Een frisse huid dankzij een Fruitzuurpeeling
Gepubliceerd op 28 februari 2023

We hebben allemaal weleens te maken met een onzuivere huid, of dit nou komt door acne of de littekens die we eraan hebben overgehouden of gewoonweg onzuiverheden; het resultaat is en blijft een onprettig gevoel. Huidtherapeuten kunnen je alles vertellen over het zuiveren van je huid en verschillende behandelplannen voor je samenstellen. Misschien ben je zelf al bekend met een aantal behandelingen, maar 1 waar wij je graag kennis mee willen laten maken is de “Fruitzuurpeeling”.

Wat doet een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling kan je zien als een behandeling die de bovenste huidlaag zachter maakt. Met als gevolg dat dode huidcellen niet meer samenplakken en waardoor de huid sneller begint te vervellen. Veel mensen schrikken bij het idee van vervelling van de huid, maar in dit geval is het positief. Het betekent namelijk dat je huid een nieuwe groei doormaakt. In de onderste huidlaag wordt namelijk de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd, die op hun beurt weer zorgen voor een gladder en egalere huid.

Een fruitzuur peeling is op basis van Glycolzuur, dit is een organisch fruitzuur die ook tevens verantwoordelijk is voor het loslaten van de dode huidcellen. Een fruitzuur peeling verwijderd daarmee 4 tot 7 huidlagen, terwijl een thuisbehandeling met scrub slechts één huidlaag aanpakt.

De behandeling

Bij de behandeling wordt de huid grondig schoongemaakt voordat het fruitzuur product wordt aangebracht. Dit product zorgt wel voor een branderig gevoel, maar dit wordt al snel geneutraliseerd door de huidtherapeut die vervolgens je huid verzorgt. Een behandeling duurt gemiddeld 30 minuten en na afloop kan je gewoon verder gaan met je dagelijkse bezigheden. Veel mensen ervaren na de behandeling roodheid en een jeukend gevoel, aangeraden wordt om hier niet aan te zitten. Na enkele dagen kan de huid gaan schilferen en kunnen er korstjes ontstaan. Dit zal na enkele dagen wegtrekken, soms zelfs binnen enkele uren.

Tip: Bescherm je huid direct naar de behandeling tegen de zon voor gedurende 2 weken met SPF 50

Voor wie is een fruitzuurpeeling geschikt?

Velen van ons schamen zich zodra er veel acne ontstaat of raken onzeker als gevolg dat er littekens ontstaan. Dit is natuurlijk nergens voor nodig, want ieder van ons heeft een andere huidstructuur. De een heeft meer last van mee-eters terwijl de ander eerder uitdroging van de huid ondervindt. Voor ieder een probleem, maar voor ieder een oplossing. Ook als je een verbeterde doorbloeding van je huid wilt of onregelmatigheden van je huid grondig wilt aanpakken, is een fruitzuur peeling geschikt.

Handig om te weten is dat een peeling in het algemeen bijna nooit met één behandeling het optimale resultaat levert. Velen vragen voorafgaand aan een behandeling of het “probleem” meteen te verhelpen is, maar dit komt zelden voor. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om het optimale resultaat te bereiken. De fruitzuur peeling is daarmee ook geen uitzondering en bereikt haar optimale werking meestal bij zes behandelingen. Maar dit is natuurlijk weer afhankelijk van je huidtype.