Schaamlipcorrectie

Iedere vrouw heeft binnenste en buitenste schaamlippen. Tijdens de pubertijd kunnen de binnenste schaamlippen groeien en wat groter worden dan de buitenste schaamlippen, dat is heel normaal en komt bij veel vrouwen voor. Het kan echter zijn dat de binnenste schaamlippen zo ver doorgroeien dat u er last van krijgt. Dan is een schaamlipcorrectie de oplossing!

Schaamlipcorrectie

Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen verkleind. Dit is een kleine ingreep maar kan voor een vrouw een groot verschil maken. Doordat de binnenste schaamlippen verkleind worden wordt het ook wel een schaamlipverkleining genoemd of labia minora verkleining. 

Indicaties
Een schaamlipcorrectie kan uitgevoerd worden vanwege verschillende redenen:
– Last tijdens lopen, sporten, fietsen of seks
– Last van strak zittende kleding of naden in kleding
– Om symmetrie terug te brengen in de schaamlippen
– Zelfverzekerder gevoel te geven wanneer het je belemmert in je zelfvertrouwen

De schaamlipcorrectie behandeling
Wij begrijpen dat een schaamlipcorrectie een gevoelig onderwerp is. Daarom heeft u voorafgaand een consult gesprek met de arts die u zal behandelen. Tijdens dit consult luistert de arts naar uw wensen, worden de mogelijkheden en het te verwachten resultaat besproken. Er worden medische vragen gesteld en bij wederzijdse goedkeuring kan de behandeling worden ingepland. 

Wanneer u langs komt voor de behandeling zal de arts eerst het overtollige weefsel wat verwijdert moet worden aftekenen. Na het aftekenen wordt het gebied lokaal verdoofd zodat u niks van de ingreep zal voelen. Wij opereren onder plaatselijke verdoving. Onze voorkeur ligt hierbij omdat plaatselijke verdoving veel minder impact heeft op uw lichaam en u zich na de operatie fitter voelt dan een gehele narcose. Wanneer de schaamlippen helemaal zijn verdoofd wordt het overtollige weefsel verwijdert. De clitoris en bezendingen blijven intact, de gevoeligheid van de erogene zone verandert dus niet. De bloedvaatjes worden dichtgebrand en de schaamlippen worden dicht gehecht.  Na de operatie kan er zwelling en wat bloedverlies optreden. Dit is een normale reactie. 

Resultaat
Zodra u een schaamlipcorrectie ondergaat moet u rekening houden met een hersteltijd. De schaamlippen zijn na de behandeling gezwollen en gespannen. Er kunnen ook blauwe plekken en bloeduitstortingen verschijnen. De schaamlippen kunnen iets nabloeden. Dit is heel normaal en trekt na een paar dagen weg. Na enkele maanden is het echte eindresultaat te zien. Door de verfijnde techniek zijn er vaak na de schaamlipcorrectie geen sporen te zien van de ingreep. 

Nazorg 
Doordat de schaamlippen en de vagina gezwollen kan zijn na de behandeling wordt het aangeraden om het gebied direct na de behandeling goed te koelen. Koelen met een icepack of een zwakje diepvrieserwten kan veel pijnklachten en zwellingen tegengaan. Na een schaamlipcorrectie vindt er altijd een controle afspraak bij de arts plaats na de behandeling.

Wat mag u niet doen na een schaamlipcorrectie
– Wij raden het sterk af om zelf auto te gaan rijden na een behandeling, zorg ervoor dat u iemand u naar huis brengt.
– De icepack mag er niet bloot op gehouden worden, hier moet altijd een gaasje of handdoek tussen zitten.
– Je mag niet sporten voor 6 weken
– Niet naar een sauna of onder de zonnebank voor minimaal 6 weken
– Je mag geen seks voor minimaal 6 weken

Risico’s en bijwerkingen
Na de behandeling voelen de schaamlippen beurs aan en zullen er blauwe plekken en/of bloeduitstortingen ontstaan. Dit is een normale reactie en trekt na enkele dagen weg. Er kunnen nabloedingen ontstaan, ook dit is niet zorgwekkend. Alle risico’s worden verder tijdens het consult besproken. Het is belangrijk om het gebied goed hygiënisch te houden om infectie te voorkomen. 

Wilt u graag meer informatie over de schaamlipcorrectie? Twijfel dan niet en neem contact met ons op 

Tel: 0880 157100
info@clinic63.nl 

Start typing and press Enter to search