Haarproblemen bestaan er in alle soorten en maten. Sommige mensen zitten er heel erg mee dat ze altijd krullen hebben, terwijl ze graag stijl haar zouden willen hebben. Het is echter ook mogelijk dat iemand kaal is geworden door een haarziekte. Bij sommige haarziektes verliest men binnen enkele dagen al het haar op het hoofd en het lichaam. Net als bij andere soorten problemen die kunnen voorkomen, is het soms mogelijk om hier iets aan te doen. Wanneer u last heeft van het haarprobleem haaruitval, zijn er verschillende dingen die u kunt doen. In dit artikel wordt besproken wat u kunt ondernemen tegen haarproblemen.

De meest voorkomende haarproblemen

Als er wordt gesproken van haarproblemen, gaat het meestal om één van de twee volgende gevallen:

  • Overbeharing, ook wel hirsutisme genoemd.
  • Onderbeharing, ook wel haaruitval genoemd.

Het is mogelijk dat er sprake is van een enkel haarprobleem of dat er sprake is van meerdere soorten haarproblemen. In hoeverre iemand dit haarprobleem als storend of erg ervaart, kan sterk verschillen per persoon. Haaruitval of overbeharing kan iemand erg onzeker maken. Soms kan dit zelfs leiden tot depressieve klachten.

Wat kunt u doen tegen een haarprobleem?

Als u een bepaald haarprobleem ervaart, zijn er verschillende mogelijkheden om hier iets tegen te doen. Waar de meeste mensen voor kiezen, is om eerst zelf (online) op onderzoek uit te gaan. Onder andere op de website van de onafhankelijke Nederlandse Haarstichting en op Haarweb staat veel informatie over verschillende haarproblemen en oplossingen hiervoor.

Stel bijvoorbeeld dat u last heeft van haaruitval. Online is veel informatie te vinden over de oorzaken van haaruitval. Als u hier meer duidelijkheid over heeft, kunt u ook onderzoeken welke oplossingen hiervoor zijn. Heeft u last van de erfelijke vorm van haaruitval? Dan is een haartransplantatie wellicht een geschikte optie om hier iets aan te doen. Houd er rekening mee dat hier altijd kosten aan verbonden zullen zijn. Nadat u deze ingreep overweegt, kunt u online verder zoeken naar klinieken die mogelijk in aanmerking komen voor u, om behandeld te worden. Clinic63 scoort ruim een 9 op Kliniekervaringen en is daarom een kliniek waar veel mensen graag hun keuze op laten vallen.

Is er mogelijk iets anders aan de hand?

Soms lijkt het haarprobleem de oorzaak van eventuele onzekerheid of depressieve klachten. Nadat hier iets aan is gedaan, kunnen deze klachten soms aanhouden. In dergelijke gevallen kan het verstandig zijn om contact op te nemen met een psycholoog of psychiater, om te kijken of er mogelijk een andere manier is om deze onzekerheid of depressieve klachten te verhelpen.

Wat wordt er besproken tijdens het haartransplantatie consult?

Voordat u er voor kiest om een haartransplantatie behandeling te ondergaan, is het belangrijk dat u bij ons op consult komt. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult kunt u uw wensen voorleggen en uitspreken wat uw verwachtingen van de behandeling zijn. Wij bieden diverse behandelingen aan welke kunnen zorgen voor een mooie en volle haardos. We geven u dan ook graag advies over de mogelijkheden betreffende deze behandeling.

 

Start typing and press Enter to search