5 Manieren om Acne te verminderen
Gepubliceerd op 28 februari 2023

We hebben er allemaal wel eens last van.. het overkomt immers de beste!

Wil jij weten wat je zelf kan doen om dit probleem van de bodem aan te pakken en te laten zien wie de baas is? Lees dan verder!

#1 VOEDING.

‘’GEZOND ETEN IS EEN BETERE HUID!’’

Om een mooie, stralende huid te hebben, is goede huidverzorging van binnen én van buiten essentieel. Wat je eet heeft namelijk, naast je huidverzorging, een grote invloed op de conditie van je huid. Zonder dat je het doorhebt kun je door het eten van snacks onzuiverheden in je huid krijgen en dat kan dan uiteindelijk leiden tot ACNÉ. Let hierbij dan veel op suiker en zuivel, dit zijn de twee boosdoeners!

#2. WATER

Het is belangrijk om je huid zowel in- als extern te hydrateren. Een goede dagcrème en consistent water blijven drinken wordt zeker onderschat door men. Vele mensen proberen het en haken weer af na een dag of 3. Dit is niet de bedoeling. Als je echt wil zien wat het effect van water kan hebben op je huid raad ik je aan om 2 weken elke dag min. 2 liter water te drinken! Volgens experimenten is er een groot verschil ontstaat, in tegendeel tot de mensen die dit niet deden. Voeg dit toe aan je huidige eet/drinkpatroon en geniet van égale, elastische huid.

#3. REINIG, MAAR NIET TEVEEL.

Een huid met ACNÉ heeft milde verzorging nodig. Reinigings scrubs van de drogist? Niet aan beginnen! Gebruik een cleanser die je huid mild reinigt, maar daarbij ook intact laat. Als je een cleanser hebt die weer té veel doet, kan het je huid zeer droog achterlaten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Daarnaast blijft het belangrijk om je huid te blijven voeden, dus een goede dagcrème die bij je huidtype past is ook essentieel. Probeer 2x per dag je gezicht te reinigen (ochtend & avond) en als je make-up gebruikt vergeet dan niet om het goed te verwijderen met een remover op oliebasis! Begin dan pas aan het reinigen.

#4. KUSSENSLOOP.

Niet veel mensen weten dit maar je moet je kussensloop om de week verwisselen! Of binnenstebuiten gooien 🙂 Waarom dit ACNÉ kan veroorzaken? Think about it… Er zit van alles op je kussen. Make Up Resten, nachtcrème, zweet, talg, resten van haarproducten en wie weet wat nog meer! Vermijd al deze troep op je huid door steeds vaker je kussensloop te veranderen, misschien was dat het wel al die tijd.. *Tip: Ga voor een satijnen kussen!

#5. SLAAP.

Een goede nachtrust doet oprecht wonderen voor je huid. Door genoeg te slapen zal er veel van de hormoon Melatonine wordt gemaakt in je lichaam, wat de huid wat sneller herstelt en ook nog eens collageen aanmaakt. Je kan je dus voorstellen dat als je minder slaapt, dit het proces van herstellen vertraagt en dat dit uiteindelijk te zien is in je huid. Hou het op minimaal 7 uur en dat is wel goed!