Medische behandelingen

Clinic63 helpt u het verouderen van uw huid tegen te gaan. Het team van Clinic63 biedt niet alleen oplossingen aan voor uw huid en lichaam, maar adviseert ook over manieren om de onderliggende oorzaken van huidveroudering aan te pakken.

Medische behandelingen
Celluerase

Celluerase

Cellulite
Cellulite is een fenomeen dat ook wel ‘sinaasappelhuid’ wordt genoemd. Ze zijn te herkennen aan de kuiltjes of bobbeltjes op de heupen, billen en dijen. De aandoening is het gevolg van vetopslag en het vasthouden van vocht in het plaatselijke gebied. Bij cellulite worden er lipoïde (vet) ophopingen gemaakt onder de huid waardoor bindweefsel een verstoorde anatomie krijgt. Dit beeld heeft an sich geen directe relatie met overgewicht en komt dus ook voor bij slanke personen. Het komt voor bij 80-90% van alle vrouwen. Cellulite wordt vaak verward met cellulitis, dit is echter niet hetzelfde. Cellulitis is een bacteriële infectie onder de huid en heeft niets met cellulite te maken.

Cellulite ontstaat door een slechte doorbloeding en slechte lymfecirculatie. Het begint met een verzwakte bloed- en lymfestroom in de huidlagen. Hierdoor worden er minder voedingsstoffen naar de huid getransporteerd en worden er tegelijkertijd minder afvalstoffen afgevoerd. Hierdoor verzwakken de weefsels en sterven er cellen af die daar blijven vastzitten. Door dit proces nemen vetcellen steeds meer vet op en ontstaat langzaam aan het eerste stadium van cellulite.

Bij vrouwen is de onderhuid afgeschut door verticale bindweefselschotten. Wanneer de vetcellen groeien, worden de bindweefselschotten strakker en trekken aan het huidoppervlak, waardoor dit wordt vervormd. Zo ontstaan de zichtbare bobbeltjes en putjes in de huid. Cellulite verbetert niet door fysieke activiteiten of caloriearme diëten. Wel kan deze huidverandering worden verergerd door hormonale schommelingen, een ongezonde levensstijl, ondervoeding, stress en veneuze insufficiëntie. Wanneer cellulite langere tijd aanwezig is, kunnen kleine vaatjes beginnen te lekken en kunnen de benen gevoeliger worden bij aanraking. Door het vastzittende lymfevocht zwellen de vetweefsels langzaam nog verder op. In het laatste stadium stagneert alles en kan het vet niet meer weg. De huid voelt door de slechte doorbloeding ook kouder aan. Bij oudere mensen komt cellulite veel voor, door de vermindering van de elasticiteit van de huid. Hierdoor worden afvalstoffen slechter afgevoerd en vertoont de huid sneller cellulite.

Celluerase behandeling
Celluerase is een behandeling die ervoor zorgt dat bestaande cellulite op de benen, billen of armen verwijderd kunnen worden door middel van een zeer plaatselijk injecties met de celluerase naalden. Het is een minimaal invasieve methode door middel van kleine injecties die plaatselijk voorafgaand aan de behandeling verdoofd worden. Deze zogenoemde ‘ cellulite blade’ naalden zijn over het algemeen niet erg pijnlijk en daardoor goed te gebruiken voor meerdere zones waaronder de armen, benen of billen.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met Clinic63.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Signup now and receive an email once I publish new content.

Ik ga ermee akkoord dat mijn persoons informatie wordt verwerkt

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Start typing and press Enter to search