Littekencorrectie

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Litteken correctie

Littekencorrectie

Heb je last van een opvallend litteken en stoor je jezelf hieraan? Met een littekencorrectie kunnen onze artsen jouw litteken veel minder opvallend maken. Het litteken kan niet helemaal verdwijnen maar het aanzicht van het litteken kan sterk verminderd worden met een littekencorrectie.

Naast een chirurgische littekencorrectie zijn er ook andere behandelmogelijkheden om de zichtbaarheid van je litteken te verminderen, voorbeelden hiervan zijn een laserbehandeling, peeling of Plexr Soft Surgery behandeling. De arts kan tijdens een gratis en vrijblijvend consult beoordelen welke behandelmogelijkheid het beste bij jouw litteken past. Dit is afhankelijk van de dikte en de grote van het litteken.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat houdt een littekencorrectie in?

Tijdens een littekencorrectie wordt het bestaande litteken in zijn geheel verwijdert. Na het verwijderen van je bestaande litteken wordt de wond gehecht met een techniek waardoor je litteken mooier zal genezen. Een litteken heeft altijd een langere periode nodig om totaal te genezen. Na een jaar heb je pas het definitieve eindresultaat. Het is erg belangrijk om een litteken crème te gebruiken na de ingreep en een goede zonnebescherming te smeren voor een optimaal resultaat.

Oriënterende fase met betrekking tot een littekencorrectie

Ben je aan het overwegen om eventueel een littekencorrectie uit te laten voeren? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan (indien de arts denkt dat de ingreep geschikt voor je is) de operatie worden ingepland op een andere dag.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een littekencorrectie?

Een littekencorrectie komt niet iedereen zomaar voor in aanmerking. De arts beoordeelt dit tijdens een gratis consult. Een littekencorrectie wordt alleen uitgevoerd wanneer de arts denkt dat het litteken in zijn aanzicht kan verbeteren. Er zijn veel behandelmogelijkheden bij een litteken. Het kan zijn dat de arts een andere behandeling aanraadt voor jouw litteken.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een littekencorrectie?

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om de zichtbaarheid van je litteken te verminderen. Het kan zijn dat jouw litteken beter te behandelen is met een andere aanpak zoals een CO2 laser, een TCA peeling of een Plexr Soft Surgery behandeling. De arts kan dit goed beoordelen tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Voorbereiding op een chirurgische littekencorrectie

Voorafgaand aan de behandeling is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken.

Daarnaast adviseert Clinic63 om tijdig te stoppen met roken (gebruik daarnaast ook geen nicotine pleisters of kauwgom). Nicotine en roken zorgt namelijk voor een slechtere wondgenezing na de operatie.

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling wordt ingepland na een consult gesprek. De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Algehele narcose heeft een grotere impact op je lichaam en dit gaat gepaard met grotere risico’s op complicaties. Lokale verdoving zorgt hierdoor voor minder impact op het lichaam en minder risico’s.

Het gebied rondom je litteken wordt tijdens de behandeling eerst gedesinfecteerd en afgetekend. Hierna wordt het gebied lokaal verdoofd en zal de arts je bestaande litteken verwijderen. De huid wordt dicht gehecht en er worden hechtpleisters geplakt. De hechtingen en de pleisters worden na 1 à 2 weken verwijdert in de kliniek en dan vindt er direct een controle plaats. Er wordt nog een controle afspraak na 3 maanden ingepland indien gewenst.

Litteken correctie

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Litteken correctie

Nazorg & herstel

Je dient rekening te houden met een hersteltijd na de behandeling. Er kan zwelling optreden en er kunnen blauwe plekken ontstaan, dit zijn normale bijwerkingen en trekken na enkele dagen weg. Je mag het gebied koelen met bevroren erwten. Je mag na de ingreep niet bukken en/of zwaar tillen. We raden het aan minimaal een week je rust te nemen. Hierna kun je je dagelijkse werkzaamheden vaak weer oppakken.

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVC
Beoordeeld met een 8,7

Zodra de wond dicht is en de eventuele korstjes verdwenen zijn, raden we het aan om litteken crème te gebruiken. Dit om het resultaat te bevorderen. Wij raden de littekencrème van Alhydran aan welke je kan kopen in onze kliniek. Daarnaast moet je een goede zonnebescherming gaan smeren op het litteken na genezing. Houdt het zoveel mogelijk uit de zon voor een optimaal resultaat en ga niet onder de zonnebank.

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de behandeling? Heb je bepaalde vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Kan het litteken helemaal verdwijnen?

Nee, helaas zal het litteken niet helemaal verdwijnen. Er zal altijd een litteken zichtbaar blijven alleen het aanzicht van het litteken kan wel sterk verbeterd worden waardoor het minder zichtbaar is. Ook al wordt een littekencorrectie altijd door deskundige en ervaren artsen uitgevoerd met de beste zorg, hebben wij geen invloed op de wondgenezing van jouw lichaam. Hierdoor kan Clinic63 geen resultaat garantie geven op het verbeteren van je litteken.

Hoe lang duurt een littekencorrectie ingreep?

Voor de ingreep zelf plannen wij ongeveer 45 minuten. De arts beoordeelt de precieze tijdsindicatie tijdens een consult.

Hoe lang is het genezingsproces?

Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van hoe snel je lichaam geneest. Na een week kun je alle lichte dagelijkse bezigheden weer oppakken. Gemiddeld duurt het totale genezingsproces 6 weken en duurt het een jaar voordat je het definitieve eindresultaat hebt.

Heb je meer vragen over een chirurgische littekencorrectie?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!