Wanneer iemand kaal begint te worden, zijn er verschillende behandelingen tegen haaruitval die u kunt overwegen. Twijfelt u tussen micro haar pigmentatie en haartransplantatie? Beide behandelingen hebben zo hun voor- en nadelen. In dit artikel worden de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. Daarnaast wordt uitgelegd of u voor deze behandelingen in aanmerking komt en wat u van het resultaat mag verwachten.

Hoe werkt een haartransplantatie behandeling?

Bij een haartransplantatie worden haren getransplanteerd. De haren worden getransplanteerd van het gebied dat zich bevindt op het achterhoofd, ook wel het donorgebied genoemd. Het donorgebied bevat namelijk haar dat niet gevoelig is voor haaruitval. Wanneer deze ingreep wordt uitgevoerd, wordt meestal voor de FUE haartransplantatie methode gekozen. Tot ongeveer 10 jaar geleden koos men meestal voor de FUT haartransplantatie, waarbij een strip met huid wordt weggenomen. Omdat er dan altijd een litteken achterblijft op het achterhoofd, wordt deze behandeling tegenwoordig afgeraden. Bij de FUE haartransplantatie methode worden de haren één voor één uit het donorgebied verwijderd. De herstelperiode is hierdoor kort en er blijven geen zichtbare littekens achter.

Hoe werkt een micro haar pigmentatie behandeling?

Wanneer u kiest voor een micro haar pigmentatie behandeling, worden haarstoppels nagebootst. Deze haarstoppels worden gecreëerd door pigment in de huid in te brengen met een hele dunne naald. Er bestaan diverse micro haar pigmentatie klinieken in Nederland. Veel gebruikte termen voor deze behandeling zijn:

  • Micro haar pigmentatie
  • Micro hair pigmentation
  • Tricopigmentatie
  • Scalp pigmentatie
  • MHP behandeling

Welke behandeling past het beste bij u?

Wanneer u last heeft van haaruitval, kunt u dus kiezen voor verschillende soorten behandelingen. Meestal kiezen mensen eerst voor haargroeimiddelen. Nadat blijkt dat haargroeimiddelen niet het gewenste effect heeft, wordt er vaak gekozen voor een cosmetische ingreep of voor een haarwerk of pruik. Wanneer de micro haar pigmentatie behandeling wordt verkozen boven de haartransplantatie behandeling, is er meestal sprake van een donorgebied dat niet toereikend is voor een mooi haartransplantatie resultaat.

De twee belangrijkste voordelen van micro haar pigmentatie zijn dat de kosten lager zijn dan van een haartransplantatie en dat er direct resultaat is. Bij een haartransplantatie is het resultaat vaak pas optimaal na 9 tot 12 maanden. Een nadeel van de micro haar pigmentatie behandeling is dat het haar altijd erg kort moet worden gehouden. Daarom wordt er vaak gesproken van de micro haar pigmentatie shaven look of geschoren look.

Wat wordt er besproken tijdens het haartransplantatie consult?

Voordat u er voor kiest om een haartransplantatie behandeling te ondergaan, is het belangrijk dat u bij ons op consult komt. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kunt u uw wensen voorleggen en uitspreken wat uw verwachtingen van de behandeling zijn. Wij bieden diverse behandelingen aan welke kunnen zorgen voor een mooie en volle haardos. We geven u dan ook graag advies over de mogelijkheden betreffende deze behandeling.

 

Start typing and press Enter to search