Laserbehandelingen

Clinic63 maakt voor haar laserbehandelingen gebruik van Harmony XL, het meest uitgebreide platform voor laserbehandelingen. Wij hebben gekozen voor de Harmony XL omdat dit apparaat zeer veilig is, dus geen risico op het ontstaan van huidschade. Het is zeer effectief en efficiënt, dus daarom kunnen we sneller en minder vaak behandelen met hetzelfde resultaat, hetgeen u tijd scheelt. Daarnaast is de behandeling veel comfortabeler door de ingebouwde techniek (koeling) waardoor de behandelingen voor u veel aangenamer zijn.

Fractionele CO2-laser

Fractionele CO2-laser

De fractionele CO2 laser is fantastisch in te zetten als u huidveroudering wilt aanpakken. De CO2 laser wordt daarom ook actief ingezet bij het verminderen van rimpels, het verstrakken en egaliseren van de huid en het verkleinen van poriën. De CO2 laser zorgt voor een stralende, jongere en frisse huid, zonder dat daarbij gebruikt wordt gemaakt van invasieve methoden.

De werking van de CO2-laser voor huidverbetering
De CO2 Laser straalt licht uit van 10.600 nanometer wat zich richt op het vocht in de huid. Door het afgeven van het impuls wordt energie van de CO2-laser aangemaakt die het vocht in de huid laten verdampen en bovendien gangen maakt in de vorm van een raster. Deze geavanceerde techniek “resurfacing” zorgt ervoor dat er geen thermische schade plaatsvindt. Het gezonde weefsel rondom deze ruimtes zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces begint.

Het proces
De laserstraal van de CO2 laser dringt tot diep in de lederhuid oftewel de dermis binnen. Hierdoor worden de fibroblasten geactiveerd waarbij de aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Het gezonde weefsel is zo sterk dat het helpt het beschadigde en de stevigheid te herstellen.

De techniek is gedurende de jaren verbeterd, waar voorheen de volledige opperhuid werd wegbrand wordt de huid nu slechts een fractie aangetast. Het resultaat een mooie, egale en stralende huid!

Wanneer wordt de CO2-laser gebruikt
De CO2-laser is geschikt voor eenieder die graag een verbetering van de huid wil verwezenlijken.  De huid wordt structureel verbetert, oogt en voelt gezonder. De C02-laser wordt dan ook volop ingezet bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, vervagen van littekens, verwijderen van onschadelijke huidaandoeningen denkende aan wratjes. Bovendien is de CO2-laser bij uitstek geschikt voor huidverjonging en huidversteviging in het gezicht, decolleté en de handen.

Indicaties voor de fractionele CO2-laser

  • Pigmentatie
  • Acne- en chirurgische littekens
  • Grove poriën
  • Licht- en zonbeschadigde huid
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Slappe huid
  • Striae of zwangerschapsstriemen
  • Oneffenheden van de huid
  • Verstrakking van de verslapte huid boven de knieën en bovenarmen

Het effect van de CO2-laser
Het CO2-laser is een behandeling welke weinig compilaties kent, veilig en doeltreffend is. De resultaten zijn snel zichtbaar en de herstelperiode is relatief kort.

Behandelingen
De CO2-laser is intensieve behandeling waarbij 1-3 behandeling uitgevoerd moeten worden om een optimaal resultaat te bereiken. De arts binnen Clinic63 zal u hierover zorgvuldig informeren.

Na afloop
De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelende gebied. Direct na de behandeling zal de huid rood en gezwollen zijn. Dit gevoel kan tot 45 minuten aanhouden.  

De huid kan aanvoelen alsof deze verbrand is en er ontstaan kleine korstjes. Deze korstjes vallen er na enkele dagen af, waarna de huid zich zal gaan vernieuwen.
Na gemiddeld 1 à 2 twee weken is de huid weer hersteld. De activiteit van collageen en elastine zal na de behandeling 3 tot 6 maanden aanhouden.

Onderhoudsbehandeling
Het is aan te raden om één keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten uitvoeren om zo het optimale resultaat te behouden

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met Clinic63.

Vraag & Antwoord - Fractionele CO2-laser

Fractionele CO2-laser

Voor wie is de behandeling minder geschikt
Voor cliënten met een donkere huid is de behandeling minder effectief, omdat het hyperpigmentatie kan veroorzaken. Er wordt dan ook geadviseerd om bij een donkere huid een chemische peeling in te zetten of een andere intensieve behandeling zoals microdermabrasie.

Het effect van de CO2-laser
De CO2-laser is een behandeling welke weinig compilaties kent, veilig en doeltreffend is. De resultaten zijn snel zichtbaar en de herstelperiode is relatief kort.

Wordt de behandeling vergoed
Helaas wordt de meeste behandelingen niet vergoed daar de behandelingen vallen onder  cosmetische ingrepen. Echter kan een verzekeraar soms de behandeling vergoeden bij Acne, daar u daarvoor wel een aanvullende verzekering hebt moeten afsluiten. Wij kunnen dit in geen geval garanderen. Het is dan ook wijsheid om de polisvoorwaarden te controleren. De arts kan u hierover informeren. De kosten dient u per pin/cash eerst zelf te betalen, bij recht op vergoeding kunt u de rekening hierna indienen bij uw verzekering.

Mag ik in de zon
Bij het ondergaan van een CO2-laser behandeling mag u absoluut 6 weken voor aanvang niet in de zon of onder de zonnebank.

Wat zijn de risico’s
Bij de CO2-laser is de kans op complicaties gering. Net zoals bij andere laser behandelingen wordt er gebruik gemaakt van veel warmte. Mocht de warmte te veel zijn kunnen er brandwondjes ontstaan. Het is belangrijk om dit te melden bij de arts. Bij het ontstaan van brandwonden kan er kleurverschil optreden wat enkele maanden kan aanhouden.

Wanneer wordt er geen behandeling uitgevoerd
Mocht u last hebben van actieve herpes wordt er geen behandeling uitgevoerd.

Hoe bereid ik me voor op een behandeling
Het is belangrijk om 6 weken voor aanvang niet onder de zonnebank te gaan of in een andere vorm van zon te genieten. Daarnaast is het aan te raden dat mocht u vitamine A smeren hiermee 3 dagen voor aanvang te stoppen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig
Oppervlakkige rimpels en kleine onregelmatigheden van de huid kunnen met de CO2-laser al na 1 behandeling verdwijnen. Bij diepere rimpels en (acne)littekens zijn soms 3 sessies vereist, dit met een tussentijd van 1 maand. Huidverbetering treedt op gedurende de maanden, waarbij collogeen na ongeveer 3 maanden weer wordt aangemaakt.

Is de behandeling pijnlijk
De CO2-laser behandeling kan als pijnlijk wordt ervaren. Na het reinigen van de huid worden de ogen beschermd met een speciale laserbril. De laserkop wordt in een rustig tempo over de huid geschoven waarbij een hard tikje tegen de huid en een warm branderig gevoel waarneembaar is. Sommige plekjes zoals rondom de ogen en de bovenlip zijn wat meer gevoelig tijdens de behandeling.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling
De huid ziet er rood uit en kan wat branderig aanvoelen. Er wordt een verkoelende gel aangebracht en de thuisinstructies worden meegegeven. Na een paar dagen zal de huid vervellen en zullen de kleine korstjes niet meer zichtbaar zijn. Na ongeveer een week zult u niets meer aan de huid zien. Tot 3 maanden na de behandeling moet de huid goed beschermd worden tegen de zon met minimaal factor 30.

Wat is de hersteltijd
De hersteltijd na de behandeling is ongeveer 7 dagen.

Eventuele risico’s en complicaties
Bij elke behandeling bestaat een zeer geringe kans op een complicatie. Voor alle laserbehandelingen geldt dat er tijdens de behandeling veel warmte ontstaat in de huid waardoor brandwondjes kunnen ontstaan. Dit kan tijdelijk kleurverschil in de huid veroorzaken. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. Bij de aanwezigheid van een koortslip zal er geen behandeling plaatsvinden. Daarnaast kan er een zwelling, roodheid en/of korstjes ontstaan.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Start typing and press Enter to search