Haaruitval behandelingen

Haaruitval, dunner wordend haar en kaalheid zijn niet uitsluitend een mannenprobleem. Na het veertigste levensjaar ervaart ongeveer 40% van alle vrouwen ook dat hun haar dunner wordt. Wij bieden effectieve behandelingen die zorgen voor minder haaruitval en hergroei van nieuw haar.

Haaruitval behandelingen
Haartransplantatie

Haartransplantatie

HaartransplantatieHet gebeurt vaak dat iemand bij beginnende kaalheid onzeker wordt door de alsmaar toenemende haaruitval. Is dit bij u het geval en overweegt u een haartransplantatie behandeling? Bij een haartransplantatie worden haren getransplanteerd van het donorgebied naar het gewenste ontvangstgebied. Het donorgebied is de achterkant van het hoofd, wat ook wel de eeuwige haarkrans wordt genoemd. Het ontvangstgebied is het kale of kalende gebied waar u nieuw haar wilt hebben. Er zijn bij een haartransplantatie behandeling verschillende zaken waar u rekening mee moet houden. Het gaat om een zeer gespecialiseerde behandeling, waarvan het van essentieel belang is dat dit door een expert wordt uitgevoerd.

Bent u geschikt voor een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden haren getransplanteerd. Dit gebeurt van de ene plek naar de andere plek, vandaar de term ‘transplanteren’. Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor deze behandeling. Er bestaan echter wel een aantal uitzonderingen.

U komt niet in aanmerking voor de haartransplantatie behandeling, wanneer:

  • Er sprake is van een haarziekte. In de meeste gevallen wordt een haartransplantatie bij een haarziekte sterk afgeraden. Er bestaan echter wel uitzonderingen. Heeft u een haarziekte en overweegt u toch een haartransplantatie? Dan kunt u uw situatie aan de haartransplantatie arts voorleggen en wordt er gekeken wat wij voor u kunnen betekenen.
  • Er onvoldoende donorgebied is. Het donorgebied bevindt zich aan de achterzijde van het hoofd. Indien er sprake is van een groot kalend gebied en onvoldoende donorgebied, is het niet mogelijk een goede dekking te geven op het kalende gebied.

U komt wel in aanmerking voor een haartransplantatie behandeling, indien er sprake is van erfelijke haaruitval (dit geldt in ongeveer 95% van de gevallen) en u voldoende donorgebied heeft.

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze behandeling? Neem dan gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend consult. We zullen dan onderzoeken wat er in uw situatie mogelijk is. Wij bieden ook verschillende andere behandelingen aan tegen haaruitval.

Haartransplantatie

FUE haartransplantatie of FUT haartransplantatie methode?

Tegenwoordig kiest vrijwel iedereen voor de FUE haartransplantatie behandeling. Bij de FUE methode worden de grafts één voor één uit het donorgebied verwijderd. Voordat de daadwerkelijke behandeling begint, wordt eerst het donorgebied verdoofd. Nadat het donorgebied verdoofd is, kunnen de grafts worden uitgenomen. Het voordeel van de FUE haartransplantatie methode is dat er geen zichtbare littekens achter blijven. Dit is het grootste voordeel van de FUE behandeling ten opzichte van de FUT haartransplantatie.

Een ander voordeel van de FUE methode ten opzichte van de FUT methode is dat de hersteltijd veel korter is. Binnen één tot twee weken zijn de korstjes verdwenen en is er meestal al niets meer van te zien dat u de behandeling heeft ondergaan.

De haartransplantatie kosten zelf berekenen

Een haartransplantatie kost meestal ongeveer tussen de €2.000 en €7.000 euro. De prijs van de behandeling is onder andere afhankelijk van het aantal grafts die moeten worden getransplanteerd. Een graft wordt ook wel een haarwortelzakje genoemd. Een graft bevat meestal één tot vier haren. De grafts met één enkele haar zijn uitermate geschikt voor de voorkant van de haarlijn. De grafts met meerdere haren worden vaak gebruikt voor de andere gebieden, omdat dit een betere dekking geeft.

De haartransplantatie kosten kunt u zelf vaak redelijk goed inschatten. Hoe meer grafts er worden getransplanteerd, hoe hoger de kosten van de haartransplantatie behandeling zullen zijn. Er bestaat een tarieven lijst, waar u de prijs per graft kunt vinden. Meestal worden ongeveer 20 – 40 grafts per cm2 getransplanteerd. Bereken het aantal cm2, dan kunt u ook ongeveer uitrekenen hoeveel grafts er ongeveer nodig zijn voor een mooi resultaat. Voor een exacte prijsopgave nodigen we u graag uit voor een consult.

Haartransplantatie ervaringen

Door de haartransplantatie ervaringen van anderen te bestuderen, kunt u een beter beeld krijgen van de kwaliteit van de kliniek. Er zijn verschillende sites waar dergelijke ervaringen gedeeld zijn. Onder andere op het haar forum Haarweb zijn een groot aantal ervaringen te vinden van mensen die u zijn voorgegaan. De tevredenheid van onze cliënten is gemiddeld een 9,2. We streven altijd naar een optimaal en natuurlijk eindresultaat van de behandeling.

Vooraf aan de haartransplantatie behandeling

U mag minimaal drie dagen voor de behandeling niet roken en geen alcohol drinken. Daarnaast wordt het gebruik van bepaalde vitamine preparaten ook afgeraden, omdat dit het bloed kan verdunnen. Gebruikt u bloedverdunners? Overleg dan met de haartransplantatie arts wat u hier het beste mee kunt doen.

Na de haartransplantatie behandeling

Over het algemeen duurt een haartransplantatie behandeling vrijwel een volledige dag. De behandeling zelf duurt meestal ongeveer zes tot acht uur. U komt ’s ochtends vroeg aan in de haarkliniek en bent aan het einde van de middag klaar. U kunt dan weer naar huis. Laat iemand anders u wel ophalen en naar huis brengen. De getransplanteerde grafts zijn de eerste drie dagen na de behandeling nog erg gevoelig, waardoor u extra voorzichtig moet doen. Let op dat u uw hoofd bijvoorbeeld niet stoot.

Houd het getransplanteerde gebied de eerste maand uit de zon. Het is belangrijk dat dit gebied niet verbrandt. Na twee weken mag u wel weer rustig gaan sporten. U mag alleen de eerste vier weken niet aan contactsporten doen. Vanaf een maand na de behandeling mag u alles weer doen.

Complicaties en nazorg

Wanneer u kiest voor de haartransplantatie om iets te doen aan uw haaruitval, is de kans op complicaties minimaal. Het is wel uitermate belangrijk dat u zich goed houdt aan de voorzorg en nazorg instructies.

Komt u ook langs voor een gratis en vrijblijvend consult?

Tijdens een consult of kennismakingsgesprek wordt uitgelegd hoe de behandeling in zijn werk gaat. U kunt uw wensen voorleggen tijdens dit gesprek. De verwachtingen die u heeft, zullen worden besproken met een haartransplantatie arts. U ontvangt tijdens dit consult advies over wat u het beste kunt doen, om tot een optimaal resultaat te kunnen komen. Daarnaast ontvangt u van ons ook een offerte op maat.

Gerelateerde onderwerpen:
Haaruitval
Oorzaken van haaruitval
• Haartransplantatie op afbetaling
Haartransplantatie aanbieding, actie of korting
Goedkope haartransplantatie
Haartransplantatie in Nederland
Haartransplantatie kosten
Haartransplantatie goedkoop
Haartransplantatie klinieken vergelijken
Haarproblemen
FUE haartransplantatie
FUT haartransplantatie
Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?
FUE haartransplantatie
Haartransplantatie in Istanbul
• Haartransplantatie Amsterdam
• Haartransplantatie België

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Start typing and press Enter to search