Laat de zomer je vet weg smelten!
Gepubliceerd op 28 februari 2023

Veel mensen zien er tegenop om in de zomer periode naar het strand te gaan, omdat zij zich onzeker voelen over bepaalde delen van hun lichaam. Dit is natuurlijk nergens voor nodig, maar onzekerheden zijn moeilijk weg te nemen. Omdat de zomer ook in Nederland eindelijk is aangebroken, hebben we een aantal behandelingen voor je op een rijtje gezet die de werking hopelijk iets meer verhelderen.

Huidherstel door Alidya

Sinaasappelhuid! Ook wel bekend onder de naam cellulite, een aandoening waar 90% van de vrouwen last van heeft. Het kan weliswaar geen kwaad, maar velen mensen vinden het niet mooi en hebben liever een strakkere huid. Cellulite is het oppervlakkige vetweefsel, dat ontstaat doordat er een slechte doorbloeding plaats vindt, minder voedingsstoffen worden aangeleverd en daarmee ook minder afvalstoffen worden afgevoerd. Deze ophoping heeft als gevolg dat er een bobbel vorming ontstaat die wij van buitenaf kennen als de sinaasappelhuid.

Veel mensen weten het niet, maar cellulite is tegenwoordig veilig te behandelen door middel van een Alidya behandeling. Alidya is een vrij nieuwe en veilige techniek, waarbij door middel van kleine prikjes de verbindingen tussen het vetweefsel worden afgebroken en door het lichaam worden afgevoerd. De ophoping die we eerder aangaven als de sinaasappelhuid, verdwijnt hiermee en resulteert in een strakkere huid.

Vetbestrijding door Aqualyx

Vet oplossen en daar zelf weinig voor hoeven doen is een methode die velen als muziek in de oren klinkt. Het verassende is dat het ook echt bestaat. Aqualyx is vooral voor mensen die veel sporten en diëten en op bepaalde plekken net dat extra vet niet kwijt raken; of als je simpelweg geen optie ziet om een liposuctie behandeling te ondergaan. Aqualyx is een oplossing die in het onderhuidse vetweefsel worden gespoten, waarbij de vetcellen worden afgebroken en door het lichaam worden afgevoerd.

Bodywrap

Er zijn ook mensen die liever niet aan de naalden beginnen, maar wel interesse hebben in bepaalde ingrepen. We noemen hier met opzet niet de M.E.L.T. Lypolaser, omdat laser behandelingen niet aan te raden zijn in de zomer periode. De bodywrap daarentegen weer wel. Het is niet een direct middel om af te slanken, maar het heeft wel een passief afslankend effect. Daarnaast werkt het heel ontspannend voor lichaam en geest. Gedurende 60 minuten wordt het lichaam verwikkeld in een soort van een slaapzak met een tempratuur die oploopt tot 75 graden Celsius. Mocht je lichaam niet gewend zijn aan extreem hete omstandigheden, dan kan je ervan uitgaan dat je ongeveer 300 calorieën gaat verliezen door enkel te ontspannen.

Misschien te veel informatie om in een keer op te nemen, maar inmiddels is het zomerse weer aangebroken en denken velen mensen snel aan het strand en willen in korte tijd snel resultaat boeken. Sporten zal nu weinig effect hebben, simpelweg omdat je daar al maanden geleden mee had moeten beginnen en de zomer duurt helaas maar een paar maanden.