Lipolaser behandeling

Naarmate men ouder wordt ontstaat er huidverslapping en ontstaat er volumeverlies. Na verloop van tijd kan deze verzakking onder de kaaklijn zichtbaar zijn en ontstaan de zogenaamde ‘’hamsterwangen’. Het gevolg is dat de kaaklijn niet meer mooi doorloopt. Met de lipolaser behandeling wordt onderhuids door middel van laserlicht via een  speciale fiber warmte afgegeven aan het vetweefsel, waardoor de vetcellen beschadigen en worden afgebroken. Daarnaast treedt er huidverstrakking op.

Een lipolaser is werkzaam voor twee doelen, namelijk het verwijderen van plaatselijke vetophopingen en het verstrakken van uw huid. De lipolaser wordt uitgevoerd met plaatselijke verdoving. Wat fijn is aan deze behandeling is dat de ingreep niet zoveel impact heeft op uw lichaam, doordat u plaatselijk verdoofd wordt. Bovendien is de behandeling ook minder invasief dan de klassieke liposuctie, hierdoor is de herstelperiode minder lang. De lipolaser zorgt voor collageen aanmaak waardoor uw huid strakker en steviger wordt. 

The Lipoclinic is onderdeel van Clinic63. The Lipoclinic is gespecialiseerd in vetverwijdering en op deze website zal u uitgebreidere informatie over de lipolaserbehandeling vinden. Klik hier om naar de website te gaan.

Hoe werkt de lipolaser behandeling?

Tijdens de behandeling

Een lipolaser behandeling, bijvoorbeeld van de onderkin wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. Bij de ingreep zal de arts als eerste de probleemgebieden aftekenen. Na de verdoving wordt via een aantal kleine prikgaatjes de canule onderhuids ingebracht. De arts zal de canule onderhuids heen en weer bewegen, waarbij aan het uiteinde van de canule de fiber de warmte afgeeft. Deze warmte zorgt ervoor dat het vetweefsel wordt weggesmolten.

 

Na de behandeling

Na de laserbehandeling kan er nog verdoving onder de huid zitten. Het gebied is daardoor nog wat gezwollen. Met een kleine hechting wordt het gaatje waar de lipolaser in is gegaan gehecht. Deze gaatjes zijn zo klein dat er vaak na de lipolaser behandeling amper tot geen litteken meer zichtbaar is. Er wordt een compressieverband aangebracht welke u minimaal een week dient te dragen. Let op: dit is afhankelijk van het gebied, de arts informeert u hierover. Door de druk van het verband wordt de zwelling tegengegaan en een begin gemaakt aan het herstel. Na het verwijderen van het verband kunt u deze thuis nog een aantal dagen dragen om dit proces te bevorderen. De eerste dagen kan er sprake zijn van wat zwelling en blauwe plekken, die snel weer verdwijnen. In de eerste weken na de behandeling zal de vetreductie al zichtbaar zijn, dit neemt wekelijks toe. De huidverstrakking treedt later op. Het definitieve eindresultaat is na drie tot zes maanden goed zichtbaar.

Riscico´s en complicaties

De lipolaser behandeling is een beperkt invasieve ingreep. De insteekopeningen voor de canule hebben een minimale doorsnede. Desondanks is er een klein risico op het ontstaan van een infectie. Om dit te voorkomen zal er enkele dagen antibiotica voorgeschreven worden. Verder is er een klein risico op het ontstaan van brandwonden in de huid. Deze zullen spontaan in de meeste gevallen genezen.

Met de lipolaser kunt u onder andere de volgende gebieden behandelen:

Consult

Voorafgaand aan de behandeling zal er een consult plaatsvinden met een van onze artsen. Een consult is altijd gratis en vrijblijvend. De arts zal in samenspraak met u de wensen en mogelijkheden bespreken. Tijdens dit consult kunt u alle vragen betreft de lipolaser behandeling stellen.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem een kijkje op onze uitgebreide website The Lipoclinic of neem contact op met Clinic63 via info@clinic63.nl of bel naar 088 0157 100

Start typing and press Enter to search