Boven ooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is één van de meest populaire ingrepen om hangende oogleden te verhelpen. Hangende oogleden kunnen verschillende klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn of zichtbeperking veroorzaken. Clinic63 is de nummer één specialist in ooglidcorrecties. Onze ervaren en deskundige artsen voeren dagelijks verschillende ooglidcorrecties uit, zowel bovenooglidcorrecties als onderooglidcorrecties. Wil je meer informatie over een bovenooglidcorrectie? Download hieronder de brochure voor uitgebreide informatie.

Wat is een boven ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie, ook wel blefaroplastie genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij het te veel aan huid en/of vetweefsel wordt verwijderd. De ingreep kan worden toegepast op de bovenste, onderste of beide oogleden. Een ooglidcorrectie kan vanwege medische redenen en cosmetische redenen worden uitgevoerd. Een overschot aan huid bij de bovenoogleden kan zorgen voor een oudere en vermoeide blik. De huid van de oogleden is zeer dun en kan naarmate de tijd haar elasticiteit verliezen. Wanneer de huid ouder wordt, verslapt het onderhuidse bindweefsel en kan het onderliggende vetweefsel naar voren worden geduwd. Dit kan klachten geven zoals een beperking van het zicht, hoofdpijn en een zwaar gevoel rondom de ogen. Dit kan een reden zijn om een bovenooglidcorrectie door middel van plastische chirurgie te overwegen. 

 • Boven- en onderooglidcorrectie
  Het kan zijn dat je last hebt van zowel wallen onder de ogen als hangende oogleden. De boven- en onderooglidcorrectie kan tegelijkertijd uit worden gevoerd. Deze ingreep kan je helpen tegen klachten zoals een vermoeide blik, zware oogleden en wallen onder de ogen. Het herstel van de operatie duurt wel wat langer omdat deze ingreep wat zwaarder is dan enkel een boven- of ooglidcorrectie. Het voordeel is wel dat het in één behandeling tegelijkertijd gecorrigeerd kan worden.

Oriënterende fase met betrekking tot een bovenooglidcorrectie

Ben je aan het overwegen om eventueel een bovenooglidcorrectie te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met de arts. Voor de behandeling heb je een deskundig gesprek met de arts. Wanneer je vragen hebt kun je deze stellen. Tijdens het gesprek krijg je te horen of je moet stoppen met het gebruik van bepaalde medicijnen. Denk bijvoorbeeld aan Marcoumar, Cumarine, Ascal, kinderaspirine, APC en Sinaspril. Daarnaast raden we je aan om voor de bovenooglidcorrectie behandeling te stoppen met roken. Nicotine kan namelijk problemen opleveren bij de wondgenezing. 

Wanneer kom ik in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie?

 De redenen kunnen medisch zijn maar ook cosmetisch. Zo kun je onder andere een bovenooglidcorrectie uitvoeren wanneer je beschikt over de volgende klachten:

 • Hangende oogleden
 • Verminderd zicht
 • Hoofdpijn door hangende oogleden
 • Vermoeide, droevige, boze of ouder uitziende blik
 • Overtollige huid rondom de oogleden
 • Uiterlijke redenen

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is niet geschikt voor iedereen. Tijdens een gratis consult met onze arts neemt hij of zij samen met jou een medische vragenlijst door. De arts zal vragen stellen over jouw gezondheid, medische achtergrond en het medicijngebruik. Op basis van deze informatie en jouw klachten bepaalt de arts of  jij in aanmerking komt voor een bovenooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie mag niet worden uitgevoerd wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Consult & voorbereiding op een bovenooglidcorrectie

Een consult bij Clinic63 is altijd gratis. Een van onze deskundige artsen staat je graag tijdens dit consult te woord en zal luisteren naar jouw wensen. Een consult kun je gemakkelijk zelf online inplannen of je kunt bellen, whatsappen of mailen via onze contact pagina.

Tijdens het consult zal de arts luisteren naar je verhaal en bespreken wat het te verwachten resultaat zal zijn. De arts legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en waar je rekening mee dient te houden betreft de voor- en nazorg van de behandeling. Je medisch dossier wordt doorgenomen om je eventuele medicijnen gebruik te bespreken en voor foto’s te maken. Tot slot beantwoordt de arts al jouw vragen zodat jij met een gerustgesteld en veilig gevoel de behandeling kan ondergaan.

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor een bovenooglidcorrectie. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Wanneer je kinderen hebt, is het sterk aan te raden om bijvoorbeeld iemand anders de dag na de ingreep op te laten passen. Je mag namelijk niet bukken en zwaar tillen. Daarnaast raden wij het aan om litteken creme en bevroren erwten in huis te halen om de oogleden thuis mee te koelen.

Hoe verloopt de ingreep?

De behandeltijd van de ingreep duurt tussen de 30 en 60 minuten. Het is afhankelijk of er vetweefsel verwijdert dient te worden in de bovenoogleden.

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gedesinfecteerd en tekent de arts met een steriele marker het huidoverschot af. Op deze manier ziet de arts na de verdoving precies welk overschot aan huid verwijdert dient te worden tijdens de operatie. Wanneer het te behandelen gebied is afgetekend, wordt het lokaal verdooft zodat jij geen pijn ervaart tijdens de behandeling. Clinic63 verkiest lokale verdoving boven algehele narcose. Algehele narcose heeft een grotere impact op je lichaam en dit gaat gepaard met grotere risico’s op complicaties. Lokale verdoving zorgt hierdoor voor minder impact op het lichaam en minder risico’s.

Wanneer de verdoving is ingewerkt wordt het huidoverschot en indien aanwezig het overschot aan vetweefsel in de oogleden verwijdert. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na één a twee weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

Waar moet je na een bovenooglidcorrectie rekening mee houden

De nazorg van een bovenooglidcorrectie ent enkele aspecten:

Na de bovenooglidcorrectie mag je niet zelf naar huis rijden. Zorg er dus voor dat je begeleiding bij je hebt of iemand die je wegbrengt en ophaalt.

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag de bovenoogleden koelen met bevroren erwten. Je mag na de bovenooglidcorrectie niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. 

Onze specialisten

Dr. Sameer Rana

Cosmetisch arts BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary

Premium Cosmetisch arts BIG: 09911187401

Drs. Stephanie Maziers

Cosmetisch arts BIG: 79928153701

Bovenooglidcorrectie: voor en na foto’s

Clinic63 voert jaarlijks honderden ooglidcorrecties uit. Enkele voor en na foto’s zijn hieronder in de slider te zien. Daarnaast delen we, uiteraard met toestemming, resultaten van cliënten op onze socialmediakanalen en vind je voor en na foto’s in onze brochure.

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je er vragenover? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

De kosten van de bovenooglidcorrecties vind je hier. Het is afhankelijk van welke behandelaar je kiest.

In sommige gevallen is het mogelijk om een beroep te doen op een bovenooglidcorrectie vergoeding. Het is belangrijk dat je dit altijd samen met de zorgverzekeraar regelt. Voor een vergoeding heb je namelijk eerst een medische indicatie nodig van een arts. Deze moet aan één van de volgende twee voorwaarden voldoen:

 • Er is sprake van verslapte of verlamde bovenoogleden door een geboorteafwijking of chronische ziekte die vanaf de geboorte al wordt meegedragen.
 • Er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking. Concreet betekent dit dat de onderrand van het bovenste ooglid (of huidplooi) bij ontspannen, recht vooruitkijken minimaal 1 mm boven het centrum van de pupil hangt (Zorgwijzer, 2023).

Het is belangrijk om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor de eisen. Vraag de arts om een verwijzing en laat de zorgverzekeraar deze goedkeuren. Wanneer dit niet gebeurt, heb je ook geen recht op een vergoeding.

Wij raden het aan om de bovenoogleden na de ingreep de eerste twee dagen om de tien a vijftien minuten te koelen. Dit kun je doen met een zak bevroren erwten. Wij raden het aan om erwten in plaats van koelpads te gebruiken omdat deze zich helemaal naar je ogen vormen. 

Een bovenooglidcorrectie duurt vaak tussen de 30 en 60 minuten.

 De hersteltijd van een bovenooglidcorrectie verschilt per persoon. De meeste zwelling verdwijnt na een paar dagen. Daarna zal het langzaam verder afnemen en verdwijnt de zwelling bij een bovenooglidcorrectie na één á twee weken.

Na het ondergaan van een bovenooglidcorrectie raden we aan om de eerste zes weken je ogen zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon. Ontkom je niet aan de zon? Dan raden we aan om de littekens te beschermen met een zonnebril en een goede zonnebrandcrème. Zo loop je het minste risico op beschadigingen.

Na een bovenooglidcorrectie raden we ten strengste af make-up te dragen, zolang de hechtingen nog niet verwijderd zijn. Als de hechtingen na een week verwijderd zijn, is het weer toegestaan make-up aan te brengen. Doe dit wel voorzichtig. Daarbij adviseren we je ook om voorzichtig te zijn bij het verwijderen van make-up.

Heb je meer vragen over een bovenooglidcorrectie?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

Cliënten Reviews:

Ik ben meer dan tevreden over deze Clinic en de arts en de ontvangst. Zeer tevreden over het resultaat en de deskundigheid. Babak is een deskundig arts! en ook nog eens heel vriendelijk, hij stelt je op je gemak, net als de rest van het personeel.

Claudia

Lange tijd had ik last van hoofdpijn en druk op mijn ogen. Ik ben na de ingreep veel minder vermoeid en heb bijna geen hoofdpijn meer! De ingreep viel heel erg mee.

Sandra

Zeer tevreden met het resultaat van de behandeling! het ziet er zeer natuurlijk uit en het valt eigenlijk niet op. Ik krijg wel continu complimenten over hoe ik er uit zie! Dit blijf ik graag doen!

Sara

Ik had allemaal rimpels onder mijn kin heb hier voor spuiten gehad fantastisch resultaat na 3 keer echt bijna geen rimpel meer te zien als iemand mij had gezegd dat dit mogelijk ws had ik ze waarschijnlijk niet geloofd maar ben echt super blij.

Danielle