worden uitgevoerd.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Wanneer kom ik in aanmerking voor een lipolaser behandeling?

Een lipolaser behandeling kan worden uitgevoerd wanneer je voldoende overtollig vetweefsel hebt om af te nemen. De arts beoordeelt dit tijdens het consult. De gebieden waar een lipolaser behandeling uitgevoerd kan worden:

• Kaaklijn;
• Onderkin;
• Bovenarmen;
• Maag;
• Buik;
• Lovehandles;
• Rug;
• Onderrug;
• Billen;
• Bovenbenen;
• Binnenkant knieën.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een lipolaser behandeling?

Een lipolaser behandeling kan enkel uitgevoerd worden wanneer er voldoende vetweefsel aanwezig is om te verwijderen. Wanneer je volgens de arts te weinig vetweefsel hebt, kan de behandeling niet worden uitgevoerd.

Daarnaast mag je geen lipolaser behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent en/of borstvoeding geeft. Dit komt voort uit het uitblijven van medische onderzoeken naar de veiligheid tijdens zwangerschap en/of borstvoeding, cosmetische behandelingen zoals een lipolaser behandeling zijn vanwege deze redenen niet toegestaan.

Lipolaser behandeling: voor en na foto’s

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Voorbereiding op een lipolaser behandeling

Voorafgaand aan een lipolaser behandeling wordt er altijd een gratis en vrijblijvend consult gesprek met de arts ingepland. Tijdens dit consult zal de arts je uitgebreid over de uitgevoerde stappen informeren. Alle vragen die je hebt, kun je tijdens het consult aan de arts stellen.

Voorafgaand aan de behandeling dien je met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Je dient rekening te houden met een hersteltijd van minimaal een week. Daarnaast dien je iemand mee te nemen wanneer je komt voor de behandeling, je mag zelf namelijk niet naar huis rijden!

Voorbereiding op een lipolaser behandeling

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Hoe verloopt de behandeling?

Een lipolaser behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Eerst wordt het probleemgebied gedesinfecteerd en afgetekend. Hierna wordt het gebied verdoofd. Na de verdoving wordt via een aantal kleine prikgaatjes de canule onderhuids ingebracht. De arts zal de canule onderhuids heen en weer bewegen, waarbij aan het uiteinde van de canule de fiber de warmte afgeeft. Deze warmte zorgt ervoor dat het vetweefsel wordt weggesmolten. Na de lipolaser wordt door middel van liposuctie het vetweefsel afgezogen. Door de laser zal de huid collageen aanmaken waardoor de huid strakker terug trekt.

Na de lipolaser behandeling

Na de lipolaser behandeling

Na de laserbehandeling kan er nog verdoving onder de huid zitten. Het gebied is daardoor nog wat gezwollen. Met een kleine hechting wordt het gaatje waar de lipolaser in is gegaan gehecht. Deze gaatjes zijn zo klein dat er vaak na de lipolaser behandeling amper tot geen litteken meer zichtbaar is. Er wordt een compressieverband aangebracht welke u minimaal een week dient te dragen. Let op: dit is afhankelijk van het gebied, de arts informeert u hierover.

Door de druk van het verband wordt de zwelling tegengegaan en een begin gemaakt aan het herstel. Na het verwijderen van het verband kunt u deze thuis nog een aantal dagen dragen om dit proces te bevorderen. De eerste dagen kan er sprake zijn van wat zwelling en blauwe plekken, die snel weer verdwijnen.

In de eerste weken na de behandeling zal de vetreductie al zichtbaar zijn, dit neemt wekelijks toe. De huidverstrakking treedt later op. Het definitieve eindresultaat is na drie tot zes maanden goed zichtbaar.

Herstel & resultaat lipolaser behandeling

Het herstel van een lipolaser behandeling duurt enige tijd, hier dient rekening mee gehouden te worden. Het behandelde gebied zal na de behandeling eerst op gaan zwellen en kan bloeduitstortingen vertonen. Na enkele dagen is er al een mooie verbetering te zien van het lichaam. De meeste zwellingen zijn na 4 weken weggetrokken. Het definitieve resultaat is na 3 tot 6 maanden te beoordelen.

Een gezonde levensstijl met een gezond eetpatroon en voldoende beweging dragen bij aan het maximale effect en resultaat van een lipolaser behandeling. Na 4 weken kunt u uw sportactiviteiten weer oppakken. Na de behandeling wordt geadviseerd om een post lipo-massage te nemen. Vanuit de kliniek kunnen wij u doorsturen naar massage organisaties waarmee wij samenwerken.

Risico’s & complicaties

De lipolaser behandeling is een beperkt invasieve ingreep. De insteekopeningen voor de canule hebben een minimale doorsnede. Desondanks is er een klein risico op het ontstaan van een infectie. Om dit te voorkomen zal er enkele dagen antibiotica voorgeschreven worden. Verder is er een klein risico op het ontstaan van brandwonden in de huid. Deze zullen spontaan in de meeste gevallen genezen.

Onze specialisten

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de lipolaser behandeling? Heb je er vragen over? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Wat kost een lipolaser behandeling?

De kosten van een lipolaser behandeling vind je hier. De prijs is afhankelijk van welk behandelgebied en welke behandelaar je kiest.

Wordt een lipolaser vergoed?

Een lipolaser behandeling wordt zelden vergoed. Enkel in medische gevallen kan er een beroep worden gedaan op een vergoeding (denk hierbij bijvoorbeeld aan de chronische aandoening lipoedeem). Het is belangrijk dat je dit altijd samen met de zorgverzekeraar regelt. Voor een vergoeding heb je namelijk eerst een medische indicatie nodig van een arts.

Het is belangrijk om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor de eisen. Vraag de arts om een verwijzing en laat de zorgverzekeraar deze goedkeuren. Wanneer dit niet gebeurt, heb je ook geen recht op een vergoeding.

Hoe lang moet ik vrij nemen van werk na een lipolaser behandeling?

Wij raden het aan om na de lipolaser behandeling minimaal een week vrij te nemen van werk. Je dient namelijk een week rust te nemen. Hierna kun je al je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Houdt er wel rekening mee dat er nog een kans is op aanwezigheid van blauwe plekken en bloeduitstortingen. Ieder lichaam geneest op zijn eigen manier, het kan voorkomen dat je lichaam langer de tijd nodig heeft om volledig te herstellen van de ingreep.

Hoe lang duurt een lipolaser behandeling?

De duur van een lipolaser behandeling is afhankelijk van het gebied. Er wordt altijd minimaal 60 minuten ingepland voor een behandeling, voor een grote zone zoals de buik wordt langer gepland.

Hoe lang blijft de zwelling aanhouden na een lipolaser behandeling?

De hersteltijd van een lipolaser verschilt per persoon. De meeste zwelling verdwijnt na 1 á 2 weken. De volledige hersteltijd duurt iets langer. Je dient er rekening mee te houden dat het definitieve eindresultaat vaak pas na een jaar zichtbaar is. Goede after lipo-massages en een gezonde levensstijl dragen bij aan het eindresultaat.

Mag ik zelf naar huis rijden na een lipolaser behandeling?

Nee het is niet toegestaan om zelf auto te rijden, je bent niet verzekerd wanneer je zelf gaat auto rijden na de ingreep.

Mag ik eten en drinken voor een lipolaser behandeling?

Doordat wij gebruik maken van plaatselijke verdoving mag je voor de ingreep gewoon eten en drinken.

Kan een lipolaser ook onder algehele narcose worden uitgevoerd?

Bij Clinic63 werken wij enkel met plaatselijke verdoving. Algehele narcose is bij Clinic63 niet mogelijk. Wij verkiezen plaatselijke verdoving boven algehele narcose omdat een algehele narcose gepaard gaat met te grote risico’s die niet nodig zijn bij deze ingreep. Plaatselijke verdoving heeft veel minder impact op het lichaam.

Heb je meer vragen over een lipolaser behandeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!