Schaamlipcorrectie

‘Zelfverzekerdheid voorop!’

Ervaren artsen
Aangesloten bij NVCG

Schaamlip correctie

Schaamlipcorrectie

Iedere vrouw heeft binnenste en buitenste schaamlippen. Tijdens de pubertijd kunnen de binnenste schaamlippen groeien en wat groter worden dan de buitenste schaamlippen, dat is heel normaal en komt bij veel vrouwen voor. Het kan echter zijn dat de binnenste schaamlippen zo ver doorgroeien dat je er last van krijgt. Dan is een schaamlipcorrectie de oplossing!

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Gebruik van A-merken

Aangesloten bij NVCG

Wat is een schaamlipcorrectie?

Bij een schaamlipcorrectie worden de binnenste schaamlippen verkleind. Dit is een kleine ingreep maar kan voor een vrouw een groot verschil maken. Doordat de binnenste schaamlippen verkleind worden wordt het ook wel een schaamlipverkleining genoemd of labia minora verkleining. 

Oriënterende fase met betrekking tot een schaamlipcorrectie

Ben je aan het overwegen om eventueel een schaamlipcorrectie te ondergaan? Of wil je graag meer informatie en een oriënterend gesprek? Bij Clinic63 kan je altijd langskomen voor een adviesgesprek met de arts.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een consult gesprek plaats. In dit gesprek kun je al je vragen aan de arts stellen en zal hij of zij je adviseren over de mogelijkheden. Na dit adviesgesprek kan je wanneer jij een weloverwogen beslissing hebt gemaakt, de ingreep inplannen. Hiervoor kom je op een ander moment terug naar de kliniek.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie kan uitgevoerd worden vanwege verschillende redenen:

  • Last tijdens lopen, sporten, fietsen of seks
  • Last met strak zittende kleding of naden in kleding
  • Om symmetrie terug te brengen aan de schaamlippen
  • Zelfverzekerd gevoel te geven wanneer het je belemmert in je zelfvertrouwen

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een schaamlipverkleining?

Het kan zijn dat een schaamlipcorrectieiet mogelijk bij je is wanneer je binnenste schaamlippen te klein zijn om een correctie uit te laten voeren. In sommige gevallen heb je te weinig vetweefsel in je buitenste schaamlippen. Dan kan de arts je aanraden om de buitenste schaamlippen op te vullen met een hyaluronzuur filler of met lipofilling. Door de buitenste schaamlippen op te vullen worden de binnenste schaamlippen meer beschermd, hierdoor kunnen jouw klachten verdwijnen.

87

De berekende score van Clinic63 in Amsterdam

Zoek, vind en beoordeel klinieken op KliniekErvaringen.nl
Lees alle ervaringen
100% onafhankelijke reviews

Uitstekend
4,7
Gebaseerd op 300+ recensies van

Voorbereiding op een schaamlipcorrectie

Wij begrijpen dat een schaamlipcorrectie een gevoelig onderwerp is. Daarom heb je voorafgaand een consult gesprek met de arts die je eventueel zal behandelen. Tijdens dit consult luistert de arts naar je wensen, worden de mogelijkheden en het te verwachten resultaat besproken. Er worden medische vragen gesteld en bij wederzijdse goedkeuring kan de behandeling worden ingepland. 

Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!

Clinic63

Hoe verloopt de behandeling?

Wanneer je langs komt voor de behandeling zal de arts eerst het overtollige weefsel wat verwijdert moet worden aftekenen. Na het aftekenen wordt het gebied lokaal verdoofd zodat je niks van de ingreep zal voelen. Wij opereren onder plaatselijke verdoving. Onze voorkeur ligt hierbij omdat plaatselijke verdoving veel minder impact heeft op je lichaam en je jezelf hierdoor na de operatie fitter zal voelen dan bij een algehele narcose. Wanneer de schaamlippen helemaal zijn verdoofd wordt het overtollige weefsel verwijdert.

De clitoris en bezendingen blijven intact, de gevoeligheid van de erogene zone verandert dus niet. De bloedvaatjes worden dichtgebrand en de schaamlippen worden dicht gehecht.  Na de operatie kan er zwelling en wat bloedverlies optreden. Dit is een normale reactie.

Ervaren artsen

Beoordeeld met een 8,7

Locaties in Midden/Zuid Nederland

Aangesloten bij NVCG

Wat moet ik doen na de behandeling?

De nazorg van een schaamlipcorrectie kent enkele aspecten:

  • Wij raden het sterk af om zelf auto te gaan rijden na een behandeling, zorg ervoor dat iemand je naar huis brengt.
  • Je moet het gebied goed koelen na de ingreep. De icepack mag niet bloot op de schaamlippen gehouden worden, hier moet altijd een gaasje of handdoek tussen zitten.
  • Je mag niet sporten voor 6 weken.
  • Niet naar een sauna of onder de zonnebank voor minimaal 6 weken.
  • Je mag geen seks voor minimaal 6 weken.

Zodra je een schaamlipcorrectie ondergaat moet je rekening houden met een hersteltijd. De schaamlippen zijn na de behandeling gezwollen en gespannen. Er kunnen ook blauwe plekken en bloeduitstortingen verschijnen. De schaamlippen kunnen iets nabloeden. Dit is heel normaal en trekt na een paar dagen weg. Na enkele maanden is het echte eindresultaat te zien. Door de verfijnde techniek zijn er vaak na de schaamlipcorrectie geen sporen te zien van de ingreep.  Het is belangrijk om het gebied goed hygiënisch te houden om een infectie te voorkomen.

Clinic63

Welke artsen voeren de behandeling uit?

Dr. Sameer Rana
Premium Cosmetisch arts
BIG: 99919833501

Drs. Babak Mahdavian Delavary
Premium Cosmetisch arts
BIG: 09911187401

Drs. Chanu Mohansingh

Drs. Chanu Mohansingh
Cosmetisch arts
BIG: 19925666601

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer weten over een schaamlipcorrectie? Heb je vragen? Misschien staat jouw vraag al in de informatie hieronder!

Is het resultaat van een schaamlipcorrectie blijvend?

Het resullaat van een schaamlipcorrectie is blijvend. Enkel wanneer je zwanger wordt kunnen de binnenste schaamlippen door de hormonen weer gaan groeien.

Is er een litteken zichtbaar na de ingreep?

Na een schaamlipcorrectie is er in de meeste gevallen amper tot geen litteken meer zichtbaar na de ingreep.

Wanneer mag ik me weer scheren na een schaamlipcorrectie?

Wij raden het aan om minimaal tot zes weken na de ingreep niet te scheren, te harsen of te laseren. Je wil zo veel mogelijk risico vermijden dus wacht hiermee tot na zes weken.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed?

Dat is afhankelijk van jouw zorgverzekering. In de meeste gevallen wordt een schaamlipcorrectie niet vergoed door de verzekering. Slechts in enkele uitzonderlijke gevallen wordt een ingreep vergoed. Controleer dit bij je verzekeraar.

Wanneer mag ik weer sporten na een schaamlipcorrectie?

Het is belangrijk om goed je rust te nemen na de ingreep. Wij raden aan om minimaal zes weken te wachten met sporten (dus ook met fietsen).

Hoe lang mag ik geen seks na een schaamlipcorrectie?

Je mag minimaal zes weken na de ingreep geen geslachtsgemeenschap.

Kan mijn gevoel veranderen na een schaamlipcorrectie?

Bij een schaamlipcorrectie houden we altijd rekening met bijvoorbeeld je clitoris en het gevoel van je vagina. Wij komen niet in de buurt van de clitoris.

Heb je meer vragen over een schaamlipcorrectie?

Voor meer vragen of informatie kun je altijd onze specialisten bereiken. Stuur ons een mail op info@clinic63.nl of bel ons voor direct advies op +31 (0)88 0 157 100. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!