Liposuctie

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Lipolaser

Liposuctie behandeling

Heb je last van plaatselijke vetophopingen die niet lijken te reageren op een dieet of voldoende beweging? Bijvoorbeeld bij je buik, je onderkin óf aan de heupen?
Dan kan een liposuctie behandeling de oplossing zijn. Met een liposuctie behandeling, ook wel liposculptuur genoemd, halen we ongewenste vetcellen weg en brengen we de contouren van jouw lichaam weer terug in balans.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een liposuctie behandeling?

Een liposuctie behandeling is een cosmetische chirurgische ingreep waarbij overtollig vet uit het lichaam wordt verwijderd. Met liposuctie kunnen we specifieke gebieden van het lichaam behandelen. Het doel van deze procedure is om de lichaamscontouren te verbeteren. Middels een canule wordt een gewenste hoeveelheid vet weggehaald.

Oriënterende fase met betrekking tot een liposuctie

Ben je aan het overwegen om eventueel een liposuctie behandeling te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een gratis adviesgesprek met de arts. Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. 

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Wanneer kom ik in aanmerking voor een liposuctie behandeling?

Een liposuctie behandeling kan worden uitgevoerd wanneer er voldoende overtollig vetweefsel aanwezig is om weg te halen. Tijdens een vrijblijvend consult zal onze arts beoordelen of er voldoende vetweefsel aanwezig is.
Daarnaast is een liposuctie behandeling toegankelijk voor iedereen met een gezond gewicht. Liposuctie is namelijk geen afvalmethode maar een methode om jou silhouette te verfijnen.

• Kaaklijn;
• Onderkin;
• Bovenarmen;
• Maag;
• Buik;
• Lovehandles;
• Rug;
• Onderrug;
• Billen;
• Bovenbenen;
• Binnenkant knieën.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een liposuctie behandeling?

Een liposuctie behandeling kan enkel uitgevoerd worden wanneer er voldoende vetweefsel aanwezig is om te verwijderen. Wanneer je volgens onze arts te weinig vetweefsel hebt, kan de behandeling helaas niet worden uitgevoerd.

Daarnaast mag je geen liposuctie behandeling ondergaan wanneer je zwanger bent en/of borstvoeding geeft. Dit komt voort uit het uitblijven van medische onderzoeken naar de veiligheid tijdens zwangerschap en/of borstvoeding, cosmetische behandelingen zoals een liposuctie behandeling zijn vanwege deze redenen niet toegestaan.

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Voorbereiding op een liposuctie behandeling

Er wordt altijd een gratis en vrijblijvend consult gesprek met de arts ingepland voordat de behandeling gaat plaatsvinden. Tijdens dit consult zal de arts de gewenste gebieden beoordelen en je uitgebreid over de uitgevoerde stappen informeren. Je kunt je tijdens dit consult al je vragen aan de arts stellen. Na dit gesprek kun je altijd nog anders beslissen.

Voorafgaand aan de behandeling dien je met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Je dient rekening te houden met een hersteltijd van minimaal een week. Daarnaast dien je iemand mee te nemen wanneer je komt voor de behandeling, je mag zelf namelijk niet naar huis rijden!

Voorbereiding op een lipolaser behandeling

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling vindt plaats onder lokale- of algehele narcose, dit is afhankelijk van de omvang van het gebied dat wordt behandeld. Na het te behandelende gebied zorgvuldig te hebben verdoofd en gedesinfecteerd maakt onze arts een kleine incisie in de huid. Vervolgens wordt er een verdovende vloeistof geïnjecteerd in het gehele gebied. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de vetcellen gaan zwellen. Middels een canule, een dun buisje, gaat de arts de opgezwollen vetcellen wegzuigen tot het gewenste resultaat is bereikt. De arts haalt nooit alle vetcellen weg om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te geven. De kleine snede in de huid wordt vervolgens gehecht met oplosbare hechtingen. Deze snedes zijn zo klein dat er nauwelijks zichtbare littekens achterblijven.

Na de lipolaser behandeling

Na de liposuctie behandeling

Er kan na de behandeling sprake zijn van zwelling en blauwe plekken. Deze zwelling gaan we tegen met de voorgeschreven drukkleding. Deze drukkleding draag je de komende 2 weken dag en nacht om het herstel te bevorderen. Daarna draag je de drukkleding nog eens 2 weken ‘s nachts. Let op: dit is afhankelijk van het gebied, de arts informeert u hierover.

In de eerste weken na de behandeling zal de vetreductie al zichtbaar zijn, dit neemt wekelijks toe. Het definitieve eindresultaat is na drie tot zes maanden goed zichtbaar.

Herstel & resultaat liposuctie behandeling

Het herstel van een liposuctie behandeling duurt enige tijd, hier dient rekening mee gehouden te worden. Het behandelde gebied zal na de behandeling eerst op gaan zwellen en kan bloeduitstortingen vertonen. Na enkele dagen is er al een mooie verbetering te zien van het lichaam. De meeste zwellingen zijn na 4 weken weggetrokken. Het definitieve resultaat is na 3 tot 6 maanden te beoordelen.

Een gezonde levensstijl met een gezond eetpatroon en voldoende beweging dragen bij aan het maximale effect en resultaat van een lipolaser behandeling. Na 4 weken kunt u uw sportactiviteiten weer oppakken. Na de behandeling wordt geadviseerd om een post lipo-massage te nemen. Vanuit de kliniek kunnen wij u doorsturen naar massage organisaties waarmee wij samenwerken.

Risico’s & complicaties

De lipolaser behandeling is een beperkt invasieve ingreep. De insteekopeningen voor de canule hebben een minimale doorsnede. Desondanks is er een klein risico op het ontstaan van een infectie. Om dit te voorkomen zal er enkele dagen antibiotica voorgeschreven worden. Verder is er een klein risico op het ontstaan van brandwonden in de huid. Deze zullen spontaan in de meeste gevallen genezen.

Onze specialisten

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over de liposuctie behandeling? Heb je er vragen over? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Wat kost een liposuctie behandeling?

De kosten van een liposuctie behandeling vind je hier. De prijs is afhankelijk van welk behandelgebied en welke behandelaar je kiest.

Wordt liposuctie vergoed?

Een liposuctie behandeling wordt zelden vergoed. Enkel in medische gevallen kan er een beroep worden gedaan op een vergoeding (denk hierbij bijvoorbeeld aan de chronische aandoening lipoedeem). Het is belangrijk dat je dit altijd samen met de zorgverzekeraar regelt. Voor een vergoeding heb je namelijk eerst een medische indicatie nodig van een arts.

Het is belangrijk om altijd de polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar voor de eisen. Vraag de arts om een verwijzing en laat de zorgverzekeraar deze goedkeuren. Wanneer dit niet gebeurt, heb je ook geen recht op een vergoeding.

Hoe lang moet ik vrij nemen van werk na een liposuctie behandeling?

Wij raden het aan om na de liposuctie behandeling minimaal een week vrij te nemen van werk. Je dient namelijk een week rust te nemen. Hierna kun je al je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Houdt er wel rekening mee dat er nog een kans is op aanwezigheid van blauwe plekken en bloeduitstortingen. Ieder lichaam geneest op zijn eigen manier, het kan voorkomen dat je lichaam langer de tijd nodig heeft om volledig te herstellen van de ingreep.

Hoe lang duurt een liposuctie behandeling?

De duur is afhankelijk van het gebied. Er wordt altijd minimaal 60 minuten ingepland voor een behandeling, voor een grote zone zoals de buik wordt langer gepland.

Hoe lang blijft de zwelling aanhouden na een liposuctie behandeling?

De hersteltijd verschilt per persoon. De meeste zwelling verdwijnt na 1 á 2 weken. De volledige hersteltijd duurt iets langer. Je dient er rekening mee te houden dat het definitieve eindresultaat vaak pas na een jaar zichtbaar is. Goede after lipo-massages en een gezonde levensstijl dragen bij aan het eindresultaat.

Mag ik zelf naar huis rijden na een liposuctie behandeling?

Nee het is niet toegestaan om zelf auto te rijden, je bent niet verzekerd wanneer je zelf gaat auto rijden na de ingreep.

Mag ik eten en drinken voor een liposuctie behandeling?

Wanneer wij gebruik maken van plaatselijke verdoving mag je voor de ingreep gewoon eten en drinken. Wanneer de ingreep onder algehele narsoce wordt uitgevoerd mag dit niet.

Kan een liposuctie behandeling ook onder algehele narcose worden uitgevoerd?

Bij Clinic63 hebben wij een eigen OK en kan iedere behandeling onder narcaose worden uitgevoerd. Hiervoor brengen wij €1250,- extra in rekening.

Heb je meer vragen over een liposuctie behandeling?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!