Laserbehandelingen

Clinic63 maakt voor haar laserbehandelingen gebruik van Harmony XL, het meest uitgebreide platform voor laserbehandelingen. Wij hebben gekozen voor de Harmony XL omdat dit apparaat zeer veilig is, dus geen risico op het ontstaan van huidschade. Het is zeer effectief en efficiënt, dus daarom kunnen we sneller en minder vaak behandelen met hetzelfde resultaat, hetgeen u tijd scheelt. Daarnaast is de behandeling veel comfortabeler door de ingebouwde techniek (koeling) waardoor de behandelingen voor u veel aangenamer zijn.

IPL ontharen

IPL ONTHAREN

IPL ontharen is een ontharingstechniek voor de lichte huid, met donkere haren. Heeft u een donkere huid? Lees dan meer over Soprano ontharen.

Tijdens het ontharen met de harmony laser dringt het licht van de laser door de huid heen en wordt het geabsorbeerd door de melanine in de haarschacht. Deze absorptie verhoogt de temperatuur van het haarzakje en vernietigt op een thermische manier de cellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei. De kenmerken van het licht (golflengte, pulsduur en voeding) zijn zodanig afgestemd zodat zij geen schade aanbrengen aan de rest van omliggende huid.

Huidreactie
De huid kan rood worden en er kan eventueel een zwelling rondom het haarzakje heen optreden. Dit kan enkele uren tot in sommige gevallen 1 tot 2 dagen aanhouden.

Duur behandeling
Ongeveer 30 minuten. Voor benen is dit ongeveer 1 uur.

Voor een optimaal resultaat
8-12 behandelingen*

Interval
8 weken

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Consult
Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, adviseert Clinic63 een consult vooraf aan de behandeling. De behandelaar bespreekt tijdens dit gratis consult van 10 minuten wat u met uw huid- en haartype kunt verwachten.

Advies
Het is noodzakelijk om maximaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling de huid glad te scheren. Dit mag ook met een ontharingscrème. De huid moet zo glad mogelijk zijn. Gebruik geen epileer- of touwtjestechniek en hars de huid niet. Clinic63 adviseert u om 4 tot 6 weken voor en na de behandeling contact met de zon te vermijden. Ook het bezoek aan een zonnebank raden we gedurende deze tijd af. Gebruik daarnaast zonnebrandcrème SPF 30/50.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met Clinic63.

Vraag & Antwoord - IPL ontharen

IPL ontharen

Er bestaan verschillende termen voor IPL ontharen. IPL is een afkorting van Intense Pulsed Light. Deze term wordt vaak door elkaar gebruikt met lasertherapie. De reden hiervan is dat beide methodes met licht werken. Het verschil tussen IPL en laser ontharen is de gebruikte golflengte en de hoeveelheid energie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van IPL ontharen?

Bij IPL worden dus intensieve lichtpulsen afgegeven door een laserapparaat. Bij zowel IPL ontharen als laser ontharen wordt het haarzakje vernietigd doordat het pigment in het haarzakje wordt omgezet in warmte. Bij een IPL-apparaat worden tegelijkertijd verschillende golflengtes gebruikt. Dit in tegenstelling tot een laser apparaat, waarbij slechts één specifieke golflengte gebruikt wordt. De gebruikte energie per golflengte is daarentegen wel lager bij IPL dan bij het laser apparaat. Er wordt door een specialist bepaald welke manier van permanent ontharen het meest geschikt is voor u. Dit is namelijk onder andere afhankelijk van uw huid- en haarkleur.

Welke manier van ontharen past het beste bij u?

Er bestaan verschillende soorten huidtypes. Bij donkere huidtypes is IPL ontharen niet altijd geschikt, omdat dit een hoog risico op complicaties geeft. Bij een donkere huid is het veiliger om te ontharen met een laser met een lage golflengte. Het is bij beide behandelmethodes belangrijk dat de behandeling meerdere keren herhaald wordt, voor een optimaal resultaat. Voor het ontharen is het belangrijk dat het haar voldoende pigment bevat. Daarom zijn de haarkleuren grijs, wit, rood en licht blond niet geschikt voor zowel IPL ontharen als laser ontharen.

Is IPL ontharing veilig?

Voor iedere behandeling om haar permanent te verwijderen, is het belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren specialist. Wanneer wordt gekeken naar IPL ontharen, is dit een relatief veilige behandeling. De haren kunnen zeer nauwkeurig worden behandeld, waardoor het omliggende weefsel niet hoeft te worden beschadigd. Het is echter wel mogelijk dat er ondanks het juist uitvoeren van de behandeling zich toch complicaties voordoen.

IPL ontharing apparaten voor thuisgebruik

Er wordt tegenwoordig steeds meer reclame gemaakt voor zogenaamde permanente haarverwijdering voor thuisgebruikt. Deze IPL-apparaten voor thuisgebruik maken de haren alleen in sommige gevallen inactief en zullen het haar niet definitief verwijderen. De reden hiervan is dat er voor thuisgebruik niet de professionele apparatuur kan worden gebruikt van grote klinieken, met dezelfde sterkte van de lasers en IPL.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik ga ermee akkoord dat mijn persoons informatie wordt verwerkt

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

Start typing and press Enter to search