Wist u dat haaruitval bij meer dan 50 procent van de Nederlandse bevolking voorkomt? Als u hier last van heeft, bent u dus niet de enige. Dit maakt het natuurlijk niet minder vervelend dat u hier last van heeft. Wanneer u last heeft van haaruitval en u wilt hier iets aan laten doen, dan bestaan er verschillende behandelingen die uitkomst kunnen bieden:

  • Haartransplantatie
  • Micro haar pigmentatie
  • Haargroeimiddelen
  • Haarwerken of pruiken

Waardoor wordt haaruitval veroorzaakt?

Wanneer u last heeft van haaruitval, kan er sprake zijn van erfelijke haaruitval. In ongeveer 95 procent van de gevallen is er sprake van erfelijke haaruitval, indien iemand last krijgt van haarverlies. In de overige 5 procent van de gevallen, wordt haarverlies veroorzaakt door:

  • Haarziekten
  • Tekort aan essentiële voedingsstoffen
  • Haaruitval door de behandeling van bijvoorbeeld kanker
  • Problemen met de schildklier
  • Overige oorzaken

Om er zeker van te zijn dat er bij u sprake is van erfelijke haaruitval, kunt u dit laten onderzoeken door uw huisarts of dermatoloog. Denk altijd goed na over de mogelijkheden om haaruitval tegen te gaan. Haargroeimiddelen kunnen namelijk bijvoorbeeld bijwerkingen hebben. Bij micro haar pigmentatie kunt u het beste kiezen voor de shaven look, waardoor u het haar niet meer kunt laten groeien. Een haartransplantatie daarentegen kent weinig nadelen.

Als u door de huisarts of dermatoloog laat onderzoeken, waardoor haaruitval veroorzaakt wordt, zal er worden verteld over het hormoon DHT. Testosteron wordt in de haarwortels omgezet in DHT. DHT zorgt er voor dat de haargroeicyclus korter wordt en dat de haar iedere keer zwakker terug groeit. Hierdoor kunt u uiteindelijk zelfs kaal worden.

Wat kunt u het beste doen tegen haaruitval?

Wanneer er sprake is van erfelijke haaruitval, ook wel alopecia androgenetica genoemd, is een haartransplantatie vaak een goede oplossing. Kiest u voor een FUE haartransplantatie bij Clinic63? Dankzij een haartransplantatie is het mogelijk dat er met uw eigen haar kalende of dun behaarde plekken worden opgevuld. Hierdoor kunt u weer genieten van een volle haardos.

Wat als er geen sprake is van erfelijke haaruitval?

Bij erfelijke haaruitval is een haartransplantatie vaak de beste optie. Wanneer er echter sprake is van een andere oorzaak, is het soms beter om een ander soort behandeling te ondergaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een haarwerk of haargroeimiddelen. Dit kunt u onder andere met uw huisarts of dermatoloog bespreken. Het is echter ook mogelijk dat wij u hierover informeren tijdens een gratis en vrijblijvend consult in onze kliniek.

Tijdens het consult kunt u uw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Het consult wordt uitgevoerd door de haartransplantatie arts of iemand van het medisch team.

Kies voor een haarkliniek  met hoge kwaliteit

Het is belangrijk dat u zich niet blind staart op een haartransplantatie aanbieding, actie of korting en alleen naar de laagste prijs kijkt. Bij deze behandeling om het haar voller te krijgen, is het van essentieel belang dat u kiest voor kwaliteit. Door te kiezen voor een kwalitatief hoogstaande haarkliniek, kunt u rekenen op een optimaal resultaat. Bij onze kliniek is het ook mogelijk om op andere manieren korting te krijgen, door de behandeling bijvoorbeeld te laten filmen. U kunt hierover informeren door tijdens het consult aan te geven dat u hierin geïnteresseerd bent.

Start typing and press Enter to search