Lipolaser onderkin

Heb je last van een onderkin en stoor je jezelf hieraan? Bij Clinic63 kunnen wij je hiervan afhelpen door middel van liposuctie en lipolser. Wanneer het om de onderkin gaat, gaat het vaak om hardnekkig vet. Een gezonde levensstijl met de juiste voeding en voldoende beweging helpen bijna niet, de onderkin blijft vaak zitten hoe hard je ook sport of op uw voeding let. Dit kan erg frustrerend zijn.

Wat is een lipolaser behandeling?

Een lipolaser behandeling kan worden ingezet voor voor twee doeleinden, namelijk het verwijderen van plaatselijke vetophopingen en het verstrakken van je huid. De lipolaser kan uit worden gevoerd met plaatselijke verdoving. Wat zo fijn is aan deze behandeling is dat de ingreep niet zoveel impact heeft op je lichaam, doordat je plaatselijk verdoofd wordt. Bovendien is de behandeling ook minder intensief dan de klassieke liposuctie, waarbij de herstelperiode veel langer is. De lipolaser zorgt voor collageen aanmaak waardoor je huid strakker en steviger wordt.

Bij Clinic63 wordt de onderkin verwijdert door middel van liposuctie en lipolaser. Als eerst zal de lipolaser worden ingezet om de vetcellen vloeibaar te maken. Hierdoor kunnen ze erna gemakkelijk weg worden gezogen met liposuctie. Dit resulteert in minder schade die aangericht wordt rondom het weefsel dan enkel een klassieke liposuctie. Hierdoor is de hersteltijd korter. De lipolaser zorgt er ook voor dat het bindweefsel collageen aanmaakt. Hierdoor zal de huid na de ingreep strakker en steviger worden wat je een optimaal resultaat geeft.

Oriënterende fase met betrekking tot een lipolaser onderkin behandeling

Ben je aan het overwegen om eventueel een lipolaser behandeling aan je onderkin te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden, de prijs en de nazorg. Na dit adviesgesprek kan de behandeling in principe direct worden uitgevoerd.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een lipolaser behandeling?

Een lipolaser behandeling aan de onderkin kan worden uitgevoerd wanneer je voldoende overtollig vetweefsel hebt in je onderkin om af te nemen. De arts beoordeelt dit tijdens het consult.

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een lipolaser behandeling?

Een lipolaser behandeling kan enkel uitgevoerd worden wanneer er voldoende vetweefsel onder de kin en in de nek aanwezig is om te verwijderen. Wanneer je volgens de arts te weinig vetweefsel hebt, kan de behandeling niet worden uitgevoerd. Daarnaast mag je geen lipolaser behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent en/of borstvoeding geeft. Dit komt voort uit het uitblijven van medische onderzoeken naar de veiligheid tijdens zwangerschap en/of borstvoeding, cosmetische behandelingen zoals een lipolaser behandeling zijn vanwege deze redenen niet toegestaan.

Voorbereiding op een lipolaser onderkin behandeling

Voorafgaand aan een lipolaser onderkin behandeling wordt er altijd een gratis en vrijblijvend consult gesprek met de arts ingepland. Tijdens dit consult zal de arts je uitgebreid over de uitgevoerde stappen informeren. Alle vragen die je hebt, kun je tijdens het consult aan de arts stellen.

Voorafgaand aan de behandeling dien je met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Je dient rekening te houden met een hersteltijd van minimaal een week. Daarnaast dien je iemand mee te nemen wanneer je komt voor de behandeling, je mag zelf namelijk niet naar huis rijden!

Hoe verloopt de behandeling?

Een lipolaser onderkin behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Eerst wordt het probleemgebied gedesinfecteerd en afgetekend. Hierna wordt het gebied verdoofd. Na de verdoving wordt via een aantal kleine prikgaatjes de canule onderhuids ingebracht. De arts zal de canule onderhuids heen en weer bewegen, waarbij aan het uiteinde van de canule de fiber de warmte afgeeft. Deze warmte zorgt ervoor dat het vetweefsel wordt weggesmolten. Na de lipolaser wordt door middel van liposuctie het vetweefsel afgezogen. Door de laser zal de huid collageen aanmaken waardoor de huid onder je kun strakker en steviger wordt.

Na de lipolaser behandeling

Na de behandelingen worden de kleine snedes gehecht. Na een week worden de hechtingen verwijderd, doordat de snedes zo klein zijn blijven er vrijwel nooit zichtbare littekens achter. Tijdens het verwijderen van de hechtingen heb je direct een controle afspraak en controleert de arts of de assistente hoe het met je gaat. Je draagt na de behandeling gedurende een week een compressie band dag en nacht. Na deze dien je in de avond/nacht de compressieband nog te dragen gedurende 6 weken. Het dragen van een compressieband bevordert het herstel en het resultaat. Soms wordt het aangeraden om de compressieband langer dan een week dag en nacht te dragen. Een gezonde levensstijl met de juiste voeding en voldoende beweging dragen ook bij aan het maximale resultaat.

Herstel & resultaat lipolaser behandeling

Het herstel van een lipolaser onderkin behandeling duurt enige tijd, hier dient rekening mee gehouden te worden. Je onderkin zal na de behandeling eerst op gaan zwellen en kan bloeduitstortingen vertonen. Na enkele dagen is er al een mooie verbetering te zien van de onderkin. De meeste zwellingen zijn na vier weken weggetrokken. Het definitieve resultaat is na drie tot zes maanden te beoordelen.

Na 4 weken kun je al je sportactiviteiten weer oppakken. Na de behandeling wordt sterk aangeraden om een post lipo-massage te nemen. Vanuit de kliniek kunnen wij je doorsturen naar massage organisaties waarmee de kliniek samenwerkt voor een optimaal resultaat van de onderkin.

Risico’s & complicaties

De lipolaser onderkin behandeling is een beperkt invasieve ingreep. De insteekopeningen voor de canule hebben een minimale doorsnede. Desondanks is er een klein risico op het ontstaan van een infectie. Om dit te voorkomen zal er enkele dagen antibiotica voorgeschreven worden. Verder is er een klein risico op het ontstaan van brandwonden in de huid. Deze zullen spontaan in de meeste gevallen genezen.

Onze specialisten

Dr. Sameer Rana

Cosmetisch arts BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary

Premium Cosmetisch arts BIG: 09911187401

Drs. Stephanie Maziers

Cosmetisch arts BIG: 79928153701

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de lipolaser behandeling? Heb je er vragen over? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

De kosten van een lipolaser onderkin behandeling vind je hier. Het is afhankelijk voor welke behandeling en welke behandelaar je kiest.

Een lipolaser behandeling wordt zelden vergoed. Enkel in medische gevallen kan er een beroep worden gedaan op een vergoeding (denk hierbij bijvoorbeeld aan de chronische aandoening lipoedeem). Het is belangrijk dat je dit altijd samen met de zorgverzekeraar regelt. Voor een vergoeding heb je namelijk eerst een medische indicatie nodig van een arts.

Het is belangrijk om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor de eisen. Vraag de arts om een verwijzing en laat de zorgverzekeraar deze goedkeuren. Wanneer dit niet gebeurt, heb je ook geen recht op een vergoeding.

Wij raden het aan om na de lipolaser onderkin behandeling minimaal een week vrij te nemen van werk. Je dient namelijk een week rust te nemen. Hierna kun je al je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Houdt er wel rekening mee dat er nog een kans is op aanwezigheid van blauwe plekken en bloeduitstortingen. Ieder lichaam geneest op zijn eigen manier, het kan voorkomen dat je lichaam langer de tijd nodig heeft om volledig te herstellen van de ingreep.

Er wordt altijd minimaal 60 minuten ingepland voor een behandeling van de onderkin.

 De hersteltijd van een lipolaser onderkin verschilt per persoon. De meeste zwelling verdwijnt na één á twee weken. De volledige hersteltijd duurt iets langer. Je dient er rekening mee te houden dat het definitieve eindresultaat vaak pas na een jaar zichtbaar is. Goede after lipo-massages en een gezonde levensstijl dragen bij aan het eindresultaat.

Nee het is niet toegestaan om zelf auto te rijden, je bent niet verzekerd wanneer je zelf gaat auto rijden na de ingreep.

Doordat wij gebruik maken van plaatselijke verdoving mag je voor de ingreep gewoon eten en drinken.

Bij Clinic63 werken wij enkel met plaatselijke verdoving. Algehele narcose is bij Clinic63 niet mogelijk. Wij verkiezen plaatselijke verdoving boven algehele narcose omdat een algehele narcose gepaard gaat met te grote risico’s die niet nodig zijn bij deze ingreep. Plaatselijke verdoving heeft veel minder impact op het lichaam.

Heb je meer vragen over een lipolaser onderkin behandeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle