Botox en Fillers? Óók voor mannen!
Gepubliceerd op 15 december 2022

Mannen praatte in het verleden niet openlijk over cosmetische behandelingen, er heerste vroeger nog een soort van taboe op deze ingrepen en vonden het iets typisch vrouwelijks. Dit ‘vinden’ is feitelijk nergens op gebaseerd, dit beeld komt voort uit een gedachtegoed over hoe mannen moeten zijn, maar strookt niet met de werkelijkheid. Tegenwoordig beginnen we hier een kleine verandering in te zien. Ook mannen willen er op hun best uit blijven zien als ze ouder worden. Een norse frons maakt al snel onvriendelijk en een diepe neus-lippenlijn of wallen onder de ogen eerder vermoeid. Cosmetische behandelingen zijn namelijk uitstekend uit te voeren bij zowel mannen als vrouwen en gelukkig beginnen ook steeds meer mannen dit te zien. Clinic63 ziet het aantal mannen dat overgaat tot een botox- of fillerbehandeling met groot plezier groeien.

Overmatig zweten

Overmatig zweten kan erg vervelend zijn, mannen schamen zich hiervoor en weten vaak niet wat zij met dit ‘probleem’ aan moeten. In zulke gevallen kan een botuline toxine (botox) behandeling uitkomst bieden. Tijdens de behandeling wordt er botuline toxine in beide oksels aangebracht, hierdoor zal het overmatig zweten afnemen.

Zoals eerder gezegd is botuline toxine een veelzijdig product en wordt dit o.a. gebruikt bij het verhelpen van de volgende problemen.

  • Een tandvleeslach (gummysmile)
  • Frons en voorhoofdrimpels
  • Tandenknarsen
  • Klemmen van de kaken
  • Migraine

Specifieke filler behandelingen voor mannen

De populairste behandeling onder mannen is het verscherpen van de kaaklijn. Met fillers kun je krachtige kaakhoeken creëren, wat voor een masculiene uitstraling zorgt. Bij het ouder worden kan de kaaklijn slapper, of minder stevig worden, waardoor deze er minder jeugdig uitziet. Bovendien toont onderzoek aan dat mannen hun sterke kaaklijn kunnen verliezen naarmate het testosteronniveau daalt. Door op de juiste plekken de goede hoeveelheid filler in te spuiten, geef je je kin en kaaklijn volume en kan de kaaklijn beter worden gedefinieerd.  Bij mannen wordt dit veelal als aantrekkelijk beschouwd.

Andere specifieke fillerbehandelingen voor mannen zijn:

  • Vermoeid uiterlijk aanpakken met fillers
  • Neuscorrectie met fillers

Heeft u interesse in de mogelijkheden van Botuline Toxine bij Clinic63? Neem dan vrijblijvend contact op.